DIZAJN ZVUKA

Kako električni automobili izlaze na ulice, zvuk urbane vreve zauvek će se promeniti.

Kao što svi koji su gledali (i čuli) Formulu E znaju, električna vozila su mnogo tiša od vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Zaista, ova relativna tišina je faktor koji je omogućio da trke Formule E budu smeštene u urbanim sredinama gde bi se Formula 1 borila, a čini Formulu E kompatibilnijom sa izgrađenim i gusto naseljenim okruženjem.Takva tišina biće takođe karakteristika Jaguar-ovih novih električnih drumskih vozila i to je posebno dobra vest za gradove - podjednako i za vozače i za stanovnike. Ali i taj nivo tišine ima potencijalnih izazova.

yt:hMZM6gvRSJ4
I‑PACE koncept vozilo | Dizajn zvuka

"Gradovi će postati jako mirniji sa električnim vozilima. Godinama smanjujemo buku u svim našim vozilima, ali nova tehnologija električnih vozila nam predstavlja zanimljiv izazov jer vozial odjednom postaju nečujna. Postoji potencijal da pešaci neće čuti kada vozilo dolazi. Kao zajednički korisnik gradskog prostora moramo biti sigurni da su naša vozila bezbedna i pouzdana."
Iain Suffield, specijalizovani tehničar, Jaguar Land Rover

Jaguar-ovi automobili su oduvek imali reputaciju da zvuče sjajno, a novi Jaguar-ov električni automobil neće se razlikovati, ali da bi se sigurno čuo pri malim brzinama, mora da emituje novi tip zvuka koji će upozoriti ostale učesnike u saobraćaju na njegovo prisustvo i pravac ketanja. Jednako tako, u drugim vremenima, zvuk treba da angažuje vozača i pruži povratne informacije o dinamičnom napretku automobila. Što se tiče ovih raznih zvukova, kupci će morati pričekati dok mogu testirati pogon proizvodnog modela, koji će se naći u prodaji od 2018. godine.

VIŠE PRIČA
I‑PACE KONCEPT VOZILO
Posted: 12-01-2018

Upečatljiv pogled na naš prvi električni automobil na baterije. Pogon na svim točkovima, 400KS, 5 sedišta sa voznim opsegom od preko 500 km (310 milja).
ISTRAŽITE KONCEPT VOZILO I-PACE
JAGUAR TRKE
Posted: 12-01-2018

Učešće na takmičenju FIA Formula E World pruža nam pravi uvid za usavršavanje budućih tehnologija električnih automobila.
ISTRAŽITE UČEŠĆE JAGUAR AUTOMOBILA NA TRKAMA
I‑PACE KONCEPT VOZILO: OD TRKE DO DRUMA
Posted: 12-01-2018

Istražujemo putovanje od trkačkog automobila I-TYPE Formule E do I-PACE koncepta. Otkrijte prvi Jaguar električni automobil.
ISTRAŽITE KONCEPT " OD TRKE DO DRUMA"