Logo jaguar mobile

Electrification

ELEKTRIFIKACIJAELEKTRIFIKACIJA U JAGUAR VOZILIMA

Kompanija Jaguar posvećena je kreiranju električnog vozila na baterijski pogon čiji osnov kretanja predstavlja elektrifikacija. Kroz učešće u Formula E trkama, pokušavamo da ubrzamo razvoj tehnologija u električnim vozilima i iste uvedemo u aktuelnu punudu vozila na baterijski pogon. Jedno od prvih vozila na kome smo oprabali nove tehnologije jeste koncept vozilo I-PACE.
Istražite koncept vozilo I-PACE Saznajte više o učešću kompanije JAGUAR na FORMILA E trkama

KONCEPT VOZILO I-PACE

I-PACE daje uvid u naše prvo proizvodno električno vozilo na baterijski pogon. Ovo vozilo ima pogon na sve točkove, snagu od 400KS, 5 sedišta u kabini i opseg kretanja na jedno punjenje abterije od 500km*. Dostiže ubrzanje 0-60mph za oko 4 sekunde dok se 80& baterije napuni za 90 minuta ukoliko se koristi brzi punjač na direktnu struju snage 50kW.

*EU NEDC test

Svi podaci o ubrzanju, snazi, brzini, voznom dosegu i punjenju predstavljaju samo procene proizvođača zasnovane na najboljim saznanjima dostupnim u vreme objavljivanja. Proizvodna vozila biće testirana i sertifikovana pre puštanja na tržište, a zvanične brojke dostupne pre plasiranja prvog naloga za prodaju ovog vozila.

Istražite koncept vozilo I-PACE

TRKA ZA INOVATIVNOST

Kako bi komponente elekltrifikacije uneli u sledću generaciju naših drumskih vozila, određeni modeli brenda JLR učestvuju u FIA Formula E trkama. Učešće u trkama daje nam priliku da testiramo tehnologije električnog vozila u realnim okolnostima.

Saznajte više o učešću kompanije JAGUAR na FORMILA E trkama