NOVI DIZEL, BENZINALC ILI PAK ELEKTRIČNO VOZILO?

Benzinski i dizel motori koji su u aktuelnoj ponudi predstavljaju tezhnološki i ambijentalno najčistije i najefikasnije motore koje je naša kompanija razvila do sada. Naš novi elektro pogon to jest ponon na električnu energiju predstavlja budućnost vožnje. Koji izbor je pravi za vas?

IZBOR JE NA VAMA

NOVI DIZEL MOTORI

NOVI DIZEL MOTORI

Čistiji nego ikada, današnji Jaguarovi dizel motori nude unapređenu efikasnost u potrošnji goriva uz karakteristike obrtnog momenta koje su pogodne za vandrumsku tj. terensku vožnju i vuču. Ovaj motor predstavlja kombinaciju performansi koje nude zaista dugoročan užitak.
BENZINSKI MOTORI

BENZINSKI MOTORI

Pored toga što nudi dinamičnu i agilnu vožnju, nova klasa naših benzinskih motora garantuje i dobro poznatu Jaguarovu responsivnost na drumu, dok istovremeno troši neverovatno malo goriva i emituje nizak nivo zagađujućih gasova, prevashodno CO2.
ELEKTRIČNI MOTOR

ELEKTRIČNI MOTOR

Naši sofisticirani, potpuno električni pogoni pružaju visoke performanse sa nultim emisijama iz izduvnih cevi. Aktivirju se uz pomoć para elektromotora sa baterijom koja se puni regenerativnim kočenjem kao i na priključnim stanicama za punjenje (tzv. plug-in stanicama)-, elektro motor je istinska budućnost Jaguara.

KLJUČNE PREDNOSTI NOVIH DIZEL; BENZINSKIH I ELEKTRO MOTORA

NISKA CO<sub>2</sub> EMISIJA

NISKA CO2 EMISIJA

Jaguarovi novi dizel motori proizvode oko 20% nižu CO2 emisiju u odnosu na benzinske motore.Istini za volju, počev od 2002-ge,odabirom dizel motora, kupci naših vozila uštedeli su da skoro 3 miliona tona CO2 ne ode u atmosferu.
USAGLAŠENOST SA EU6D REGULATIVOM O EMISIJI ŠTETNIH GASOVA I WLTP TESTOM EMISIJE U REDALNIM USLOVIMA VOŽNJE (RDE)

USAGLAŠENOST SA EU6D REGULATIVOM O EMISIJI ŠTETNIH GASOVA I WLTP TESTOM EMISIJE U REDALNIM USLOVIMA VOŽNJE (RDE)

Jaguarovi novi dizel motori su usaglašenini sa svim zahtevima koje ptopisuje Eu6d-TEMP i RDE legiuslativa - emisije štetnih gasova i polutanata smanjene su u značajnoj meri pri svim uslovima vožnje. Ovo znači da su naša vozila oslobođena, tj. da se na njih ne odnosi odredba o obaveznom plaćanju takse za vožnju u zoni Londona poznatijoj kao "zona ultra niskih štetnih emisija" (Ultra Low Emisions Zone – ULEZ).
SMANJENE EMISIJE AZOT OKSIDA (NO<sub>x</sub>)

SMANJENE EMISIJE AZOT OKSIDA (NOx)

Od septembra 2015-te, svi Jaguarovi dizel motori koriste tehnologiju napredne selektivne kataliktične redukcije (SCR) i takozvani AdBlue® (Adblue je aditiv koji snižava sadržaj NOx i predviđen je za smanjenje emisija azot-oksida iz vozila opremljenih SCR sistemima) koji pomaže da se dramatično smanji emisija NOx.
UNAPREĐENJA EFIKASNOST U POTROŠNJI GORIVA

UNAPREĐENJA EFIKASNOST U POTROŠNJI GORIVA

Dizel motori isporučuju aproksimativno 20% bolju efikasnost u potrošnji goriva u odnosu na benzince. Tako da, ako ste vi jedan od onik vozača koji često pređu 12.000 milja godišnje, ovaj motor biće pravi izbor za vas.
USAGLAŠENOST SA EU6D REGULATIVOM O EMISIJI ŠTETNIH GASOVA I WLTP TESTOM EMISIJE U REDALNIM USLOVIMA VOŽNJE (RDE)

USAGLAŠENOST SA EU6D REGULATIVOM O EMISIJI ŠTETNIH GASOVA I WLTP TESTOM EMISIJE U REDALNIM USLOVIMA VOŽNJE (RDE)

Jaguarovi novi benzinski motori su usaglašenini sa svim zahtevima koje ptopisuje Eu6d-Temp i RDE legiuslativa - emisije štetnih gasova i polutanata smanjene su u značajnoj meri pri svim uslovima vožnje. Ovo znači da su naša vozila oslobođena, tj. da se na njih ne odnosi odredba o obaveznom plaćanju takse za vožnju u zoni Londona poznatijoj kao "zona ultra niskih štetnih emisija"
DINAMIČNO ISKUSTVO U VOŽNJI

DINAMIČNO ISKUSTVO U VOŽNJI

Uz nesmetanu i brzu isporuku snage, Jaguar benzinski motori nude najuzbudljivija vozačka iskustva. Ovi motori predstavljaju zanimljivu kombinacija moćnih performansi a i uzbudljivih zvukova pri svim brzinama.
NIZAK NIVO EMISIJE REZIDUALNIH ČESTICA

NIZAK NIVO EMISIJE REZIDUALNIH ČESTICA

Naši najnoviji benzinski motori opremljeni su visoko efikasnim filterima za hvatanje i skladištenje ultrafinih čestica jer izduvni gasovi prolaze kroz njih. To pomaže da se smanji količina emisije štetnih gasova koji se ispuštaju u atmosferu.
JEFTINIJI TROŠKOVI KASNIJEG ODRŽAVANJA

JEFTINIJI TROŠKOVI KASNIJEG ODRŽAVANJA

Iako dizel motori tipično nude veću uštedu u potrošnji goriva, jeftiniji troškovi kasnijeg održavanja kod benzinaca možda mogu da budu razlog da se vozači koji prelaze manju kilometražu i idu na kraća putovanja, opredele za ovu vrstu motora.
NULTA EMISIJA IZDUVNIH GASOVA

NULTA EMISIJA IZDUVNIH GASOVA

Budući da tokom korišćenja ima nultu CO2 emisiju, a da mu je vozni opseg 292 milje po punjenju, Jaguar I‑PACE ne samo da košta manje u smislu punjenja gorivom, već nema nikakvih emisija štetnih gasova. Kako se svake godine u mrežu dodaje sve više obnovljivih izvora energije, Jaguar I‑PACE postaje sve čistiji.
POGODNOSTI I PRISTUPAČNOST

POGODNOSTI I PRISTUPAČNOST

U mnogim gradovima, električnim vozilima je sada dozvoljeno da koriste saobraćajne trake i pakring mesta na kojima je inače zabranjen pristup drugim vozilima. Takođe, električna vozila su oslobođena plaćanja svih ekoloških taksi koje su zasnovane na šteti koju izduvni gasovi uzrokuju životnoj sredini.
PODSTICAJI VLADE

PODSTICAJI VLADE

Električna vozila ispunjavaju uslove za beneficije koje pružaju vlada, lokalne vlasti i kompanije koje podržavaju prelazak na najčistije svjetske pogone. To uključuje znatno niže stope oporezivanja od ekvivalentnih benzinskih ili dizel vozila.
EKONOMIČNI TROŠKOVI ODRŽAVANJA

EKONOMIČNI TROŠKOVI ODRŽAVANJA

Relativno niska cena električne energije znači da su čisto električni automobili (tj. aumobilo isključivo an električni pogon) jeftiniji za punjenje goriva tj.korišćenje. I sa manje delova pogonskog sklopa, oni su i jeftiniji za održavanje.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

OPEN ALL
Šta je pogon motora?
Koliko vremena je potrebno da se napuni električno vozilo?
Koji je vozni opseg električnog vozila, tj. koliko kilometara mogu preći jednim punjenjem?
Koje su prednosti dizel motora u odnosu na benzinca?
Na koji način Jaguar Land Rover smanjuje emisiju štetnih gasova vozila?
Da li su dizel motori čisti?
Šta je filter za particiju čestica dizela (DPF, Diesel Particulate Filter) i zašto je on važan?

IZABERITE PRAVI JAGUAR ZA VAS

Spremni ste da kreirate Jaguar prema vašem životnom stilu, stilu vožnje i finansijskim uslovima? Jednostavno izaberite vozilo iz našeg asortimana da biste započeli novo putovanje sa Jaguar-om.

*Podaci o voznom opsegu električnog motora zasnivaju se na proizvodnom vozilu testiranom na standardizovanoj ruti. Vozni opseg može varirati u zavisnosti od stanja vozila i baterije, realnih uslova puta, ambijentalnih uslova i stila vožnje. Ovde prikazane brojke predstavljaju rezultat zvaničnih testova koje je proizvođač sproveo u skladu sa EU regulativom. Podaci su dati samo u svrhe poređenja. Brojke u realnim uslovima mogu se razlikovati od onoga što je ovde navedeno. Potrošnja goriva i CO2 emisije mogu zavisiti i od točkova koji su montirani na vozilo kao i da li je na vozilu ugrađena još neka dodatna oprema. WLTP (svetski harmonizovan postupak testiranja lakih vozila) je novi zvanični EU test koji se koristi za izračunavanje potrošnje goriva i CO2 emisije za putnička vozila, pri standardnim uslovima vožnje. Ovaj test, koji meri potrošnju goriva i energije, vozni opseg i emisije štetnih gasova, dizajniran je kako bi obezbedio bliži uvid u ponašanje vozila u realnim uslovima. WLTP testira vozila uz pomoć opcione opreme i primenjuje zahtevniju procedure testiranja i drugačiji profil vožnje.