IZUZETNE PERFORMANSE

Isključivo el platforma modela I-PACE koncept omogućila je našim inženjerima da se usredsrede na razvoj najboljih mogućih paketa performansi za ovo vozilo koje ostvaruje nultu emisiju štetnih gasova iz izduvnih cevi.

Najuzbudljivija stvar u vezi sa I-PACE konceptom je ta što je od početka razvijen kao čisto baterijsko električno vozilo (BEV).Mogućnost postavljanja svih važnih komponenti električnog vozila - motora, baterije, točkova i još mnogo toga - baš tamo gde ih želimo, otvorila je velike perspektive.

Polazeći istim intenzitetom, strašću i veštinama koje ćete naći u Jaguar-ovom timu za FIA Formula E svetsko prvenstvo, inženjeri koji stoje iza I-PACE koncepta odlučili su se za dva kompaktna i efikasna sinhrona, trajna magnetna motora na prednjoj i zadnjoj osovini..

“Pravi koncept za električni automobil je ravna baterija ispod poda, a zatim dva motora, jedan ispred i jedan iza tog paketa. Zadnji motor je najbolji za pogon točkova, dok je prednji motor najbolji za obnavljanje energije.”
Dr Wolfgang Ziebart,Direktor tehničkog dizajna kompanije Jaguar Land Rover

Generisući kombinovani moment od 400PS i 700 Nm, ubrzanje od 0-60mph se može postići za oko 4,0 sekunde. To je zaista zadivljujuće ubrzanje nalik sportskim automobilima i sigurno se može porediti sa ovim vozilima..

yt:0bfQjMyoIYU
Jaguar I‑PACE koncept vozilo |izuzetne performanse

I-PACE koncept osmišljen je da primi veliku litijum-jonsku bateriju kako bi ublažio bilo kakve probleme sa dometom vozila. Koristi najnoviju tehnologiju ćelijskih vrećica, a kapacitet baterije je označen na 90kVh. Jednostavno rečeno, to znači da će I-PACE koncept moći mnogo dalje pre ponovnog punjenja. Njegov vozni opseg je izračunat na 500km na evropskom testnom ciklusu (ili 220 milja na američkom ciklusu). To je savršeno pogodan opseg za ogromnu većinu dnevnih vozača, dok će ostali morati da dopunjuju bateriju samo jednom nedeljno.

Kako bi se napravilo prostora za ovaj veliki paket baterija između točkova, osovine prednjeg i zadnjeg točka su gurnute napred i nazad. Kao srećna posledica, ovaj pristup dizajnu takođe oslobađa prostor za vozača i četiri putnika unutra.

“Pošto je ovo beskompromisno električno vozilo, mi smo u mogućnosti da iskoristimo prostor koji je za sada nepoznat kod automobila ove veličine. Vanjska dužina I-PACE koncepta je unutar milimetara ili manje od Jaguar XE, ali dužina unutrašnjosti - od papučice gasa do unutrašnjosti vrata prtljažnika - je između Range Rover-a i Range Rover Long Vheelbase-a. Pored veće unutrašnjosti, ovo dugo međuosovinsko rastojanje daje prednost i stabilnoj vožnji.”
Dr Wolfgang Ziebart,Direktor tehničkog dizajna kompanije Jaguar Land Rover

Zbog same činjenice da je baterije postavljena sasvim nisko na dnu vozila, I-PACE koncept ima pozitivno nisko težište. Kada se ovo upari sa tipičnim kvalitetom prednjeg jastuka sa dvostrukom nogom, sa zadnjim ogibljenjem i integrisanim zadnjim ogibljenjem, rezultat je sjajno iskustvo vožnje sa kojim će sadašnji vozači Jaguara već biti upoznati.

Nedostatak motora za sagorevanje u ovom električnom Jaguaru znači da nije potreban ni transmisijski tunel koji strši u kabinu. Putnici će imati veliku korist od dodatnog prostora koji je stvoren novim rasporedom ravnog poda, a Jaguar-ovi dizajneri su iskoristili ovu priliku dodavanjem skladišnih prostora u prednjem i zadnjem delu unutrašnjosti kabine. Ali, zahvaljujući pametnom pakovanju električnih komponenti vozila, još uvek imamo prtljažnik veoma dobre veličine.

VIŠE PRIČA
I‑PACE KONCEPT VOZILO
Posted: 12-01-2018

Upečatljiv pogled na naš prvi električni automobil na baterije. Pogon na svim točkovima, 400KS, 5 sedišta sa voznim opsegom od preko 500 km (310 milja).
ISTRAŽITE KONCEPT VOZILO I-PACE
JAGUAR TRKE
Posted: 12-01-2018

Učešće na takmičenju FIA Formula E World pruža nam pravi uvid za usavršavanje budućih tehnologija električnih automobila.
ISTRAŽITE UČEŠĆE JAGUAR AUTOMOBILA NA TRKAMA
I‑PACE KONCEPT VOZILO: OD TRKE DO DRUMA
Posted: 12-01-2018

Istražujemo putovanje od trkačkog automobila I-TYPE Formule E do I-PACE koncepta. Otkrijte prvi Jaguar električni automobil.
ISTRAŽITE KONCEPT " OD TRKE DO DRUMA"