UPOZNAJTE PORODICU JAGUAR SALONACA

Jaguar sa ponosom predstavlja tri prelepa salonska automobila koji mogu da ispune svaki vaš zahtev.

Postoje tri različita Jaguara u tri različita tržišna sektora, od kompaktnog modela XE i "odraslog" XF-a do luksuznijeg ielegantnog XJ-a. Uprkos izrazitim razlikama, njihov odnos je očigledan - svaki nosi važan Jaguar DNK.Najmanji od ova tri modela je kompaktni izvršni XE, a zatim XF u sredini. Luksuzna klasa XJ je najveća i najduže rasprostranjena. Sva tri automobila, kada se gledaju u profilu, dele liniju ramena koja počinje u blizini tla ispred prednjeg točka, a zatim se graciozno zakriva preko luka točkova i prelazi dužinu automobila u zadnji deo.

Linija ramena XE raste kako se povećava dužina automobila, a naglašena je nisko postavljena prednja rešetka. Automobil izgleda spreman za skok - baš nalik svom imenjaku brenda, životinjisa četiri noge..

Došlo je do oštrog trzaja linije ramena u poklopac prtljažnika koji obaveštava sportski profil kompanije KSF. Provjesi su kraći nego prije, ali unutra ima više prostora - posebno straga - i s laganom aluminijumskom arhitekturom, lak je 190 kilograma od prethodnika.

Iako je Jaguar rešetka u svom sadašnjem obliku predstavljena sa XF 2007. godine, XJ je pokazao Jaguarino poverenje u nju. Trenutna interpretacija sigurno predstavlja najveću tvrdnju. Pogledajte pažljivije i videćete da XJ prihvata najnovije tehnologije osvetljenja, sa kuboidnim oblicima i svetlosnim akcentima. XF-ovi prednji farovi imaju i sečivo kroz njih, što automobil razlikuje od XE-a.

XJ je modernom Jaguaru predstavio "Riva Hoop" znak dizajna. Ovo je graciozan špaht koji neprimetno teče s jedne strane na instrument tabli i daje nežan osećaj „kokpita“, slično klasičnoj marki glisera po kojoj je i dobio ime.

Upravo je to snažna dizajnerska izjava koja razlikuje unutrašnjost XJ-a od opozicije. To je više klub engleskih članova, uzbudljiv i sofisticiran.

"MOŽETE KRSTITI U KOMFORU JEDNOG MOMENTA A VEĆ SLEDEĆEG UPUSTITI SE U IZAZOVNU VOŽNJU. TO JE ČUDNA DUALNOST KOJA POVEZUJE SVA TRI AUTOMOBILA."

XE takođe nosi 'Riva Hoop', ali u udobnoj i sportskoj kabini (gore). Unutrašnjost XF-a postiže dobru ravnotežu između druga dva, sa zadivljujućim prostranim zadnjim sedištem prilično sposobnim za smeštaj 6+ ljudi..

Sa svojim visokim centralnim tunelom za prenos odmah ste zakrpljeni unutar kabine, okruženi 'Riva Hoop'-om i suočeni sa širokim, oštro dizajniranom komandnom tablom. Ponosno mesto je 10.2-inčni InControl Touch Pro sistem za zabavu, ekran osetljiv na dodir - brz, i moćan kad prevučete, tapnete i pritisnete - baš kao i na najnovijim pametnim telefonima. Njegovu tehnologiju deli XJ, dok XE dobija sličnu i još uvek sjajnu InControl Touch verziju, sa InControl Touch Pro kao opcijom.

Među raznim benzinskim i dizel motornim agregatima u XF opsegu, 2.0 litarski Ingenium dizel dostupan je sa 163 i 180ks snage, i upraen sa šestotepenim manuelnim ili osmostepenim automatskim menjačem..

Jasno je da ima dosta obrtnog momenta za zatiranje, što je izvanredno kada vozilo dostižen do 70.6mpg ekonomičnosti i samo 104. g / km *. XF volani sa zaštitnim znakom Jaguar fluidnost i preciznost. Benzinska verzija modela XE u S trim-u je još uvek upečatljiv. 3,0 litarski V6 motor na superpunjenje emituje sjajan zvuk ispod ubrzanja i ostvaruje ozbiljne performanse - 0-62mph u samo 5,1 sekundi. Dvostruko prednje ogibljenje ga izdvaja od rivala i pomaže da ovo bude zaista dinamično i okretno vozilo. Očekivali biste da će se vas modeli XE i XF oduševite kada se nađete iza volana, ali način na koji se XJ steže oko vozača i moli da bude vođen pravoje iznenađenje. Sada nudeći 300 KS, turbo-dizel 3.0 V6 bez problema se gura iz uglova, a lagano, precizno upravljanje je više sportski automobil nego velika limuzina.

To znači da možete jednog momenta mirno voziti an putu, a već sledećeg upustiti se u pravi izazov vožnje. To je ona divna dualnost koja povezuje sva tri automobila. Kao i braća, oni se po izgledu i ličnosti jasno razlikuju, ali svi su u velikoj meri deo porodice.

*Navedeni podaci o potrošnji goriva rezultat su zvaničnih testova proizvođača sprovedenih u skladu sa EU regulativom..

Stvarna potrošnja goriva u vozilu može se razlikovati od one ostvarene na takvim testovima i ove su brojke samo za komparativne svrhe.

Zvanični podaci o potrošnji goriva za raspon jaguarskih limuzina u l / 100 km (mpg): Urban 16.2 (17.4) - 4.4 (64.2), vangradni 8.2 (34.5) - 3.4 (83.1), kombinovani 11.1 (25.5) - 3.8 (75.0) . CO 2 emisija g / km: 264 - 99 .

"SVA TRI AUTOMOBILA, KADA SE GLEDAJU IZ PROFILA, DELITE LINIJU KOJA SE UZDIŽE U BLIZINI PREDNJEG TOČKA, KADA GRACIOZNO PRAVI LUK U ODNOSU NA TOČKOVE I PROTEŽE SE DUŽ TRUPA SVE DO ZADNJE STRANE VOZILA."

VIŠE PRIČA
RAZVOJ MODELA XF
Dizajn modela Jaguar XF je evoluirao, ali njegova tehnologija i širina performansi su revolucionarni. Dizajneri Ian Callum i Adam Hatton objašnjavaju kako je nastao Jaguar-ov srčani salonac.
SAZNAJTE VIŠE
F‑PACE – LUKSUZNI, PERFORMANTNI SUV
Jaguar-ov sporstki terenac (SUV) razbija sve dosadašnje predstave o praktičnosti i eleganciji. Dizajneri i inženjeri koji su osmislili F-PACE ovako opisuju svoju inspiraciju.
SAZNAJTE VIŠE
JAGUAROV PRVI DINAMIČNI MODEL SA POGONOM NA SVA ČETIRI TOČKA
Najlepši putevi u Velsu bili su savršeni za testiranje vožnje pet modela vozila XJ, XF, F‑TYPE, XE i F‑PACE. sa pogonom na sva četiri točka
SAZNAJTE VIŠE