O JAGUARU
C‑X75 — NAJNAPREDNIJI JAGUAR KOJI JE IKADA KREIRAN

"Kada je Jaguar predstavio koncept vozilo C-X75 2010-te godine, to je označilo početak novog poglavlja o inovacijama i tehnološkom napretku, na kome će se videti da se automobil razvio od dizajnerskog koncepta do potpuno radnog prototipa za samo dve godine.
U tom neverovatno kratkom roku, Jaguar i razvojni partner Villiams Advanced Engineering stvorili su pogon na sve točkove, plug-in paralelno hibridno električno vozilo (PHEV) sa najvećim motorom na svetu sa specifičnim snagama i Jaguar-ovim prvim karbonatnim monokoknim šasijama .
Iako je 2012. godine doneta odluka da zbog globalne ekonomske klime C-X75 neće ući u punu proizvodnju, bilo je jasno da je to moćan izlog za vodeću svetsku stručnost u Jaguaru u lakoj konstrukciji i idealan test položaj za inovativno istraživanje kompanije o visokim performansama, i motorima sa niskom emisijom štetnih gasova.
Velika dostignuća u razvoju prototipa C-X75, uključujući vrhunske hibridne tehnologije, karbonske kompozitne materijale i napredna dizajnerska rešenja razvijena u saradnji sa Villiams Advanced Engineering, biće iskorišćena u drugim oblastima istraživanja i razvoja, inovativne proizvode u budućnosti i inženjering nove generacije za brend Jaguar.
„C-X75 program predstavlja vrhunac Jaguar-ove inženjerske i dizajnerske ekspertize. Moguće je da je to najbrži test na svetu za najsavremenije tehnologije u svetu, kombinujući to kao i izvanredan hibridni pogonski sklop sa performansama koje nadahnjuju. Jaguar uvek nastoji da oblikuje automobile sutrašnjice i pomoću projekata poput C-X75 postavljamo temelje za novu generaciju Jaguar inovacija. "- Adrian Hallmark, direktor globalnog brenda, Jaguar.
Najveća gustina snage i obrtnog momenta
C-X75 ima kombinovanu snagu od preko 850 bhp i 1000 Nm obrtnog momenta, zahvaljujući svom vrhunskom, 1.6-litarskom dvostrukom pojačanju (turbo-dopunjavanjem i dopunjavanjem), nadahnutim Formulom 1, četvorostrukim -ciklirajuća elektrana koja stvara 502 KS pri 10.000 o / min.
U njemu je i električni motor sa najvećim obrtnim momentom i zapreminom snage u proizvodnji, koji stvaraju dodatnih 390 konjskih snaga. Pakovanje baterija u C-X75 je najveći PHEV paket, koji može da isporuči više od 300kV tokom punog stanja prozora za punjenje.
C-X75 može da dostigne ubrzanje od 0-100mph za manje od šest sekundi, zahvaljujući naprednom 7-stepenom automatizovanom ručnom menjaču koji omogućava menjanje brzina za manje od 200 milisekundi. Prvi prototip C-X75 je sa lakoćom premašio 200mph u automobilu, a automobil ima teoretsku maksimalnu brzinu od 220mph.
Upotrebljiva aerofolija i podna aerodinamika automobila stvaraju više od 200kg snage pri 200mph, a aktivni sistemi poboljšavaju njegovu stabilnost pri velikim brzinama.
Ultra niske emisije i čisti električni režim
Zahvaljujući najekstremnijoj PHEV specifikaciji bilo koje mobilne baterije u razvoju, C-X75 će takođe raditi 60 km u režimu čistog električnog vozila, a njegova emisija CO2 pada ispod 89 g / km.
Projekt C ‑ X75 omogućava Jaguaru da postavi još jači zahtev kao najvažniji investitor u inovativnu tehnologiju u Velikoj Britaniji. Rezultati programa C ‑ X75, posebno u naprednim tehnologijama pogonskog sklopa i laganim kompozitima, pokazuju Jaguar-ovo tehničko vođstvo na samom vrhu automobilskog razvoja i proizvodnje.
C-X75 pomera svaku granicu snage, performansi i efikasnosti u upotrebi goriva. "

POGLEDAJTE GALERIJU
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Jaguar
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
 Potražite najbliži maloprodajni salon Jaguarova vozila
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Zakažite test vožnju na putu u dogovoru sa predstavnicima našeg lokalnog salona.