GLOBALNI OBJEKTI

Kompanija Jaguar ulaže najveće napore i istinski je posvećena proizvodnji najbezbednijih, najpouzdanijih salonaca, sportskih i SUV automobila, automobila koji odišu luksuzom koji stvara zavisnost,uz nadmoćan kapacitet performansi.

Sve započinje u srcu Engleske, u našem Inženjerskom centru u Vhitleiju i Jaguar Land Rover centru u Gaydonu.U Gaydonu, naš kompletan paket inženjerskih i dizajnerskih kancelarija i objekata pokriva 380 hektara i u njemu radi 2.500 inženjera. Oni imaju pristup bogatstvu naprednih alata, uključujući klimatske komore koje mogu da simuliraju raznovrsne uslove poput arktičke zime od -40 ° C ili topline bliskog istoka od + 55 ° C. Oni takođe koriste statičke testove za motor, menjač, i šasiju kako bi postavili komponente prototipa ili kompletnu šasiju kroz 10-godišnji životni ciklus testova od 240.000 kilometara u samo nekoliko nedelja - i to sve bez napuštanja Velike Britanije.Na Gaidonovim namenskim test stazama, vozila se mogu voziti 24 sata dnevno na stazi Emissions Circut sa četiri trake, dok nam trake poput Low-Speed Endurance Circuit, Developing World gravel tracki iOff-Road Course dopuštaju da testiramo naših vozila na mnogim raznovrsnim putevima uslovima sa kojima će se klijenti suočiti, tako da možemo da istražimo granice performansi i pouzdanosti vozila.Takođe smo razvili visokotehnološke uređaje za testiranje u stvarnom svetu širom sveta - namenske lokacije, gde prototipovi mogu da pretrče hiljade kilometara vožnje u nekim od naj neprijateljskijih okruženja poznatih čoveku, kako bi se obezbedila besprekorna pouzdanost, gde god da se Jaguar vozi.

Jaguar F‑PACE- Komora za testiranje klime, Gaydon

U ovoj komori sprovodimo testove izdržljivosti vozila na hladnom vremenu poput vremenskih uslova u Arjeplogu, Švedska i International Falls, u SAD-u, gde se u zimskim dubinama automobili " natapaju hladnoćom“ preko noći na temperaturama nižim od -40 ° C, pre nego što se od njih očekuje da sledeće jutro upale bez greške.U suvim pustinjama Arizone oko Phoenix-a u Sjedinjenim američkim državama , naši automobili su gurnuti do krajnjih granica na temperaturama do 50 ° C kako bi testirali njihove performanse pri uslovimavrućeg vremena - hlađenje kočnica i ventilaciju u automobilu, dok su ploče sa bojom držane napolju tri godine kako bi se testirala otpornost da boja ne bledi. Takođe koristimo planinske puteve Denvera za testiranje kalibracije motora i transmisije na velikoj visini.“Nadmorska visina utiče na interakciju motora i menjača “, kaže Ged Pibus, stariji menadžer za sisteme automatskog menjača. „Imate puteve visoke čak 4350m u oblasti Denvera, 2.250m u Mekico Citiju i do 4.700m u Kini, Indiji i Južnoj Americi. Velike su varijacije u performansama motora kao rezultat tanjeg vazduha koji menjač mora prepoznati i prilagoditi se njemu.”Proširili smo i ulaganja u testiranje na Bliskom Istoku, sa pogonom u Al Barsha u Dubaiju - savršenom za terenska ispitivanja SUV vozila na nekim od najtežih peščanih dina na planeti.Ono što mi radimo nije da samo testiramo izdržljivost svojih automobila do krajnjih temperatura. Na bankrotu ovalnog ringa Nardo u Italiji, dužine 12,5 kilometara, prototipovi su potvrnuti testiranju vožnje od 35.000 kilometara, nedelju ili više, pri brzini do maksimalne, dok je ogibljenje optimizovano na upravljačkoj stazi objekta.

yt:ni0Dc2ZduhM
Jaguar F‑PACE – Testiranje u ekstremnim vremenskim uslovima

Konačno, test performansi u stvarnom svetu za svakog Jaguara dolazi na čuvenom Nordschleife setingu Nurburgringa u centralnoj Nemačkoj. Iz našeg visoko naprednog pogona, automobili se šalju na „Test entuzijastične vozačke robusnosti“ - napornih 8.000 kilometara, tridesetak kilometara od 390 krugova, oko 73 izazovne krivine koje se uizdižu i spuštaju 300m kroz nemačke Eifelove šume.Rečeno je da je jedan krug velike brzine od 20,8 kilometara u Nordschleife-u ekvivalentan 140 kilometara testiranja na konvencionalnim putevima, što znači ad ovaj test predstavlja isto što i 80.000 kilometara vožnje u samo nekoliko nedelja.“Nurburgring nudi pravu širinu mogućnosti i konzistentnu referentnu vrednost, krug za krugom “, kaže Phil Talbois, menadžer za evropske testne operacije. „Naš vrhunski test izdržljivosti nalazi se na samom vrhu performansi automobila i znatno nadilazi ono što će činiti većina vozača, ali to je način na koji obezbeđujemo robusnost u krajnjem proizvodu..”„To zaista koristi prosečnom vozaču automobila - sa stanovišta pouzdanosti i robusnosti, kao i upravljanja. Ako automobil može preživeti Nurburgring, biće stvarno izdržljiv i u stvarnom svetu.”

"АKO AUTOMOBIL МОŽE DA PREŽIVI NÜRBURGRING , ZNAČI DA ĆE BITI POUZDAN I ISTRAJAN I U REALNOM SVETU. "


PHIL TALBOYS

Manager of European Test Operations

VIŠE PRIČA
VIRTULENI INŽINJERING

Objavljeno: 18-08-2016

Mnogo ulažemo u vrhunske alate za virtuelni inženjering koji omogućavaju da se novi proizvodi - i napredne tehnologije koje ih pokreću - dizajniraju brže, efikasnije i snažnije. Krajnji rezultat je Jaguar vozilo koje je pouzdano i izdržljivo.
SAZNAJTE VIŠE
PROCES ISPITIVANJA

Objavljeno: 18-08-2016

Tokom svake faze dizajna, razvoja i proizvodnje, svaka komponenta Jaguara prolazi kroz hiljade testova i provera sigurnosti, izdržljivosti i kvaliteta, osiguravajući da je gotov proizvod najpouzdaniji,Jaguar je pouzdan i najsigurniji automobil koji možete voziti.
SAZNAJTE VIŠE
SIGURNOST

Objavljeno: 18-08-2016

Pouzdanost se ne odnosi samo na to da vas i vaše putnike do odredišta odvedemo lako i bez odlaganja. Pouzdanost takođe podrazumeva i bezbednost, a upravo bezbednost predstavlja okosnicu na kojoj počiva Jaguar filozofija.
SAZNAJTE VIŠE
SIGURNOST