LAKA ALUMINIJUMSKA ARHITEKTURA

Kada je u pitanju dizajn i konstrukcija automobila, pouzdana i lagana aluminijumska arhitektura deo je Jaguar-ove filozofije već više od 70 godina.

Prvi Jaguar XK120-ovi 1940-ih koristili su aluminijske ploče, dok su trkači C-Type i D-Type koji su dominirali Le Man-om 1950-ih i lagani E-Type 1960-ih, bili pioniri u aluminijumskoj šasiji i dizajnu karoserije. 2003-će godine redizajnirali smo naš ikonični XJ sa aluminijumskom vezom i zakovom koja je bila 40 odsto lakša od svog prethodnika. Današnje Jaguar limuzine, sportski automobili i SUV vozila imaju koristi od pete generacije ovog razmišljanja o aluminijumu.Ključna prednost aluminijuma je činjenica da njegova težina čini jednu trećinu težinu ekvivalentne količine čelika. To nam daje mogućnost stvaranja šasije koja je znatno lakša od čelične konstrukcije, što pomaže u unapređivanju uštede goriva, smanjenju emisija i pružanju dinamičnijeg iskustva u vožnji. Svakih 100kg ušteđenih od aluminijumske šasije pomaže da se smanji emisija CO 2 vozila za 9 g / km, a potrošnja goriva tokom veka trajanja i do 800 litara.Naša filozofija vezana za upotrebu aluminijuma nije samo u uštedi težine - već i u stvaranju delova koji su čvršći, sigurniji, jači i pouzdaniji.Sada smo majstori u korišćenju aluminijuma kao proizvodnog materijala. Sirovi aluminijumski lim - debljine svega 0,9 mm za spoljašnje panele ili debljine do 3 mm tamo gde je potrebna veća čvrstoća - presuje se u složene, snažne oblike i forme, koristeći do 2.000 tona sile, izbušene milimetarskim rupama. To stvara zadivljujuće rezultate. Bočni panel za F-PACE je jedan od najvećih koje proizvodimo, a teži samo 5,8 kilograma.

"JAGUAR-ova ALUMINIJSKA FILOZOFIJA JE ... O stvaranju dizajna koji su jasniji, sigurniji, jači i mnogo pouzdaniji."

Koristeći se lekcijama naučenim u vazduhoplovnoj industriji, stvorili smo revolucionarni način izrade aluminijumske šasije, nazvane „riv-bonding“. Aluminijumske ploče su zalepljene zajedno sa super jakim lepilom, a zatim se probijaju pocinkovanim čeličnim zakovicama sa do 10 tona sile.Kada se šasija peče na 170 ° C u prodavnici lakova, lepak u ovom nepropusnom aluminijumskom sendviču postaje tvrd kao beton, pretvarajući tanki aluminijumski lim u fenomenalno čvrstu strukturu. Uzmite aluminijumski monokok sportskog automobila F-TYPE, koji teži samo 261 kilogram, ali ima veoma visoku torzionu čvrstinu. Na XE-u je ovo razmišljanje prešlo na sledeći stepen, čineći ga najjačim dizajnom Jaguar-ovog salonca.Proizvodnja aluminijuma je takođe tiša, čistija i zahteva manje energije od tradicionalne konstrukcije šasije od čelika, dok recikliranje aluminija troši samo 5 procenata energije u stvaranju sirovog aluminijuma, a da ne ugrozi strukturni integritet materijala. Sve ovo pomaže u smanjenju uticaja Jaguara na životnu sredinu pre trenutka kada krene na put.Nije samo u Jaguar-ovoj šasiji gde se koristi aluminijsko razmišljanje da bi se smanjila težina za efikasnije i dinamičnije performanse, kao i za veću izdržljivost i pouzdanost. Nova generacija motora Ingenium Jaguar Land Rover koristi blok od livenog aluminijuma i glava mu je u osnovi 24 kilograma lakša, 17 posto bolja u odnosu na trenje, a pet decibela je tiše.Dakle, od "glave do pete", naša nova rasa vozila su sigurnija, efikasnija i pouzdanija u svakom pogledu.

yt:ADT4jIi4Hu0
Laka aluminijumska arhitektura an modelu XF
VIŠE PRIČA
GLOBALNI OBJEKTI

Objavljeno: 18-08-2016

JLR ulaže najveće napore kako bi učinio da svaki Jaguar bude najmoćnije, najpouzdanije i najsigurnije vozilo koje ćete ikada voziti.
SAZNAJTE VIŠE
VIRTULENI INŽINJERING

Objavljeno: 18-08-2016

Mnogo ulažemo u vrhunske alate za virtuelni inženjering koji omogućavaju da se novi proizvodi - i napredne tehnologije koje ih pokreću - dizajniraju brže, efikasnije i snažnije. Krajnji rezultat je Jaguar vozilo koje je pouzdano i izdržljivo.
SAZNAJTE VIŠE
PROCES ISPITIVANJA

Objavljeno: 18-08-2016

Tokom svake faze dizajna, razvoja i proizvodnje, svaka komponenta Jaguara prolazi kroz hiljade testova i provera sigurnosti, izdržljivosti i kvaliteta, osiguravajući da je gotov proizvod najpouzdaniji,Jaguar je pouzdan i najsigurniji automobil koji možete voziti.
SAZNAJTE VIŠE