MAGAZIN WALLPAPER*

Jaguar inspiriše proslavu najboljeg međunarodnog dizajna.

SARADNJA KOAJ SLAVI SAVREMENI DIZAJN

U 2014-oj godini, Jaguar je sarađivao sa magazinom Wallpaper \ *, najuticajnijim svetskim časopisom za dizajn i stil, na postavljanju prve Vallpaper * Handmade izložbe koja će se održati izvan Milana. Preko 50 komada izloženo je na prozorima Harrodsa u Londonu.

KOMPANIJA KOJA SE IZDVAJA
Dizajneri su bili Hermes, Alfredo Haberli, Harri Vinston, Konstantin Grčić, Isai Veinfeld, Paul Cocksedge, Michael Anastassiades, pokojni David Collins, Barber Osgerbi, Brioni, Naoto Fukasava, Louis Vuitton, Sam Hecht i Poltrona Frau. Bilo je i dizajnerskih komada inspirisanih Jaguarom i konceptnim automobilima Jaguara.
DIZAJN JAGUARA U NEOČEKIVANIM FORMAMA
Kako bismo proslavili našu uključenost u događaj, izložili smo pet novih konceptnih proizvoda koji su istraživali Jaguar dizajn jezik. Oni su bili u rasponu od transportera kućnih ljubimaca do instalacije za osvetljenje, a dizajnirali su ih Moritz Valdemeier, Neri & Hu, Mathieu Gustafsson, Fredrikson Stallard i Salvatori & Jaguar Advanced Design.
JAGUAR ANSTAVLJA DA INSPIRIŠE BUDUĆE KLASIKE
Tabela 7 sadrži mnoge dizajnerske vrednosti Jaguara, lepotu linija i čistoću oblika, a pritom ne zaboravljajući njegovu svrhu i funkciju. Radeći sa proizvođačem prirodnog kamena i dizajnerom Gabriele Salvatori, tim Jaguar Advanced Design dizajnirao je ovaj stolić za kavu od jednog mermernog bloka. Izazovan dizajn, isprva pomislivši na gotovo nemoguće, njegove elegantne linije daju poimanje brzine i okretnosti. Tabela 7 pomera granice dizajna nameštaja. Na isti način Jaguar stvara uzbudljive automobile.
ŠTA KAŽU TOP MENADŽERI KOMPANIJE

"Započeli smo da stvaramo komad koji nije veran samo Jaguar-ovim dizajnerskim vrednostima - lepotu linije i čistoća forme - ali takođe nešto što je imalo svrhu i funkciju.

Koristeći mermer na način koji izaziva tradicionalni pogled na materijal, dizajnirali smo i napravili u saradnji sa Salvatori-jem prekrasan stolić za kafu. Napravljen od jednog komada mramora, oblik vizuelno izražava brzinu i lakoću, sužava se i oblikuje sve u jednoj dinamičnoj tekućoj površini.

Naši saradnici; Salvatori, su inovativni proizvođači proizvoda od prirodnog kamena, sa sedištem u blizini kuće Carrera mermera u Versiliji, Italija. S njima smo blisko sarađivali kako bi iskoristili njihovo neprocenjivo iskustvo i znanje o materijalu.

Polazeći od ručne skice, koncept je pretočen u 3D računarskim modelom. Potom je usmjerio automatsko sječenje mramora oblikujući ga u njegove grube proporcije. Mermer je potom ručno lepo izrađen i završen da bi se stvorile rafinirane čiste površine jedinstvene samo za ovaj komad.

Da bismo upotpunili oblik dodali smo suptilan uzorak na površinu stola. Oblik pastile je preuzet iz logotipa Jaguar Heritage - obrazac sinonim za brend, za koji smo osetili da je dodatni interes za komad, pogotovo kada interakcija sa svetlošću.

By combining the most modern design and manufacturing techniques with traditional hand sculpting we have produced a piece much in the same approach as we would develop Jaguar cars today."

Simon Tovey, Senior Designer, Jaguar Land Rover

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Jaguar
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
 Potražite najbliži maloprodajni salon Jaguarova vozila
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Zakažite test vožnju na putu u dogovoru sa predstavnicima našeg lokalnog salona.