JAGUAR XE

Redefinisani sportski terenac. Jaguar XE koristi čitav niz novih dizel motora čiju pogonsku moć upotpunjuje blagi hibridna tehnologija.

POGLEDAJTE PRIKAZ POD UGLOM OD 360°

CO2 EMISIJE ŠTETNIH GASOVA g/km
Od 112

POTROŠNJA GORIVA u kombinovanim uslovima vožnj l/100km
Od 4.3

in2VwFPRc40

Ovde prikazane fotografije možda nisu prave reprezentacije nedavnih ažuriranja i napredaka koje smo ostvarili na našim vozilima. Neke od opisanih funkcija mogu biti zavisni od tržišta ili vrste pogona koje ste odabrali za vaše vozilo. Za informacije i najnovijim specifikacijama molimo vas obratite se zaposleninima u lokalnom Jaguar maloprodajnom salonu.

ODABERITE VAŠ MODEL
Uporedite karakteristike i specifikacije u naporednom prikazu.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Upotrijebite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršen Jaguar XE.
PRONADJITE PRODAVCA
Potražite najbliži maloprodajni salon
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Jaguar vozilima
DIZAJN
ISTRAŽITE ENTERIJER
ISTRAŽITE ENTERIJER

Luksuzan enterijer izgrađen oko vas i vaših putnika. Uživajte u poboljšanim sedištima, u kojima ćete se osećati kao obgrljeni u nečijem zagrljaju, izrađena od granirane ili bogate Windsor kože. Selektor Jaguar SportShift i JaguarDrive Control potvrđuju sportsku suštinu modela XE.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
POGLEDAJTE GALERIJU
KARAKTERISTIKE DIZAJNA
KARAKTERISTIKE DIZAJNA

Osveženi enterijer u kokpitu nudi izvanredne nivoe komfora, a podignuta središnja konzola dodaje mu sportski izgled.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
POGLEDAJTE GALERIJU
ISTRAŽITE EKSTERIJER
ISTRŽITE EKSTERIJER

Muskularni stav modela Jaguar XE naglašava stilsko prisustvo na drumu i čini da ovaj model bude i više nego atraktivan. Premium LED farovi sa potpisnim dnevnim svetlima (DRL), širokim grilom i dinamičkim prednjim bamperom naglašavaju profil vozila.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
POGLEDAJTE GALERIJU
ODABERITE VAŠ MODEL
JAGUAR XE
Sa širim, nižim profilom - Jaguar XE je iszgražen na temelju karakteristika koje naglašavaju njegov samopuzdani karakter.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
JAGUAR XE R-DYNAMIC
Sa sportskim prednjim branikom, bočnim zastorima i stražnjom bojom u boji karoserije, R-Dinamic Bodi Kit ide korak dalje u izražavanju sportske ličnosti modela XE.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
JAGUAR XE R-DYNAMIC BLACK
Besprekorna elegancija crne boje. Prelepo manifestovana. Jaguar XE R-Dynamic Black.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
PERFORMANSE
PERFORMANSE U VOŽNJI
PERFORMANSE U VOŽNJI

Slavljene zbog dinamičkog načina rukovanja, performanse modela XE unapređene su naprednim tehnologijama za vožnju. Spremite se za uzbudljivu vožnju.

TORQUE VECTORING BY BRAKING
SISTEM ZA KONTROLU PROKLIZAVANJA POGONSKIH TOČKOVA TVB

XE korsti sistem individualne kontrole kočenja za svaki točak, kako bi maksimizovao sposobnost vozila da prođe čak i kroz najuže krivine. Sistem smanjuje otpornost na podupiranje, tako što elektronika usporava točkove koji se nalaze sa unutrašnje strane krivine, dok se veći obrtni momenat isporučuje na one točkove koji su na spoljašnjoj strani, tako da se vozilo praktično lkaše "uvodi" u zaokret. Osim što redukuje podupiranje, ova funkcija pruža i sportsku agilnost a u mnogome unapređuje samopouzdanje vozača.

POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
POGON NA SVA ČETIRI TOČKA
Pogon na sva četiri točka (AWD) sa inteligentnom dinamikom vožnje, kod modela XE nudi uravnotežene performanse i pouzdano rukovanjevozilom bez obzira na tlo po kom se vozilo kreće.
MOTORI
Naš asortiman benzinskih i dizel motora kreiran je da kombinuje efikasnost u potrošnji goriva sa glatkim performansama. Snažniji dizel motori su poboljšani blagom hibridnom tehnologijom koja nudi još veću efikasnost i profinjenost kroz pametni regenerativni sistem (regenerativno kočenje pretvara dobar deo energije u električnu struju, koja se može skladištiti u cilju naknadne upotrebe).
PAKET DYNAMIC HANDLING PACK
Poboljšavajući estetiku i iskustvo vožnje, ovaj opcionalni paket karakteriše Podesivu dinamiku, prilagodljivu dinamiku, crvene čeljusti kočnice, spojler poklopca prtljažnika, prednje kočnice 355 mm i zadnje kočnice od 325 mm.
IN-CAR TECHNOLOGIJA
JEDNOSTAVNOST KAO STANDARD
JEDNOSTAVNOST KAO STANDARD

Standardne karakteristike na Pivi uključuju:

- 10" -inčni ekran osetljiv na dodir
- DAB digitalni radio
- Novi dizajn interfejsa
- Apple CarPlay® 1
- Android AutoTM 2
- Sistem za daljinsku kontrolu "Remote" 3

Ažurirajte svoj sistem na Pivi Pro4 i pratiće vas najnovija veštačka inteligencija u automobilu, pružajući funkcije kao što su navigacioni sistem samo-učenja za potpuno povezano putovanje.

SVE INFORMACIJE NA DOHVAT RUKE
SVE INFORMACIJE NA DOHVAT RUKE

Izaberite jedan od mnoštva različitih layout-a, uključujući 3D navigaciju preko celog ekrana, informacije o vožnji, brz pregled na audio sadržaj koji se emituje, i sve to na novom interaktivnom displeju za vozača, visoke rezolucije, od 12,3 inča.


Opcioni HUD displej 5 projektuje ključne informacije na vetrobranskom staklu. Na taj način, sa lakoćom pratite brzinu kojom se vozilo kreće, stepen prenosa i navigaciju kroz displej u punom koloru.

MERIDIAN™ AUDIO
MERIDIAN™ AUDIO

Kompanija MeridianTM Audio, sa sedištem u Velikoj Britanjiji, posvećena je razvoju najbojeg mogućeg audio muzičkog iskustva. Ovde ne govorimo jednostavno o povećanju jačine zvuka. Više je reč o načinu na koji ovi sistemi intenziviraju nivoe dubine, jasnoće i realizma muzike koristeći kombinaciju napredne akustične tehnologije i strateški raspoređenih zvučnika, kako bi se proizvela audio platforma - ono što u se u audio industriji označava pojmom " zvučna pozornica (sound stage)" - što upravo odgovara enterijeru XE-a. Na vama je da odaberete jedan od opcionih MeridianTM ili MeridianTM Surround audio sistema.

KONEKTOVANI NA SVAKOM KORAKU
Paket Online Pack6 pruža dodatne usluge konektovanja putem ugrađene SIM kartice, čime se obezbeđuje:

• Neograničen striming medija

• Online prepoznavanje glasa

• Vremenske prognoze

• Online sinhronizacija kalendara
ZABAVA ZA SVE
Izaberite opcioni Wi-Fi Enabled with Data Plan7 i moćićete da koristite:

• Usluge striminga medija po sopstvenom izboru

• do 20GB opodataka mesečno

• Konekcija unapređena antenom

• Povezivanje više uređaja istovremeno
BEŽIČNO PUNJENJE
Opciono punjenje bežičnih uređaja pomoću pojačala za telefon omogućava punjenje kompatibilnih pametnih telefona bez potrebe za žicama ili priključkom za punjenje. Dok ste u automobilu, vaš telefon će koristiti antenu vozila za poboljšani signal i jasnije pozive.
SISTEM ZA PREČIŠĆAVANJE VAZDUHA UNUTAR KABINE SA FILTEROM PROMERA 2,5PM
Opciona tehnologija za nano TM jonizaciju vazduha unapređuje dobrobit ne samo vozača već i svih putnika u vozilu jednako. Kada u vozilu pristinite dugme PURIFY (prečisti), posebno dizajniran filter počinje da privlači i skuplja fine čestice iz spoljnjeg vazduha kao što su čestice veličine PM2.5 i alergeni iz vazduha poput prašine i polena. Uz pomoće filtera vazduh se jonizuje, dok se istovremeno neutrališu svi kontaminanti iz vazduha.
PRAKTIČNOST I SIGURNOST
PRAKTIČNI PRTLJAŽNI PROSTOR
Uz opciju deljenja sklopivih sedišta, sklopite drugi red i spakujete sve svoje stvari. Čak i ako su vam ruke pune, vrata prtljažnika su lako dostupna sa opcionalnim pokretanjem vrata prtljažnika, omogućujući vam da ih otvorite i zatvorite sa lakoćom
AKTIVACIONI KLJUČ
Otporan na vodu i udarce, potpuno novi opcioni aktivacioni ključ 8 omogućava otključavanje, zaključavanje i pokretanje vašeg vozila. Dakle, bez obzirana aktivnost koju ste na otvorenom planirali vi i vaši prijatelji, više nema potrebe za konvencionalnim ključevima od automobila.
''ClearSight Rear View Mirror'' sa prikazom zadnje kamere u unutrašnjem retrovizoru
Opcionalna najsavremenija tehnologija pruža nesmetan pogled kroz stražnji deo vašeg Jaguar KSE9. Kamera koja se nalazi u antenskoj podlozi dovodi video uživo u vaše retrovizor, osiguravajući stalnu vidljivost bez obzira na to šta je iza vas.Sve to olakšava vožnju i manevrisanje kako na uskom prostoru u urbanim sredinama, tako i pri terenskoj vožnji van grada, ali i prilikom prevoza gabaritnih stvari.
POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
Na modelu Jaguar XE instalirane su brojne pomoćne funkcije za vozača koje olakšavaju vožnju po gradu kao i parkiranje, dok istovremeno vožnju van grada, na autoputevima čine daleko konfornijom. Ove tehnologije imaju za cilj da unaprede vašu vožnju elimišući stres koji potencijalano može da dođe iz gradske vreve ili izazovnih terenskih vožnji.
#NASTAVITE DA ISTRAŽUJETE
ODABERITE VAŠ JAGUAR F‑PACE
Ovde se može naći čitav asortiman modela, sa širokim izborom vrhunskih dizajna, pomagala i tehnologija.
ODABERITE VAŠ MODEL
GALERIJA FOTOGRAFIJA
Privlačenje pažnje na detalje odvek je bilo od suštinske važnosti za naša vozila. Novi Jaguar F-PACE jednostavno ne možete da ne primetite.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
SPECIFIKACIJE
Istražite sitnije detalje. Saznajte više o performansama motora, dimenzijama i potrošnji goriva.
POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
Savršeni pogon počinje ovde

Najnapredniji, najefikasniji sportski salon koji je Jaguar ikada proizveo. Upotrebite konfigurator za dizajniranje vašeg savršenog Jaguar XE.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
AKSESOARI
AKSESOARI

Definišite svoje XE vozilo tako što ćete ga dalje personalizovati izborom vama najpodesnijih dodatnih opcija i aksesoara, počev od bežičnog punjenja uređaja sa uređajem za jačanje telefonskog signala do krovnih šina/nosača.

PRONADJITE AKSESOAR
KOLEKCIJA JAGUAR AKSESOARA
KOLEKCIJA JAGUAR AKSESOARA

Naš ekskluzivni asortiman luksuzne odeće, dodataka i poklona inspirisan je našim automobilima i njihovim dizajnom.

ODABERITE VAŠ MODEL
Uporedite karakteristike i specifikacije jedna pored druge.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršen Jaguar XE
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon

Navedene brojke predstavljaju rezultate NEDC2 izračunate prema zvaničnim WLTP testovima proizvožača u skladu sa EU regulativom. Ovi podaci dati su samo radi poređenja. Vrednosti u realnim uslovima vožnje mogu se razlikovati. Vrednosti CO₂ i potrošnje goriva mogu se razlikovati u zavisnosti od ugrađenih točkova i dodatne opreme koju ste odabrali za vaše vozilo. NEDC2 su brojke izračunate koristeći vladinu formulu zasnovanu na WLTP vrednostima uz pretpostavku ekvivaletnosti tj. jednakosti sa postojećim rezultatima po starom NEDC testu. Tačan poreski tretman može se primeniti tek pošto se primeni ova formula

Pogledajte WLTP karakteristike

WLTP (svetski harmonizovan postupak testiranja lakih vozila) je novi zvanični EU test koji se koristi za izračunavanje potrošnje goriva i CO2 emisije za putnička vozila, pri standardnim uslovima vožnje. Ovaj test je dizajniran kako bi obezbedio bliži uvid u ponašanje vozila u realnim uslovima. WLTP testira vozila uz pomoć opcione opreme i primenjuje zahtevniju procedure testiranja i drugačiji profil vožnje


1 Vaše vozilo je pripremljeno za Apple CarPlay. Usluge koje nudi Apple CarPlay zavise od dostupnosti funkcije u vašoj zemlji, stoga Vas molimo da pogledate link https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay kako biste dobili više informacija.

2 Vaše vozilo je pripremljeno za Android Auto. Usluge koje nudi by Android Auto zavise od dostupnosti funkcije u vašoj zemlji, stoga Vas molimo da pogledate link https://www.android.com/auto/ kako biste dobili više informacija.

3 Land Rover Remote sadrži usluge pretplate koje se mogu zahtevati produžetak nakon početnog roka o kome su Vas obavestili u Land Rover maloprodajnom salonu. Preuzmite Land Rover Remote aplikaciju iz Apple App Store / Google Play Store-a.

4 Connected Navigation će zahevati dodatnu pretplatu nakon početnog termina o kome vas budu obavestili u lokalnom Land Rover maloprodajnom salonu.

5 Na nekim tržištima je potrebno staklo za atenuaciju sunčevih zraka. Uputstva za navigaciju pojavljuju se na vetrobranskom staklu samo kada je u vozilu instaliran sistem Pivi Pro.

6 Može se primeniti politika fer korišćenja. Uključuje jednogodišnju pretplatu koja se može produžiti nakon početnog roka o kome su vas obavestili ulokalnom Land Rover maloprodajnom salonu.

7 Slika prikazuje Jaguar Click and Go dodatnu opremu koja se prodaje zasebno. Tablet nije uključen. Primenjuje se politika fer upotrebe. Nakon što se u roku od mesec dana potroši 20 GB podataka, brzina podataka i funkcionalnost vozila mogu se smanjiti za ostatak meseca. Pojedinosti o pravilima korišćenja povezane sa ovom značajkom potražite u Uslovima InControl Pivi Pro na adresi vvv.jaguar.com/pivi-pro-terms. Vreme reprodukcije zavisi od provajdera striminga i definicije video sadržaja. HD video će značajno povećati upotrebu podataka.

8 Aktivacioni ključ može se napuniti za otprilike dva sata, što obezbeđuje i do deset dana trajanja baterije

9 SPodleže lokalnim propisima. Ukoliko korisnici bifokalnih ili varifokalnih sočiva ne mogu lako podesiti fokus na ClearSight digitalnom unutrašnjem retrovizoru, normalni režim rada retrovizora može se vratiti u bilo kom trenutku..


Opcionalne karakteristike i njihova dostupnost mogu se razlikovati od specifikacija vozila (modela i pogonskog sklopa) i tržišta, ili zahtevaju ugradnju drugih funkcija kako bi se postavili. Obratite se lokalnom prodavaču za više detalja ili konfigurišite vozilo na mreži.


IPomoćne funkcije za vozača treba koristiti samo kada je njihova upotreba apsoutno bezbedna. Vozač u svakom trenutku mora imati potpunu kontrolu nad vozilom.


Pivi i InControl funkcije, opcije, kao usluge trećih strana i njihova dostupnost ostaju zavisni od tržišta - proverite kod svog Land Rover agenta raspoloživost na lokalnom tržištu i informišite se o punim uslovima korišćenja. Povezivanje mobilne mreže ne može biti zagarantovano na svim lokacijama. Informacije i slike prikazane u vezi sa InControl tehnologijom, uključujući ekrane ili sekvence, podležu ažuriranju softvera, kontroli verzije i drugim sistemskim / vizuelnim promenama, u zavisnosti od izabranih opcija.​

Pomoćne funkcije za vožnju mogu se koristiti samo u situacijama kada je vozač siguran da je upotreba istih sigurna i bezbedna


Meridian je registrovani zaštitni znak kompanije Meridian Audio Ltd. Trifield, a uređaj sa tri polja je zaštitni znak kompanije Trifield Productions Ltd.
Apple CarPlai je zaštitni znak kompanije Apple Inc. Mogu se primeniti Apple krajnji korisnici.
Android Auto je zaštitni znak kompanije Google LLC.
Nanoe TM je zaštitni znak kompanije Panasonic Corporation.