OBJAŠNJENI PLUG-IN HIBRIDNI AUTOMOBILI (PHEV)

Električna efikasnost je kombinovana sa performansama benzinca.

Sa tehnologijom za neprimetno prebacivanje između elektromotora i benzinskog motora, Jaguar PHEV pruža najbolje od oba sveta.

KAKO RADI PHEV?

KAKO RADI PHEV?

Kombinacija benzinskog i električnog motora pruža vam optimalne performanse i efikasnost. Vožnja u potpuno električnom načinu rada (EV) ili kombinacija sa benzinskim motorom u hibridnom načinu rada (Hybrid) u potpunosti zavisi od vas. U potpuno električnom načinu rada (EV), baterija se može puniti iz spoljnih izvora energije i regeneracijskim kočenjem.
ZBOG ČEGA SU JEDNOSTAVNI ZA ŽIVOT?

ZBOG ČEGA SU JEDNOSTAVNI ZA ŽIVOT?

Baterija u Jaguaru PHEV može da pokrije domet do 55 km / 34 milje (Jaguar E‑PACE)* i do 53 km / 33 milje (Jaguar F‑PACE)* sa jednim punjenjem. Zbog toga je savršen za svakodnevna putovanja na posao i sa posla sa nultim izduvnim emisijama kada je u potpuno električnom načinu rada (EV). Može se jednostavno dopuniti preko noći upotrebom kućnog punjača ili kućne utičnice, i uz stalno rastuću mrežu javnih punionica.
KAKVI SU ZA VOŽNJU?

KAKVI SU ZA VOŽNJU?

PHEV je gotovo nečujan u potpuno električnom načinu rada (EV), a za optimalnu prefinjenost obezbeđuje neprimetan prelaz pri ponovnom prebacivanju na motor. Uz korišćenje hibridnog načina rada – koji kombinuje elektromotor i motor – performanse su precizne i beskompromisne, jer povećavaju snagu za glatko i poletno ubrzanje.

KAKO DA NAPUNIM PHEV?

PHEV se može puniti pomoću profesionalno ugrađenog kućnog punjača, kućne utičnice i na mnogim javnim punionicama, kao što su sportski centri, trgovački centri i auto-putevi.

BRZINE PUNJENJA KOD KUĆE<sup>1</sup>

BRZINE PUNJENJA KOD KUĆE1

7 kW AC kućni punjači: 0–80% punjenja već od 1 sata i 24 minuta za Jaguar E-PACE PHEV / 0–80% punjenja već od 1 sata i 40 minuta za Jaguar F‑PACE PHEV

3-pinske kućne utičnice: 0–80% punjenja već od 5 sati za Jaguar E‑PACE PHEV / 0–80% punjenja već od 5 sati i 30 minuta za Jaguar F‑PACE PHEV

Prikazani model: Jaguar F-PACE HSE
BRZINE PUNJENJA U JAVNIM PUNIONICAMA<sup>1</sup>

BRZINE PUNJENJA U JAVNIM PUNIONICAMA1

7 kW AC javne punionice: 0–80% punjenja već od 1 sata i 24 minuta za Jaguar E-PACE PHEV / 0–80% punjenja već od 1 sata i 40 minuta za Jaguar F‑PACE PHEV

50 kW DC punjači: 0–80% punjenja već od 30 minuta za Jaguar E‑PACE PHEV / 0–80% punjenja već od 30 minuta za Jaguar F-PACE PHEV

Prikazani model: Jaguar E-PACE R-Dynamic HSE
ŠTA UTIČE NA UDALJENOST DO KOJE MOGU DA SE PREVEZEM?

ŠTA UTIČE NA UDALJENOST DO KOJE MOGU DA SE PREVEZEM?

U potpuno električnom načinu vožnje (EV), vaša je baterija jedini izvor energije za sve. Stoga će vaš stil vožnje, funkcije koje koristite u svojoj kabini, pa čak i uslovi u kojima vozite, uticati na vaš domet. Kako biste na najveću moguću meru povećali uštedu goriva u hibridnom načinu rada, funkcija Prediktivne energetske optimizacije vašeg Jaguara koristi nagib i brzinu za određenu rutu u vašem navigacionom sistemu za inteligentno prebacivanje između elektromotora i motora.
DA LI ĆE MI PHEV UŠTEDETI NOVAC?

DA LI ĆE MI PHEV UŠTEDETI NOVAC?

Niži tekući troškovi, podsticaji za kupovinu i poreske uštede samo su neki od načina za postizanje isplativosti prelaska na PHEV u poređenju sa tradicionalnim benzinskim ili dizel automobilom.
KOLIKO TRAJE GARANCIJA ZA BATERIJU?

KOLIKO TRAJE GARANCIJA ZA BATERIJU?

Jaguarove PHEV baterije su pokrivene garancijom do 6 godina ili 100.000 km (60.000 milja) – već prema tome šta nastupi ranije.

JAGUAROVI PLUG-IN HIBRIDNI AUTOMOBILI

JAGUAR F-PACE

JAGUAR F-PACE

Naš luksuzni SUV visokih performansi nudi uzbudljivu kombinaciju efikasnosti plug-in hibrida, svakodnevne praktičnosti, upečatljivog dizajna i sportskog upravljanja.
JAGUAR E-PACE

JAGUAR E-PACE

Sve prednosti plug-in hibrida uz sve užitke kompaktnog SUV-a. Jaguarov E-PACE je jedinstvena kombinacija izgleda, okretnosti i dinamične vožnje.

NASTAVITE DA ISTRAŽUJETE ELEKTRIČNE MODELE

OBJAŠNJENI POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

OBJAŠNJENI POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

Jaguarova potpuno električna tehnologija pruža performanse sportskih automobila sa nultim izduvnim emisijama.
OBJAŠNJENI BLAGI HIBRIDNI AUTOMOBILI

OBJAŠNJENI BLAGI HIBRIDNI AUTOMOBILI

MHEV prikuplja energiju koja se inače gubi prilikom usporavanja i interno je koristi kao snagu za pomoć benzinskom ili dizel motoru.

Jaguar Land Rover Limited neprekidno traži načine za poboljšanje specifikacija, dizajna i proizvodnje svojih vozila, delova i dodataka, a do promena dolazi stalno, pa zadržavamo pravo na izmene bez prethodne najave.

*Službeni podaci o potrošnji goriva za F-PACE PHEV u I/100 km (mpg): Kombinovana vožnja 1.7††. CO₂ emisije prema NEDC2 39 g/km. EV domet: Do 65 km. Službeni podaci o potrošnji goriva za E-PACE PHEV u I/100 km (mpg): Kombinovana vožnja 1,4–1,6. CO₂ emisije prema NEDC2 31 g/km. EV domet: Do 62 km. Prikazane količine rezultat su službenih ispitivanja proizvođača u skladu sa zakonodavstvom EU. Samo u svrhu upoređenja. Stvarne brojke mogu se razlikovati. CO₂, ekonomičnost potrošnje goriva, potrošnja energije i domet mogu se razlikovati zavisno od faktora kao što su stil vožnje, uslovi okoline, opterećenje, oprema točkova i dodatna oprema. Podaci o EV dometu zasnivaju se na proizvodnom vozilu na standardizovanoj ruti. Postignuti domet variraće zavisno od vozila i stanja baterije.

Navedene količine izračunate su prema NEDC2 na osnovu službenih ispitivanja proizvođača prema WLTP-u u skladu sa zakonodavstvom EU. Samo u svrhu upoređenja. Stvarne brojke mogu se razlikovati. Brojke za CO₂ i potrošnju goriva mogu se razlikovati zavisno od ugradnje točkova i opcionih dodataka. NEDC2 označava količine izračunate korišćenjem Vladine formule za količine prema WLTP-u koje su ekvivalentne količinama prema starim ispitivanjima prema NEDC-u. Tada može biti primenjen ispravan poreski postupak.


Pogledajte količine za F-PACE prema WLTP-u.
Pogledajte količine za E-PACE prema WLTP-u.


Test WLTP je novi službeni test EU koji se koristi za izračunavanje standardizovane potrošnje goriva i vrednosti CO₂ za putničke automobile. Na tom testu mere se potrošnja goriva i energije, domet i emisije. Osmišljen je radi prikaza podataka koji su bliži stvarnom ponašanju u vožnji. Testira vozila sa opcionom opremom, ali zahtevnijim ispitnim postupkom i profilom vožnje.

††Pogledajte količine za I-PACE prema WLTP-u.
Test WLTP je novi službeni test EU koji se koristi za izračunavanje standardizovane potrošnje goriva i vrednosti CO₂ za putničke automobile. Na tom testu mere se potrošnja goriva i energije, domet i emisije. Osmišljen je radi prikaza podataka koji su bliži stvarnom ponašanju u vožnji. Testira vozila sa opcionom opremom, ali zahtevnijim ispitnim postupkom i profilom vožnje.

1 Vreme punjenja zavisiće od nekoliko faktora, uključujući, između ostalog: stanje i vreme punjenja baterije, temperaturu i iskorišćenost baterije

2 Potrošnja goriva: nije dostupno. Emisije CO₂: 0 (g/km). EV domet: Do 470 km (292 milje). Podaci o EV dometu zasnivaju se na proizvodnom vozilu na standardizovanoj ruti. Ostvareni domet razlikovaće se zavisno od vozila i stanja baterije, stvarne rute, kao i okruženja i stila vožnje. Prikazane količine rezultat su službenih ispitivanja proizvođača u skladu sa zakonodavstvom EU. Samo u svrhu upoređenja. Stvarne brojke mogu se razlikovati. CO₂, ekonomičnost potrošnje goriva, potrošnja energije i domet mogu se razlikovati zavisno od faktora kao što su stil vožnje, uslovi okoline, opterećenje, oprema točkova i dodatna oprema.

3 CO₂, ekonomičnost potrošnje goriva, potrošnja energije i domet mogu se razlikovati zavisno od faktora kao što su stil vožnje, uslovi okoline, opterećenje, oprema točkova i dodatna oprema.