OBJAŠNJENI POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

Električne performanse. Nula izduvnih emisija.

Naš sofisticirani, potpuno električni Jaguar I‑PACE je uzbudljiva kombinacija performansi gotovo nečujnog sportskog automobila sa nultim izduvnim emisijama.

KAKO RADE POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBILI?

KAKO RADE POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBILI?

Performanse Jaguarovih potpuno električnih automobila pokreću dva elektromotora sa baterijom. Puni se priključivanjem na spoljno napajanje i regeneracijskim kočenjem, ne zahteva ni benzin ni dizel i ne proizvodi izduvne emisije.
ZBOG ČEGA SU JEDNOSTAVNI ZA ŽIVOT?

ZBOG ČEGA SU JEDNOSTAVNI ZA ŽIVOT?

Sa baterijom od 90 kWh, Jaguar I‑PACE može da postigne domet do 470 km (292 milje)*†† sa jednim punjenjem. Može se jednostavno dopuniti preko noći upotrebom kućnog punjača ili kućne utičnice, i uz stalno rastuću mrežu javnih punionica.
KAKVI SU ZA VOŽNJU?

KAKVI SU ZA VOŽNJU?

Potpuno električni pogonski sklop nije samo neverovatno tih, već je u stanju i da pruži glatko i trenutno ubrzanje sa neprimetnim promenama stepena prenosa. Radi postizanja okretnosti sportskog automobila, smestili smo našu bateriju između osovina, čime se postižu nisko težište i gotovo savršena raspodela težine. Potpuno električni Jaguar I‑PACE ubrzava vas od 0–100 km/h za 4,8 sekundi (0–60 mph za 4,5 sekundi).

KAKO NAPUNITI POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBIL?

Potpuno električni automobili mogu se puniti pomoću profesionalno ugrađenog kućnog punjača, kućne utičnice i na mnogim javnim punionicama, kao što su sportski centri, trgovački centri i auto-putevi.

BRZINE PUNJENJA KOD KUĆE<sup>1</sup>

BRZINE PUNJENJA KOD KUĆE1

• 7 kW AC kućni punjači puniće se preko noći već od 13 sati. Ili do 35 km (22 milje) dometa od 60 minuta
• Kućne utičnice puniće se od 48 sati. Ili do 8 km (5 milja) dometa od 60 minuta
BRZINE PUNJENJA U JAVNIM PUNIONICAMA<sup>1</sup>

BRZINE PUNJENJA U JAVNIM PUNIONICAMA1

• AC punjač od 7 kW omogućiće domet do 35 km (78 milja) već od 60 minuta
• brzi DC punjač od 50 kW omogućiće domet do 62 km (78 milja) već od 15 minuta
• brzi DC punjač od 100 kW omogućiće domet do 127 km (78 milja) već od 15 minuta
ŠTA UTIČE NA UDALJENOST DO KOJE MOGU DA SE ODVEZEM?

ŠTA UTIČE NA UDALJENOST DO KOJE MOGU DA SE ODVEZEM?

U potpuno električnom automobilu vaša je baterija jedini izvor energije za sve. Kao rezultat toga, vaš stil vožnje, funkcije koje koristite u svojoj kabini, pa čak i uslovi u kojima vozite, uticaće na vaš ukupni domet.
DA LI ĆE MI POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBIL UŠTEDETI NOVAC?

DA LI ĆE MI POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBIL UŠTEDETI NOVAC?

Niži tekući troškovi, niže cene električne energije u poređenju sa benzinom i dizelom, kao i značajni poreski podsticaji samo su neki od načina na koje vam prelazak na potpuno električni pogon može svake godine uštedeti novac.
KOLIKO TRAJE GARANCIJA ZA BATERIJU?

KOLIKO TRAJE GARANCIJA ZA BATERIJU?

Jaguar I-PACE pokriven je sveobuhvatnom garancijom za bateriju do 8 godina ili 160.000 km (100.000 milja) – već prema tome šta nastupi ranije.

JAGUAR I-PACE

Naš prvi potpuno električni SUV. Jaguar I-PACE objedinjuje dizajn svetske klase sa performansama sportskog automobila kako bi vas odveo od 0–100 km/h za 4,8 sekundi (0–60 mph za 4,5 sekundi). I to čini gotovo u tišini i sa nultim izduvnim emisijama.
JAGUAR I-PACE

NASTAVITE DA ISTRAŽUJETE ELEKTRIČNE MODELE

OBJAŠNJENI PLUG-IN HIBRIDNI AUTOMOBILI

OBJAŠNJENI PLUG-IN HIBRIDNI AUTOMOBILI

Uživajte u fleksibilnosti električne energije za svakodnevna putovanja na posao i sa posla u kombinaciji sa benzinskim motorom za duža putovanja.
OBJAŠNJENI BLAGI HIBRIDNI AUTOMOBILI

OBJAŠNJENI BLAGI HIBRIDNI AUTOMOBILI

MHEV prikuplja energiju koja se inače gubi prilikom usporavanja i interno je koristi kao snagu za pomoć benzinskom ili dizel-motoru.

Jaguar Land Rover Limited neprekidno traži načine za poboljšanje specifikacija, dizajna i proizvodnje svojih vozila, delova i dodataka, a do promena dolazi stalno, pa zadržavamo pravo na izmene bez prethodne najave.


*Službeni podaci o potrošnji goriva: N/P (nije primenljivo); količine za I-PACE u kWh/100 km (milja): Kombinovana vožnja 22,0–25,2 (35,4–40,5). CO2 Emisije 0 g/km. EV domet: Do 470 km (292 milje). Prikazane količine su rezultat službenih ispitivanja proizvođača u skladu sa zakonodavstvom EU sa potpuno napunjenom baterijom. Samo u svrhu upoređenja. Stvarne brojke mogu se razlikovati. Podaci o potrošnji energije i dometu mogu se razlikovati zavisno od faktora kao što su stil vožnje, uslovi okoline, opterećenje, oprema točkova, ugrađeni dodaci, ruta puta i stanje baterije. Podaci o dometu zasnivaju se na proizvodnom vozilu na standardizovanoj ruti.


Pogledajte količine za I-PACE prema WLTP-u.


1Vreme punjenja zavisiće od nekoliko faktora, uključujući, između ostalog: stanje i vreme punjenja baterije, temperaturu i iskorišćenost baterije.


CO2, ekonomičnost potrošnje goriva, potrošnja energije i domet mogu se razlikovati zavisno od faktora kao što su stil vožnje, uslovi okoline, opterećenje, oprema točkova i dodatna oprema.