O JAGUARU
INOVATIVNO LIDERSTVO<br>DEFINISANJE BUDUĆNOSTI JAGUARA


 
Dr Ralf Speth-u inovacija je druga priroda. Postavljen za izvršnog direktora kompanije Jaguar Land Rover 18. februara 2010. godine, on je nadgledao izvanredan preokret poslovanja, sa povećanom prodajom, preko 8.000 novih radnih mesta i pokretanjem popularnih modela, uključujući novi XJ i F-TXPE koji definiše naš brend.
 
Samozvani ljubitelj automobila, on vozi Jaguar XFR i poseduje klasični E-Type. A veliki deo ovog uspeha svodi se na insistiranje dr Speta na fokusiranju na dizajnu u svim aspektima pristupa kompanije - ne samo u samim automobilima, već i u načinu rada cele organizacije.
 
"Govorim o tome kako dizajniramo sve naše procese, kako dizajniramo istraživanje i proizvodnju, kako dizajniramo obuku, planove za regrutaciju, lične veštine. I kako dizajniramo naše odnose sa dilerim (maloprodajnim agentima) i na kraju sa kupcima."
 
On ovo vidi kao ključ uspeha - stvaranje vrednosti i inovacija kako bi se stvorio pravi ekonomski povraćaj koji bi opravdao dalje ulaganje u inovacije - savršen virtuozni krug.
 
"Postajemo sve više internacionalni, razvijamo više proizvoda, ulažemo u puno različitih tehnologija u puno različitih oblasti."
 
Nakon diplome ekonomskog inženjerstva sa Univerziteta Rosenheim u Nemačkoj, stekao je doktorat inženjera. Takođe je profesor industrije na Univerzitetu Warvick.
 
Dr Speth je radio kao poslovni konsultant nekoliko godina pre nego što se pridružio BMV-u 1980. Posle 20 godina prešao je u Premier Automotive Group Ford Compani kao direktor za proizvodnju, planiranje i kvalitet proizvoda. Njegov poslednji posao u BMV-u bio je potpredsednik Land Rover-a kada je BMV bio vlasnik ove marke.
 
Potom je postao direktor proizvodnje, kvaliteta i planiranja za Ford-ovu Premier Automotive Group (PAG) kada je BMV prodao Land Rover Ford-u 2000. Bio je šef globalnog poslovanja nemačke međunarodne kompanije za industrijske gasove i inženjering Linde Group, pre nego što je prešao u Jaguar Land Rover.
 
"Ovo je najvažniji trenutak za Jaguar Land Rover, "veruje on." Ovo nije zastarela industrija, automobili su napredna tehnologija za budućnost. "Premeštajući napredni istraživački tim od 170 ljudi na Univerzitet u Varvicku, on jstoji iza planova da u narednih nekoliko godina potroši više od 100 miliona funti na kolaborativna istraživanja.Takođe, pomno prati mogućnosti da se odvoje tehnologije razvijene za Jaguar Land Rover, kao što je mikro gasna turbina koju je za Jaguar C-X75 razvio Bladon Jets.
 
Rođen u Rothu u Nemačkoj, dr Speth je oženjen i ima dve ćerke.
 
 
 
"Inovacije u dizajnu, inženjering i tehnologiju su srž našeg poslovanja."
 

DR. RALF SPETH
Glavni izvršni direktor, Jaguar Land Rover

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Jaguar
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
 Potražite najbliži maloprodajni salon Jaguarova vozila
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Zakažite test vožnju na putu u dogovoru sa predstavnicima našeg lokalnog salona.