XE SV PROJECT 8

Jaguar najekstremnijih performansi ikada spreman je za Nurburgring Nordschleife stazu za auto trke.

JAGUAR NAJEKSTREMNIJIH PERFORMANSI IKADA

Sa snagom od 600KS koju crpi od petolitarskog V8 motora na superpunjenje, Project 8 je najmoćniji drumski Jaguar u istoriji. Ukupna proizvodnja biće ograničena na tri stotine vozila za sva tržišta (ceo svet), od kojih će se svako vozilo ručno sklapati u SVO tehničkom centru u Varvikširu, u Engleskoj. Na vama je da izaberete dvosed Track pack verziju i putovanjima namenjen četvorosed - od kojih su obe opcije isključivo dostupne sa volanom na levoj strani kokpita. Prototip verzije već su u upotrebi širom Evrope (zarad potvrda performansi i kapaciteta vozila), a ova vozila aktuelna su i na Nürburgring Nordschleife stazi za auto trke. Vozilo Project 8 postiglo je najbrži skok u ubrzanju ikada za jednog Jaguara na Nordschleife staz, brže je od bilo kog drugog četvoroseda koji je pušten u redovnu proizvodnju a brže i od mnogih poznatih superautomobila drugog brenda.

PERFORMANSE I SPOSOBNOST

PERFORMANSE I SPOSOBNOST

Projektovan da bude najuzbudljiviji sportski salonac na svetu, Project 8 koristi motorno sportsko vešanje i modifikovani sistem pogona na sva četiri točka kako bi pružio izvanredan osećaj vozaču uz istovremenu agilnost. Nosači amortizera su spojeni kuglom kako bi se poboljšao odziv i postoje dve visine vožnje - jedna za put i 15 mm niža postavka za stazu.
MOTOR NA SUPERPUNJENJE. ARHITEKTURA OD ALUMINIJUMA

MOTOR NA SUPERPUNJENJE. ARHITEKTURA OD ALUMINIJUMA

Srce automobila je Jaguar-ov legendarni V8 motor. Ali brzina i užitak u vožnji nisu samo snaga. Jaguar-ova pionirska lagana aluminijumska arhitektura u kombinaciji sa širokom upotrebom karbonskih vlakana na poklopcu motora, branicima, bokobranama, bočnim oblogama, prednjim spliterom i zadnjem vazdušnom krilu - održavaju težinu na minimumu.

KARAKTERISTIKE POTPISA

ZADNJE KRILO

ZADNJE KRILO

Trup vozila Projecta 8 je u velikoj meri redizajniran kako bi ponudilo aerodinamičke performanse bitne za automobil koji dostuiže maksimalnu brzinu od 200 km/h. Ovo uključuje podesivi duboki prednji spliter, zadnji difuzor i veliko podesivo zadnje vazdušno krilo. Ugao napada krila može se fino podesiti bilo da se smanji otpor ili maksimizira donja snaga - proizvodeći do 122kg donje brzine kada se dostigne brzina kretanja od 186mph.
KOČNICE

KOČNICE

V8 motor sa superkompresorom i lagani trup obezbeđuju zadivljujuće performanse. Ali snaga zaustavljanja je jednako važna za automobil od 200 km / h. Project 8 ima najveće i tehnološki najnaprednije kočnice ikada ugrađene u Jaguar - ogromne 400mm ugljenične keramičke diskove sa ogromnim šestoklipnim čeljustima napred. I oni su lagani, umanjuju ukupnu težinu vozila za 18kg.
STVARNA POVEZANOST SA PUTEM

STVARNA POVEZANOST SA PUTEM

Pogon na svim točkovima osigurava izvanrednu odzivnost, vuču i agilnost. Nijedan Jaguar ne pruža toliko "živahan" osećaj. Rukovanje je prednaponsko, kao dvokrilni superautomobil. Inteligentna dinamika pogona uključuje elektronski aktivni diferencijal, kao deo napredne kompjuterski upravljane postavke pogona. Za vrhunske performanse, jedinstveno podešena verzija adaptivne dinamike uključuje novi način upravljanja "Track Mode".
TRKAČKA SEDIŠTA

TRKAČKA SEDIŠTA

Trkačka sedišta od karbonskih vlakana su dostupna za one koji žele Project 8 sa dva sedišta,i koji su orijentisani na stazu. U ova sedišta ugrađena je oprema za trke tj takmičenje na 4 mesta. Zadnje sedište zamenjuje obruč za zadržavanje pojasa.Drumska verzija vozila Project 8 ima četiri sedišta izrađenja od kože u boji Evony sa kontrastnim prošivanjem u boji Oyster. Frontalna sedišta na putnoj verizi su posebno laka, performantna sedišta.
PERSONALIZOVAN PREMA VAMA

PERSONALIZOVAN PREMA VAMA

Project 8 se nudi u 3 standardne boje, kao i pet opcionalnih SVO Premium paleta boja. Da bi automobil bio zaista orginalan i jedinstven - jedan jedini - izaberite izdanje Bespoke by SVO. To uključuje izbor od dodatnih 10.000 boja i naglasaka tj. završnih obrada i još mnogo toga.
TOČKOVI

TOČKOVI

Posebni lagani točkovi od kovane legure su jači i lakši od konvencionalne livene legure,i pružaju superiorno rukovanje. Jedinstven dizajn točka smanjuje otpor za 7 mernih jedinica, dok specijalno razvijene Michelin Sport Cup 2 gume kombinuju izvanredno prianjanje uz udobnost - što ih čini savršenim za put i stazu.

TO THE POWER OF 600PS

Project 8 je najbrži Jaguarov salonac ikada. Njegov V8 motor zapremine 5,0 litara proizvodi 600 KS i 700 Nm obrtnog momenta, što ga čini najsnažnijim motorom ikada postavljenim na Jaguar automobil. Maksimalna brzina je 200km h, dok ubrzanje od 0-60mph dostiže za samo 3,3 sekunde. 8-stepeni menjač automobila može ručno da pomera stepen prenosa tj. brzinu za samo 0,2 sekunde - brže od treptaja oka.