INFORMACIJE O JAGUARU
C‑X16 — JAGUAROVO VOZILO BUDUĆNOSTI

„Jaguar C-X16 je predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 2011.
C-X16 je sportski dvosed ,što je najvažnije, iako se radi o koncept automobilu, to je takođe hrabra izjava Jaguarinog budućeg dizajna i tehnoloških namera.
„Jaguar je oduvek imao sportsko srce, a C ‑ X16 je savršeno otelotvorenje naše vizije pravog sportskog automobila Jaguar 21. veka. Brz je, lep je i naglašava našu posvećenost razvoju održivih tehnologija pogonskih postrojenja. Utelovljuje utvrđene Jaguar-ove jačine senzualnog dizajna, životinjske okretnosti i inspirativne performanse i kombinuje ih sa atributima koji su nas postavili na začelje u proizvodnji sportskihautomobila “, kaže Adrian Hallmark, Jaguar-ov direktor globalnog brenda.
Kao i koncept automobil C-X75 pre njega, i C ‑ X16 vam ne ostavlja nimalo iluzije da je ovo automobil performansi. Kao i kod C-X75, oštri izgled automobila više je nego potkrepljen impresivnim statistikama. Ovo je konceptni automobil koji može da se kreće od nule do 62mph za samo 4,4 sekunde, a maksimalna brzina je 186mph, ubrzanje od 50mph na 75mph dostiže za samo 2,1 sekunde.
Aluminijumska karoserija C-X16 omotana je što je moguće jače oko napredne mehanike, a njen izgled svetlosti naglašava dinamičke sposobnosti. Upotreba jednostavnih, ali svrhovitih linija spojenih s niskim krovom i repom, daje modelu mišićav, ali isklesan izgled koji može biti samo Jaguar.
Ian Callum, direktor dizajna Jaguar. „„ Sportski automobil Jaguar bi trebalo da ima jasan vizuelni pokret u svom dizajnu, a C ‑ X16 je savršena demonstracija tog cilja. Svaka od njegovih linija započinje smislom, a završava osećajem jasnoće. Upravo je takav pristup dao svrsishodan stav. Pogledajte C ‑ X16 i želite da ga vozite - i upravo takav osećaj bi Jaguar sportski automobil trebalo da izazove. "

C-X16 - PERFORMANSE
SAZNAJTE VIŠE
C‑X16 - UNUTRAŠNJOST PRILAGODJENA VOZAČU
SAZNAJTE VIŠE
C-X16 - INNOVATIVNA TEHNOLOGIJA
SAZNAJTE VIŠE
KORPORATIVNE VREDNOSTI
Da bismo bili sigurni da ispunjavamo svoja obećanja, svi u Jaguaru žive od ovih jednostavnih, ali efikasnih vrednosti.
SAZNAJTE VIŠE
VOĐSTVO
Upoznajte naš nadahnjujući tim lidera.
SAZNAJTE VIŠE
KVALITET
Saznajte kako su sigurnost, kvalitet, pouzdanost ugrađeni u svaki Jaguar.
SAZNAJTE VIŠE
ZAJEDNICA
Saznajte na koji način se Jaguar udružuje sa zajednicama sa kojima sarađujemo.
SAZNAJTE VIŠE
NASLEDNE GENERACIJE JAGUARA
Otkrijte priču o Jaguaru - motiv za inspiraciju budućim generacijama.
SAZNAJTE VIŠE
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Jaguar
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
 Potražite najbliži maloprodajni salon Jaguarova vozila
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Zakažite test vožnju na putu u dogovoru sa predstavnicima našeg lokalnog salona.