UPOZNAJTE NAŠ TIM DIZAJNERA

Stvaranje distinktivnih, lepih automobila predstavlja talent isto onoliko redak kao i sami automobili. Upoznajte Jaguar dizajnere.

DIZAJNERSKI TALENAT PREPOZNAT ŠIROM SVETA

Jaguar nije samo performantno vozilo. Čak i kada miruje, samo njegovo prisustvo trebalo bi da uzbuđuje dušu. Konzistentno nagrađivan zbog svojih dizajna koji pobuđuju sva čula, tim Jaguar dizajnera svrstava se među najbolje na svetu.

IAN CALLUM, RDI
Direktor sektora za dizajni kompanije Jaguar

Priznat kao jedan od vodećih svetskih dizajnera automobila, Ian predvodi Jaguar-ov dizajnerski tim od 1999-te godine, učvršćujući svoju poziciju stvaraoca "brzih, lepih automobila". Od koncepta C-XF pa sve do potpuno novog F-PACE-a, Ian je kreirao dizajnerski jezik koji je sinonim za luksuz i performanse..

Ian je svoju slavnu karijeru gradio u Ford Design Studio, TWR Design i Aston Martin Design, gde je razvio DB7, DB9 i Vanquish.
JULIAN THOMSON
Direktor, Odeljenje za napredni dizajn

Julian je odgovoran za uspostavljanje budućeg strateškog dizajnerskog pravca za Jaguar. On je odigrao ključnu ulogu u pružanju renesanse u dizajnu Jaguar-ovog asortiman proizvoda, uključujući XK, XF, XJ, F-TYPE i nedavno predstavljeni XE.

Julian vodi tim od 25 dizajnera u grupi Advanced Design, istražujući moguće koncepte za proizvodna vozila u budućih 10 godina i pokazujući Jaguar-ove buduće teme dizajna i tehnologije vozila.
WAYNE BURGESS
Direktor proizvodnog studija & SVO projekata

Wayne vodi kreativni tim za dizajn koji je odgovoran za sva vozila Jaguar-ove proizvodnje, uključujući nedavno predstavljene F-PACE i XE, kao i modele XF, F-TYPE i XJ.

Wayne je prethodno radio u komapniji Aston Martin Lagonda Limited (britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila) odakle ga je Ian Callum doleo u tim Jaguar Design-a. U bliskoj saradnji sa Ianom, dizajnirao je eksterijer Aston DB9 i stvorio početni koncept dizajna za ono što treba postati Aston Vantage.
ALISTER WHELAN
Kreativni direktor az dizajn enterijera

Alisterov fokus je na osiguravanju Jaguar-ovog dizajnerskog liderstva u svim Jaguar-ovim enterijerima. Prvi mu je bio XKR-Coupe koncept i nastavio je da dizajnira enterijere za C-XF koncept kao i XF, dok je F-TYPE dobio nagradu za najbolji dizajn enterijera.

Alister je rukovodio proizvodnim dizajnom F-TYPE Coupe-a, proizvodnom studijom hibridnog superautomobila C-X75, konceptom F-TYPE Project 7, a odnedavno i potpuno novim Jaguar SUV-om, performantnim modelom F-PACE.
ADAM HATTON
Kreitivni direktor zadužen za dizajn eksterijera

Adam je započeo svojukarijeru u Jaguaru 1998-te godine prvim konceptnim automobilom F-T
Predvodeći dizajn eksterijera, Adam je odigrao fundamentalnu ulogu u stvaranju dramatičnih proporcija svojstvenih Jaguar-ovoj inteligentnoj aluminijumskoj arhitekturi iz koje su stvoreni uzbudljivi novi XE, All-New XF i dinamični F-PACE.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Jaguar
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
 Potražite najbliži maloprodajni salon Jaguarova vozila
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Zakažite test vožnju na putu u dogovoru sa predstavnicima našeg lokalnog salona.