O JAGUARU
ŠTA JE KONCEPT VOZILO C-X17?

C-X17 je prvo Jaguar-ovo prvo sportsko koncept vozilo koje spaja zavodljiv dizajn i inteligentne performanse koji su odlika Jaguara, istovremeno pružajući prednosti sigurnog položaja vožnje i visokog nivoa fleksibilnosti. Ovo vozilo koristi novu inteligentnu aluminijumsku arhitekturu, a dizajnirano je da pruži u klasi vodeći kvalitet, izdržljivost i pouzdanost.

OD ZAMISLI DO OSTVARENJA

Izuzetno napredna, aluminijumska modularna arhitektura koncepta C-X17 pruža fleksibilnost za isporuku velikog broja modela bez narušavanja jedinstvenog karaktera, dizajna, dinamike vozila, performansi i luksuza po kojem je Jaguar poznat.

ŽELIM DA PRIMAM OBAVEŠTENJA
LEPOTA JAGUARA

C-X17 koncept morao je biti moderan, sportski i uzbudljiv. Morao se izdvojiti iz gomile, zadržavajući osećaj bezvremenske sofisticiranosti kakav je obično Jaguar.

Direktor sektora za dizajn, Ian Callum, kaže: „C-X17 smo od početka dizajnirali iz različitog niza principa, dubokog smisla za ono što čini Jaguar: uzbudljive proporcije, čiste linije, ravnoteža forme. Asertivan i moćan, ali sa prelepom senzualnošću, C-X17 je smelo vozilo, vozilo koje je izrazito Jaguar.’

PAMETAN IZNUTRA

Kabina C ‑ X17 koncepta okuplja inovativnu interaktivnu tehnologiju sa modernim pogledom na tradicionalne visokokvalitetne materijale i britansku izradu za pravi luksuz i sofisticiranost. Pozorni dizajn i opšta upotrebljivost enterijera, zajedno sa njegovom svestranošću - uključujući i veliko opterećenje - znači da je on dobar za porodicu koliko i uzbudljiv za vozača.

FOKUSIRAN NA VOZAČA
Sigurni položaj vožnje dizajniran je tako da pruža osećaj sigurnosti i užitka u luksuzu kabine. Postoje vrhunski materijali koji se koriste, uključujući brušeni aluminijum i crno anodizirani metalni završni sloj za taman, sofisticirani efekat. Pažnja na detaljima uključuje i rotacijski menjač koji kontroliše načine vožnje vozila. Završen je u upečatljivom rutenijumu i dramatično se diže čim se aktivira koncept C-X17.
INTERAKTIVNA KONTROLA
Inovativna interaktivna kontrola površine je centar za zabavu na više ekrana sa nizom međusobno povezanih dodirnih ekrana koji povezuju putnike sa vozilom. Pojedinci mogu prenositi slike, video i zvučne datoteke sa svojih mobilnih uređaja i deliti ih sa ostalim putnicima, kao i komunicirati sa prijateljima na drugim kanalima društvenih medija.
MERIDIAN 3D SURROUND
Britanski stručnjaci za audio uređaje, dizajniranisu ekskluzivno za C ‑ X17, 3D surround zvuk sa 28 zvučnika. Ovaj audio sistem koristi Meridian Trifield 3D tehnologiju kako bi svakom putniku pružio optimalno, vrhunsko 3D okruženje zvuka u automobilu.
KONFIGURACIJA SEDENJA
Originalno vozilo Cesium Blue koje je otkriveno u Frankfurtu ima četiri elegantna individualna sedišta, dok najnoviji C-X17 koncept u tečnom zlatu odlikuje svestranost rasporeda sa pet sedišta koja naglašava svestranost automobila i njegovu pogodnost za porodice. Obje verzije C-X17 Concepta pružaju pravi balans između udobnosti, podrške i svestranosti.
GEPEK
Prostrani prtljažni prostor takođe nudi fleksibilnost dva privremena sedišta za slobodno vreme, koja se ljuljaju gore i sa poda za upotrebu kada je automobil parkiran, a zadnja vrata prtljažnika otvorena.
PANORAMSKI KROV
Dodajući osećaj lakoće i prozračnosti u kabini, jedinstveni krov modela C ‑ X17 ima obrise krila kako bi pružio karakterističan „eliptičan“ panoramski pogled i otvoreniji pogled dok gledate kako svet prolazi pored vas.
NAPREDNA TEHNOLOGIJA
POGON NA ZADNJE TOČKOVE (RWD)
REAR WHEEL DRIVE

U normalnim uslovima prianjanja, inteligentni sistem pogona na sva četiri točka (AWD) na modelu C-X17 isporučuje vuču na zadnje točkove. Ovo je jedinstveno u segmentu Sportski crossover i pomaže u pružanju poznatog Jaguar dinamičnog iskustva u vožnji. Sistem kontinuirano prati površinu puta da bi se sprečilo i reagovalo na klizanje točkova kako bi se povećalo pouzdanje vozača i poboljšala stabilnost vozila u uslovima slabog prianjanja za tlo.

Sistem za kontrolu proklizavanja pogonskih točkova TVB (Torque Vectoring by Braking)
Sistem za kontrolu proklizavanja pogonskih točkova TVB (Torque Vectoring by Braking)

Sistem za kontrolu proklizavanja pogonskih točkova TVB (Torque Vectoring by Braking): radi se o novom obliku sistema za kontrolu proklizavanja točkova, koji na klizavim krivudavim putevima, gde kod točka na koji je na unutrašnjoj strani krivine može doći do proklizavanja, deluje pri većim brzinama i bez oduzimanja obrtnog momenta motora. TVB taj točak blago zaustavlja bez oduzimanja snage motora i tako stabilizuje vozilo u vožnji u krivinama.

DETEKCIJA ZADNJEG IZLAZA
DETEKCIJA ZADNJEG IZLAZA

Vodeći računa o svim putnicima dok otvaraju vrata vozila, koncept C-X17 ima detekciju zadnjeg izlaza. Ova napredna aktivna pomoć za bezbednost upozorava da se približavaju objektima koji su možda skriveni u slepoj tački putnika.

EKONOMIČNOST U POTROŠNJI GORIVA
EKONOMIČNOST U POTROŠNJI GORIVA

Inspirativne performanse, izvanredno iskustvo vožnje i odlična ušteda goriva, to je ono što ovaj model ima da ponudi. C-X17 Concept nudi niz motora različitog kapaciteta, uključujući novu porodicu visoko-izlaznih i efikasnih četvorocilindričnih benzinskih i dizel motora. C-X17 Concept ostvaruje vodeću efikasnost i emisiju CO2 zahvaljujući svojim visoko efikasnim motorima i novoj inteligentnoj aluminijumskoj arhitekturi.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Pogledajte dole postavljenu galeriju fotografija kako biste videli više slika koncept vozila C-X17.

POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Jaguar
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
 Potražite najbliži maloprodajni salon Jaguarova vozila
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Zakažite test vožnju na putu u dogovoru sa predstavnicima našeg lokalnog salona.