INFORMACIJE O JAGUARU
C‑X16 — INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

Park Assist je sistem dizajniran da olakša gradsko parkiranje automatizacijom nekih manevara koji su vam potrebni da biste bezbedno ušli i izašli iz parking mesta.Park Assist će vam pomoći da manevrišete i pri paralelnom kao i pri perpeduralnom kretanju. Kada ga uključite, Park Assist koristi senzore postavljene oko vašeg Land Rovera kako bi izmerio potencijalna parking mesta dok vozite pored njih . Nakon što je otkrio prostor za 20 posto vići od vašeg vozila, dobićete obaveštenje da zaustavite vozilo , pustite volan i izaberete brzinu za vožnju unazad, preko dodirnog ekrana. Tada sistem preuzima upravljanje tokom vožnje unazad. Ako pokušate da preuzmete upravljate vozilom, sistem se deaktivira.

Sistem Automatski izbegava predmete i druga vozila, ali uvek budite oprezni da li u vašoj blizini ima dece ili životinja. Pošto vi upravljate brzinom vozila i kočnicama, možete ići onoliko sporo koliko želite i zaustaviti se kad treba.


Ako je potrebno da, na primer, promenite smer vožnje , od vas će se zatražiti da se zaustavite i da izaberete kretanje unapred i stepen prenosa prema potrebi. I dalje će sistem upravljati upravljačem kako bi svoj Land Rover uredno parkirao unutar prostora.

Postoje tri načina: Parallel Park vam pomaže da se vratite u parking prostor paralelno s vašim vozilom, Perpendicular Park vas parkira u prostor pod uglom od 90 stepeni, a Parking Ekit vam pomaže da izađete iz prostora.

Da biste aktivirali funkciju automatskog pretraživanja parkinga u okviru sistema Park Assist, treba samo usporite I krećete se brzinom ispod 18 mph. Alternativno, možete aktivirati Park Assist preko ekrana osetljivog na dodir. Takođe koristite dugme da biste izabrali koji vam je režim potreban - paralenlno, perpendikularno parkiranje ili izlas sa parking mesta.

Posebno je korisno u gradovima gde je pronalaženje parking mesta teže. Označiće prostore za koje ste možda procenili da su premali. Kako se uparkirava, sistem će izbeći ogrebotine koji su deo svih naših doživljaja gradskog parkiranja.

Nije baš pogodno za pokušaj parkiranja na zavoju, a na uskim putevima sa parkiranim automobilima sa obe strane možda nije bezbedno. Potrebna je minimalna širina puta od 4,5 metara između parkiranih automobila.

Sistem Park Assist otkriva velike predmete poput drugih vozila, ali možda ne vidi druge opasnosti, poput dece ili životinja, mrežaste ograde, bicikle ili motocikle u blizini pločnika. Uvek treba da posmatrate okruženje kao i obično, kada koristite Park Assist. Ako vučete prikolicu, Park Assist je deaktiviran.


VIŠE PARKIRNIH AIDS-a


POMOĆ PRI PARKIRANJU NAPRED I POZADI
Da biste lakše parkirali u tesnom prostoru, kamere prikazuju prednje i zadnje vozilo na ekranu osetljivom na dodir i isporučuju zvučna i vizuelna upozorenja


POMOĆ ZA PARKIRANJE 360 °
Senzori pomoći pri parkiranju na zadnjoj, prednjoj i bočnoj strani pružaju zvučne i vizuelne povratne informacije u stvarnom vremenu kako bi pokazali koliko ste blizu preprekama.

IZLAZ IZ VOZILA
Na zadnjim vratima će treptati lampica upozorenja kako bi svima pomogli da bezbrižno izađu iz vozila ako dođe do saobraćaja ili drugih opasnosti.

C‑X16 - PERFORMANSE
SAZNAJTE VIŠE
C‑X16 - ENTERIJER SA FUNKCIJOM VOŽNJE
SAZNAJTE VIŠE
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Jaguar
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
 Potražite najbliži maloprodajni salon Jaguarova vozila
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Zakažite test vožnju na putu u dogovoru sa predstavnicima našeg lokalnog salona.