STVARANJE ENERGIJE

Razmenjujući iskustva i saznanja stečena na trkama, mi pravimo ogromne korake napred u svojim putničkim automobilima. Inovativna tehnologija kočenja našeg trkačkog automobila I-TYPE pomaže nam da stvorimo još više energije u našem prvom električnom konceptnom automobilu.

Da li ste znali da tokom samo jedne trke vozilo Panasonic Jaguar Racing Formula E može uhvatiti dovoljno energije pametnim kočenjem kako bi proširilo svoj vozni opseg do 15%? Kako? Korišćenjem najnovije tehnologije regenerativnog kočenja, što je takođe velika odlika električnog I-PACE konceptnog automobila.U običnom vozilu sa motorom na unutrašnje sagorevanje, automobil se usporava putem konvencionalnih kočnica koje trenjem pritiskaju kočione pločice o diskove. Kinetička energija iz vozila se pretvara u toplotnu energiju koja se usuštini troši. Međutim, u baterijskom električnom vozilu (BEV), električni motor može pretvoriti tu kinetičku energiju u električnu energiju kako bi dopunio bateriju, povećavajući broj kilometara koji možete preći jednim punjenjem.

U Formuli E, dužina trke je ista za svakog takmičara, a količina energije dozvoljena za završetak trke je takođe fiksirana, na 56 kilovat sati, tako da se korist od regenerativnog kočenja u trkama pretvara u dodatne performanse i potencijalno brže pređeni krug. Intenzitet trka na kojima učestvuje vozila na elektro pogon zaista testira delove vozila do krajnjih granica - kao i njihove inženjere - a sa Jaguarom koji je uključen u razvoj električnih trkačkih automobila i električnih drumskih automobila, doći će do obostrane koristi.

yt:XqmDUEb4trM
Jaguar I‑PACE Concept | Creating Energy

“Prisustvo i sama atmosfera na Formuli E za jednog inženjera je izuzetno uzbudljivo i izazovno. Možemo iskoristiti lekcije koje naučimo i razvoj koji napravimo u električnim komponentama za povratnu vezu direktno u naše proizvodno okruženje za novu Jaguar seriju električnih vozila..”
Richard Devenport - Menadžer za istraživanja, Formula E Technology

Doživljavanje regenerativnog kočenja u novom Jaguaru novom električnom vozilu će takođe verovatno promeniti vaš stil vožnje. Vožnja „jednom pedalom“ - samo korišćenjem gasa većinu vremena - postaje vrlo izvodljiva kada vozač postane svesniji momenta električnog vozila.

Pored ovih značajnih tehnoloških promena, inovativni I-PACE koncept i dalje je veoma Jaguar .

“To je električno vozilo, ali iznad svega je Jaguar, tako da mora biti istinit karakteristikama koje naši kupci poznaju i vole u ​​svim svojim Jaguarima. Jasno je da automobil mora imati divan dizajn i iznutra i izvana. Mora biti udoban i profinjen, ali istovremeno mora ponuditi i uzbudljivu i uzbudljivu dinamiku vožnje. Ovo su karakteristike koje će I-PACE koncept donijeti potpuno novom krugu kupaca.”
Ian Hoban -Direktor jaguar proizvodne linije

VIŠE PRIČA
I‑PACE KONCEPT VOZILO
Posted: 12-01-2018

Upečatljiv pogled na naš prvi električni automobil na baterije. Pogon na svim točkovima, 400KS, 5 sedišta sa voznim opsegom od preko 500 km (310 milja).
ISTRAŽITE KONCEPT VOZILO I-PACE
JAGUAR TRKE
Posted: 12-01-2018

Učešće na takmičenju FIA Formula E World pruža nam pravi uvid za usavršavanje budućih tehnologija električnih automobila.
ISTRAŽITE UČEŠĆE JAGUAR AUTOMOBILA NA TRKAMA
I‑PACE KONCEPT VOZILO: OD TRKE DO DRUMA
Posted: 12-01-2018

Istražujemo putovanje od trkačkog automobila I-TYPE Formule E do I-PACE koncepta. Otkrijte prvi Jaguar električni automobil.
ISTRAŽITE KONCEPT " OD TRKE DO DRUMA"