VIRTUELNI INŽENJERING

Mnogo ulažemo u vrhunske alate za virtuelni inženjering koji omogućavaju da se novi proizvodi - i napredne tehnologije koje ih pokreću - dizajniraju brže, efikasnije i snažnije. Krajnji rezultat su automobili Jaguar koji su pouzdaniji, izdržljivji i bezbedniji.

Dizajn današnjih luksuznih vozila postaje sve složeniji. Uzmite vrlo sofisticiranu elektroniku u moderni Jaguar kojoj bi moglo da doda do 100 elektronskih kontrolnih jedinica, 100 miliona linija softvera i 10.000 različitih potreba proizvoda za svaki model.Koristeći znanje stečeno iz visokotehnoloških industrija poput vazduhoplovstva i Formule 1 ™, virtuelni inženjering pruža nivoe performansi i kvaliteta koji se ne mogu postići tradicionalnim dizajnerskim procesima i unosi revoluciju u način na koji se današnji Jaguar - i Jaguar budućnosti - razvija.U središtu našeg pristupa je 13 miliona funti ulaganja svake godine u virtuelni inženjering. Alati poput računarske softvera za računarsku fluidikaciju i računarskog inženjeringa (CAE) mogu se upotrebiti za praktično modeliranje mnogih različitih područja automobila - od aerodinamike i toplotnog upravljanja, preko dizajna suspenzije, do razvoja pogona i trajnosti. Oni čak mogu da simuliraju dizajn detalja, poput brisača vetrobranskog stakla, koristeći aero-akustičko modeliranje nestabilnih vazdušnih tokova u stvarnom svetu da bi se minimizirao nastali šum.Najvidljiviji aspekt ove posvećenosti virtuelnom inženjeringu je Virtuelni centar inovacija, koji ima za cilj da oživi veći deo ove simulacije. Smešten u Jaguar inženjerskom centru u Gaydon-u, 2 miliona funti uloženo je u razvoj ovog objekta uz dodatnih 3 miliona funti ulaganja da bi se omogućilo proširenje palete virtuelnih alata koji podržavaju razvojni proces.

"VIRTUALNI INŽENJERING ISPORUČUJE NIVOE PERFORMANSE I KVALITETE KOJI SE NE MOGU OSTVARITI PROCESOM TRADICIONALNOG DIZAJNAS"

Oni uključuju 3D pećinu u kojoj osam digitalnih projektora visoke rezolucije stvaraju 3D sliku pune veličine iz računarskih generisanih modela. Operateri koji nose 3D naočare mogu pregledati i manipulirati slikom kontrolnim štapićem, omogućavajući im optimizaciju dizajna spolja, unutrašnjeg prostora i položaja sedišta, vidljivosti i kontrole rasporeda.U Virtual Reality Ergo Lab-u i Augmented Reality Rig-u inženjeri i dizajneri mogu da "urone u vozilo" pomoću ekrana montiranih na glavi, dok im višenamenska taktilna platforma i haptička tehnologija omogućavaju da se angažuju sa automobilom i njegovim kontrolama. Koristeći optičku analizu performansi, oni čak mogu da simuliraju odraz unutrašnjih komponenti i osvetljenja na vetrobranskom staklu.Ostali alati, poput Power Wall zida 1: 1, omogućavaju dizajnerima da prikazuju CAD slike nove konstrukcije automobila u velikoj veličini, dok visoko napredni simulator vožnje omogućava inženjerima da razvijaju dinamiku vožnje i optimizuju buku, vibracije i karakteristike oštrine, bez ikakvog napuštanja zgrade.Ovaj pristup vođen virtuelnim inženjeringom već definiše kako se dizajniraju sadašnji i budući modeli. Na primer, tokom razvoja modela XE izvedeno je 1,8 miliona simulacija, za koje je bilo potrebno 36 miliona CPU sati vremena simulacije i generisanje 1.200TB podataka.Oko 40 procenata zahteva za dizajnom i performansama vozila Jaguar Land Rover već je verifikovano pomoću alata za virtuelnu simulaciju, i mi sarađujemo sa velikim brojem specijalizovanih partnera da bismo postigli cilj od 100 procenata do 2020. godine.

Laboratoire ergonomique de réalité virtuelle de JLR, Gaydon (Royaume Uni)
VIŠE PRIČA
PROCES TESTIRANJA

Objavljeno: 18-08-2016

Tokom svake faze dizajna, razvoja i proizvodnje, svaka komponenta Jaguara prolazi kroz hiljade testova i provera sigurnosti, izdržljivosti i kvaliteta, osiguravajući da je gotov proizvod najpouzdaniji,Jaguar je pouzdan i najsigurniji automobil koji možete voziti.
SAZNAJTE VIŠE
SIGURNOST

Objavljeno: 18-08-2016

Pouzdanost se ne odnosi samo na to da vas i vaše putnike do odredišta odvedemo lako i bez odlaganja. Pouzdanost takođe podrazumeva i bezbednost, a upravo bezbednost predstavlja okosnicu na kojoj počiva Jaguar filozofija.
SAZNAJTE VIŠE
LAKA ALUMINIJUMSKA ARHITEKTURA

Objavljeno: 18-08-2016

Kada je u pitanju dizajn i konstrukcija automobila, pouzdana i lagana aluminijumska arhitektura deo je Jaguar-ove filozofije već više od 70 godina.
SAZNAJTE VIŠE