BEZBEDNOST

Pouzdanost se ne odnosi samo na to da vas i vaše putnike do odredišta vozilo odvede lako i bez odlaganja. Pouzdanost se tiče i bezbednosti, a bezbednost leži u srcu Jaguar-ove filozofije pokrenute upotrebom lagane aluminijumske arhitekture.

Tehnologija inspirisana vazdušnim prostorom koja se koristi za izradu visokokvalitetnih aluminijumskih karoserijskih konstrukcija ne samo da stvara šasije koje su do 400 kg lakše i čvršće od svojih prethodnika zarad poboljšane efikasnosti goriva, niže emisije i dinamičnije rukovanje, već stvara i šasije koje su značajno jače, bolje dizajnirane i bolje opremljene sa dodatnim bezbednosnim karakteristikama, nudeći vam još veću zaštitu.Uzmite XE - izgrađen oko monokoka koji sadrži intenzivan aluminijum, sa telom koje koristi preko 75 procenata aluminijuma. To je najlakši i najtvrđi salonac koji je Jaguar ikada napravio. Ovo je način kako se aluminijum inteligentno koristi, što je ključno, osiguravajući da su svi moderni Jaguari projektovani da ispune najstrože zakonske i potrošačke zahteve za ispitivanje sudara širom sveta..Ovi dizajni su zatim dokazani u stvarnom svetu, srušili smo oko 60 šasija u seriji od 80 testova sudara - za neke je potrebno da automobil rasprši 100MV kinetičke energije u roku od 40 milisekundi udara - kako bi se obezbedilo da rade tačno onako kako su planirali.U tom 40 milisekundnom treptaju oka, grede branika, drobljenje konzervi i uzdužne konstrukcije deformišu se i udaljavaju motor od sudara u prostor pritiska. Unutar automobila, vazdušni jastuci i zatezači sigurnosnih pojaseva pucaju najbrže 15 milisekundi nakon udara, pomažući da se ograniči udar sile na putnike. Konačno, kada se automobil zaustavi, automatski isključuje svoju pumpu za gorivo, uključuje svoja sigurnosna svetla i otključava vrata kako bi omogućio lakši izlazak iz vozila.

"MODERNI JAGUARI KONSTRUISANI SU KAKO BI ZADOVOLJILI I NAJSTROŽIJE REGULATIVE KAO I ZAHTEVE PRI SITUACIJI SUDARA."

Svaki Jaguar ne štiti samo putnike u automobilu. Sistem za proveru kontakta sa pešakcima * koristi pirotehničke pogone kako bi pokrenuo poklopac gore i dalje od automobila za oko 6 cm za manje od 30 milisekundi. Ovo pomaže da se apsorbuje udar pešaka, sprečavajući ih da udaraju o krute komponente kao što su motor i ogibljenje.I danas svaki Jaguar nudi niz naprednih sistema pomoći vozaču (Advanced Driver Assistance Systems, AADAS) koji ili vozača bolje informišu o uslovima i saobraćaju oko njih, ili se automatski aktiviraju i pomažu u sprečavanju nezgoda.Nije ni čudo što su XE i XF postigli rezultate sa pet zvezdica u Euro NCAP testovima 2015. godine, sa visokim rezultatima u kategorijama Okupant Odrasli, Okupant dete, Pešak i Sigurnosna pomoć, što ih svrstava među najbolje ocenjene modele u svojim segmentima.Kako objašnjava direktor proizvodne linije vozila, Kevin Stride: "XE i XF su napravljeni bez kompromisa. Potrošili smo upravo toliko pozornosti na sigurnost kao i dinamiku, performanse, usavršavanje i efikasnost, a naši strogi interni standardi daleko prevazilaze zahteve zakonodavni i potrošački testovi. Sve, od legura aluminijuma koje smo razvili za karoserijske strukture, do vrhunske stereo kamere u srcu Autonomnog sistema kočenja u hitnim slučajevima, pažljivo je optimizovano da pruži nivo bezbednosti svetske klase."*Model and market dependent.

yt:P_JPyCG44zs
Autonomno kočenje u hitnim situacijama na modelu XF
VIŠE PRIČA
LAKA ALUMINIJUMSKA ARHITEKTURA

Objavljeno: 18-08-2016

Kada je u pitanju dizajn i konstrukcija automobila, pouzdana i lagana aluminijumska arhitektura deo je Jaguar-ove filozofije već više od 70 godina.
VIŠE PRIČE
GLOBALNI OBJEKTI

Objavljeno: 18-08-2016

JLR ulaže najveće napore kako bi učinio da svaki Jaguar bude najmoćnije, najpouzdanije i najsigurnije vozilo koje ćete ikada voziti.
SAZNAJTE VIŠE
VIRTULENI INŽINJERING

Objavljeno: 18-08-2016

Mnogo ulažemo u vrhunske alate za virtuelni inženjering koji omogućavaju da se novi proizvodi - i napredne tehnologije koje ih pokreću - dizajniraju brže, efikasnije i snažnije. Krajnji rezultat je Jaguar vozilo koje je pouzdano i izdržljivo.
SAZNAJTE VIŠE