KOLEKCIJA JAGUAR CLASSIC VOZILA
KOLEKCIJA JAGUAR CLASSIC VOZILA

U Jaguaru smo neizmerno ponosni na naše jedinstveno nasleđe i prelepa, inovativna vozila po kojima smo postali poznati. Kao deo naše stalne posvećenosti očuvanju britanske neverovatne automobilske baštine, imali smo čast da prošle godine dodamo svojoj postojećoj kolekciji vozila kolekciju James Hull, najveću poznatu kolekciju britanskih klasičnih automobila na svetu.

Dr James Hull opisao je sebe kao da ima "strast prema Jaguarima", uspevajući da sakupi njih 130, vraćajući se našim najranijim modelima, uključujući originalni Swallow Sidecar iz 1920. godine, prvo vozilo koje je napravio Jaguar-ov osnivač, Sir Villiam Lyons.

Zapanjujući sklop karakteriše i neverovatno retka vozila, poput SS100, retke legure XK120 i prelepo rekreirane modele Jaguar XKSS i D-Type. Takođe uključuje i Jaguar Mark Xkoji je bio u vlasništvu samog ser Vilijama Lyonsa.

“Oduševljeni smo što je Jaguar Land Rover postigao dogovor sa Jamesom Hulom kako bi osigurao budućnost ove veoma značajne kolekcije Jaguar i britanskih automobila “, rekao je John Edvards, generalni direktor Jaguar-ovog sektora za posebne operacije na vozilima. „Dijelimo isti cilj kao i James kako bi ovu jedinstvenu kolekciju zadržali u britanskim rukama i drago nam je što ovaj sporazum osigurava njihovo čuvanje za budućnost.”

Dr James Hull bio je oduševljen što je svoju kolekciju stavio u brigu o Jaguar Land Roveru. „Putovanje širom sveta radi stvaranja kolekcije tokom godina bilo je delo ljubavi i životno delo“, rekao je. „Moja osnovna motivacija bila je da osiguram budućnost kolekcije u ovoj zemlji ... Oni su savršeni čuvari koji će kolekciju ponijeti dalje i znam da je u sigurnim rukama.”

Pod brigom i održavanjem Jaguar Classic radionice, izbor vozila iz kolekcije sada se može pogledati u Britanskom muzeju automobila, u Gaydonu i neke modele možete voziti tokom Classic Expšerience tura..

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Jaguar
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
 Potražite najbliži maloprodajni salon Jaguarova vozila
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Zakažite test vožnju na putu u dogovoru sa predstavnicima našeg lokalnog salona.