GLOSAR

Saznajte više o tehnologijama i karakteristikama Jaguar vozila.

FUNKCIJE NAPREDNIH ASISTENCIJA ZA VOZAČA
Adaptivni tempomat sa kontrolom kretanja u koloni

Adaptivni tempomat koristi tehnologiju radara za automatsko podešavanje brzine kako bi se održala sigurna udaljenost od vozila ispred. Ako to vozilo usporava, vaš Jaguar smanjuje brzinu kako bi održao sigurnu udaljenost. Vaše vozilo nastavlja sa unapred podešenom brzinom kretanja čim je put ispred čist, tj. kada na drumu nema drugih ometajućih vozila. Ukoliko se automobil koji se kreće ispred vas u potpunosti zaustavi, funkcija Queue Assist tj. pomoć pri kretanju u koloni, dovodi vaše vozilo do mirnog zaustavljanja. Kada se saobraćaj pokrene, dodirnite gas i vaše vozilo će ponovo pratiti automobil ispred.

Autonomno hitno kočenje

U situaciji gde je neophodno hitno kočenje, vaše vozilo je uvek spremnno. U slučaju detekcije potencijalnog sudara, vozilo daje zvučno obaveštenje za vozača i time mu dozvoljava da preduzme neki korak. Ukoliko sistem i dalje predviđa sudar a vozač ne preduzima nikakve mere, sistem primenjuje kočenje kako bi umanjio posledice mogućeg udara.Find out more about Autonomous Emergency Braking

Asistencija visokog snopa svetlosti (AHBA)

Ovaj sistem se automatski prebacuje između niskog i dugog svetla kada je to potrebno (tj.automatski obara svetlo čim detektuje dolazeće vozilo) , koristeći senzor montiran na prednjem delu retrovizora.

Monitor za praćenje mrtvog ugla

Naš sistem za praćenje mrtvog ugla može da pomogne u prevenciji sudara. Ukoliko sistem detektuje da u vaš mrtav ugao ulazi drugo vozilo kada ste vi već započeli preticanje, na odgovarajućem spoljnom retrovizoru počinje da svetli mala signal lampica, dok vas istovremeno sila upravljanja ohrabruje da upravite vozilo dalje od automobila koji vam se približava. Find out more about Blind Spot Monitor.

Monitor za praćenje stanja vozača

Naš monitor za praćenje stanja vozača otkriva da li počinjete da se osećate pospano ili umorno i daje vam rano upozorenje kada treba da napravite pauzu.

Pomoćne funkcije za parkiranje

Pomoćne funkcije za parkiranje čine manevrisanje mnogo lakšim i sigurnijim . Senzori locirani u bamperima napred i pozadi aktiviraju se manuleno ili automatski, čim vozač selektuje vožnju hodom unazad. Kako se parkirate, na ekranu na dodir pojavljuju se grafičke smernice kao i aubio obaveštenja o vašoj udaljenosti od prepreke.

Inteligentni limiter brzine

Kada se aktivira, naš inteligentni limiter brzine informacije koje dolaze iz sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi prilagodio brzinu kretanja vašeg vozila.

Upozorenje o napuštanju saobraćajne trake

Upozorenje o napuštanju saobraćajne trake može da pomogne da vaša duga putovanja budu daleko bezbednija. Ova funkcija detektuje kada vozilo nenamerno napušta svoju saobraćajnu traku, i o tome obaveštava vozača emitovanjem vizuelnog upozorenja i blagim vibriranjem volana.Find out more about Lane Departure Warning.

Pomoć pri zadržavanju saobraćajne trake

Ova funkcija može da pomogne da vaša duga putovanja budu daleko bezbednija. Kada vaše vozilo nenamerno kreće izvan sopstvene saobraćajne trake, asistencija pri zadržavanju saobraćajne trake nežno menja način upravljanja i vraća vaše vozilo u ispravnu traku.

Pomoć pri parkiranju (paralelno i izlazno)

Pomoć pri parkiranju olakšava paralelno i perpetuialno parkiranje tako što upravljavašim vozilom u odgovarajućem prostoru. Vi samo treba da izaberete odgovarajući stepen prenosa i kontrolišete brzinu vozila. Pomoć pri parkiranju takođe može da vas izvuče iz paralelnog parking prostora, smanjujući time sav stres koji ovakve situacije mogu da uzrokuju.Grafika i obaveštenja vas vode kroz oba manevre.

Pomoć pri parkiranju (paralelno,perpendikularno i izlazno)

Pomoć pri parkiranju olakšava paralelno i perpendikularno parkiranje tako što upravlja vozilom u odgovarajućem prostoru. Vi samo treba da izaberete odgovarajući stepen prenosa i kontrolišete brzinu vozila. Pomoć pri parkiranju takođe može da vas izvuče iz paralelnog parking prostora, smanjujući time sav stres koji ovakve situacije mogu da uzrokuju.Grafika i obaveštenja vas vode kroz oba manevre.Find out more about Park Assist.

Prepoznavanje saobraćajnih znakova

Naš sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova čini da vozač bude potpuno informisan o svim saobraćajnim uslovima, tako što na ekranu osetljivom na dodir (tj. instrument tabli) prikazuje podatke o dozvoljenoj brzini kretanja i daje na znanje da li je preticanje dozvoljeno ili ne.

Pomoć pri parkiranju unazad

Ova funkcija čini parkiranje rikvercom u uske prostore lakšim i bezbednijim. Kada na menjaču selektujete rikverc, automatski se aktiviraju senzori locirani na zadnjem bamperu. Dok se uparkiravate, na ekranu na dodir pojavljuju se audio i video smernice koje vam daju na znanje koliko blizu tj. daleko ste od prepreke.

Detekcija saobraćaja koji dolazi iza vašeg vozila

Naročito koristan kada rikvercom izlazite sa parking mesta, ova funkcija vas upozorava na vozila, pešake ili druge opasnosti koji se približavaju sa obe strane vašeg vozila. Sistem šalje audio i vizuelna upozorenja čak i kada je vaš pogled opstruisan.

POMOĆ PRI PARKIRANJU U 360ᵒ

Naša asistencija pri parkiranju u 360 ° pruža vam potpunu sigurnost kada manevrišete u tesnim prostorima. Senzori koji se nalaze oko automobila automatski se aktiviraju kada je izabrana opcija "hod unazad" ili se mogu ručno aktivirati, a grafika se pojavljuje na ekranu osetljivom na dodir, prikazujući pogled na gornji deo automobila. Dok parkirate, ekran osetljiv na dodir i zvučni povratni signal pokazuju koliko ste blizu preprekama.

PERFORMANSE U VOŽNJI
Adaptivna dinamika

Sistem adaptivne dinamike prati pokrete vozila čak 500 puta u sekundi, i reaguje praktično trenutno kako bi obezbedio veću kontrolu i minimizovao rolanje trupa vozila, obezbeđujući time staloženu, uravnoteženu vožnju. Adaptivna dinamika je kombinacija inteligentnih senzora i kontinuirano varijabilne suspenzije amortizera. Ova funkcija obezbeđuje optimalnu ravnotežu između udobnosti vožnje i kontrole stabilnosti.

Sistem za prilagođavanje podlozi (Adaptative Surface Response, AdSR)

AdSR prepoznaje razlike između površina kako bi iskoristio maksimalno raspoloživo prianjanje pneumatika za tlo. Oslanjajući se na besprekorne Jaguar Land Rover sisteme pogona na sva četiri točka, AdSR stalno prati okruženje automobila i podešava odgovarajuće postavke motora i kočnica. Kada selektujete ovu funkciju, AdSR radi na svim brzinama kako bi vas podržao u nepovoljnim vremenskim uslovima i na izazovnim površinama. Find out more about AdSR.

Dupla frontalna suspenzija od aluminijuma u obliku slova "Y"

Ovaj dizaj naširoko se smatra kao najbolja konfiguracija za sistem prednje suspenzije jer omogućava precizno upravljanje i odziv upravljanja.

Kontrola kretanja po svim površinama (ASPC)*

ASPC tehnologija je tempomat niskih brzina koja pomaže automobilu da se lakše savlada situacije niske trakcije. Kada se aktivira, koristite dugme za regulaciju tempomata da biste postavili 'ciljnu' brzinu između 3,6 km / h i 30 km / h. Sistem tada radi na postizanju i održavanju te brzine dok vrši optimalnu kontrolu vuče. ASPC daje vozačima Jaguara dodatnu sigurnost nprilikom kretanja po klizavim, blatnjavim ili zaleđenim površinama, valovitim terenom i čak dok se vozilo spušta niz težak tj. zahtevan nagib.Find out more about ASPC.

Pogon na sva četiri točka (AWD)

Jaguar AWD poboljšava dinamiku vozila i obezbeđuje veću vuču u svim vremenskim uslovima. Sistem pogona na sva četiri točka nudi performanse sa savršenom stabilnošću, pružajući pouzdano rukovanje, inherentnu agilnost i unapređujući sposobnosti i kapacitete Jaguara na zadnjim točkovima. Find out more about AWD.

Konfigurabilna dinamika

Konfigurabilna dinamika omogućava podešavanje težine upravljanja, mape tranmisije kao i odgovora gasa kako bi zadovoljili vlastite potrebe za performansama u vožnji. Find out more about Configurable Dynamics.

Dinamična kontrola stabilnosti (DSC)

Dinamička kontrola stabilnosti neprestano prati senzore na točkovima vozila i pomaže vozaču da ponovo uspostavi stabilnost vozila ukoliko sistem detektuje nedostatak prianjanja točkova za tlo ili gubitak stabilnosti vozila. Dinamička kontrola stabilnosti primenjuje kočionu silu na svaki ili bilo koji od točkova i modulira snagu motora kako bi se povećala bezbednost i kontrola.

Elektronski aktivni diferencijal

Praćenjem karakteristika vozila i terena, elektronski aktivni diferencijal radi zajedno sa sistemima za ABS, stabilizaciju i vuču kako bi na adekvatan način upravljao isporukom obrtnog momenta na svaki od zadnjih točkova. Potpuna elektronska kontrola zadnje blokade diferencijala omogućava sistemu da primeni potpuni moment zakretanja skoro trenutno.

Asistencija prilikom hitnog kočenja

Ukoliko se kočnice brzo aktiviraju tj. naglo pritisnu, ovaj sistem povećava kočnu silu do maksimuma kako bi se vozilo što pre zaustavilo. Takođe može da pomogne u održavanju veće kontrole nad vozilom u neočekivanim situacijama.

Upravljanje obrtnim momentom motora (Engine Drag Torque Control, EDC)

EDC umanjuje mogućnost blokade točkova uzrokovane snažnim kočenjem motora pri klizavim uslovima. Ovaj sistem deluje tako što kratkotrajnim povećava obrtni momenat na pogonskim točkovima.

Električna servo asistencija (EPAS)

Sistem električne asistencije upravljanja (EPAS) nudi neverovatne povrtane informacije,kontrolu nad vozilom i aktivan je nazahtev-štedi energiju za situacije kada vam je ona zaista potrebna,a ostvaruje i uštede u potrošnji goriva. Sofisticirani kompjuterski sistem varira u opsegu asistencije - povećava asistiranje pri manevrisanju u niskim brzinama a unapređuje osećaj vožnje prilikom kretanja u velikim brzinama. Saznajte više o ELEKTRIČNA SERVO ASISTENCIJA (EPAS).

Pomoć pri pokretanju vozila na uzbrdici (Hill Launch Assist, HLA)

Kako bi pomogao vozaču da lakše pokrene vozilo na uzbrdici, Hill Launch Assist zadržava kočnu silu dovoljno dugo da stopala vozača pređu od pedale kočnice do gasa, što sprečava kretanje vozila i smanjuje radno opterećenje vozača. Hill Launch Assist je uvek dostupan tj. aktiviran, ne treba ga dodatno selektovati.

Inteligentna dinamika pogona (Intelligent Driveline Dynamics, IDD)

Jedinstveni IDD softver, koga je Jaguar ekskluzivno razvio, koristi sofisticirane algoritme kako bi inteligentno reagovao na uslove putovanja. Prediktivan kao i reaktivan, ovaj sistem pomaže da se ne izgubi trakcija, umesto da radi na ponovnom uspostavljanju iste. Kad god je potrebna veća vuča, IDD osigurava da se precizna količina obrtnog momenta prenese na prednje točkove - proces koji traje ne više od 165 milisekundi. Nudeći ravnomerniju, bezbedniju vožnju, sistem takođe troši manje goriva i ima manje emisije štetnih materija nego što je to slučaj sa stalnim AWD-om.

Ingenium motori

Jaguar Land RoverIngenium motor dizajniran sa performansama, precizan i efikasn. Sa naprednom tehnologijom i aluminijumskom konstrukcijom Ingenium isporučuje impresivno nisku potrošnju goriva i CO 2 emisije.

JaguarDrive Control

Povezuje se sa dinamičkim sistemom kontrole stabilnosti, sistemima za upravljanje motorom i transmisijom da bi promenila karakteristike mapiranja motora, menjača stepena prenosa i kočnica. Nudi različite režime dizajnirane da optimiziraju odziv vozila na određene stilove i uslove vožnje.

Integral Link Rear Suspension

Integralni Link ovjes omogućava vašem Jaguaru da ostvari savršenu kombinaciju prefinjene, luksuzne vožnje i oštrog, osjetljivog rukovanja. Sistem razdvaja i nezavisno upravlja bočnim, uzdužnim i vertikalnim silama koje deluju na suspenziju radi bolje kontrole i udobnosti. Mnoge komponente izrađene su od kovanog ili šupljeg aluminijuma - što predstavlja optimalnu tehniku proizvodnje za jaku, laganu suspenziju.

TORQUE VECTORING (sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama)

Ovaj sistem maksimizira kontrolu nad vozilom obezbeđujući kontrolisano nezavisno kočenje na unutar svakog prednjeg i zadnjeg točka kako bi se povećala sila okretanja koja deluje na automobil. Rezulata je smanjeno prijanjanje na podlogu radi lakšeg okretanja i sigurnijeg prijanjanja.

Pomoć pri stabilnosti prikolice (TSA)

Pomoć pri stabilnosti prikolice čine senzori koji imaju ulogu da stabilizuju prikolicu. Sistem za stabilnost vozila čine pojedinačne kočnice koje imaju ulogu da reaguju na potencijalno opasnu situaciju.

IN-CAR TECHNOLOGIJA
Hud displej

Opcioni Head-up Display (HUD) predstavlja ključne podatke o vozilu uključujući brzinu,poziciju stepena prenosa i uputstvo za navigaciju na vetrobranu,bez potrebe da vozač skine pogled sa puta.Prvi u svetu, ovaj sistem poseduje holografske tehnike koje rezultiraju superiornom zasićenošću boja, osvetljenjem i kontrastom. Vozač može uključiti i isključiti funkciju po potrebi.

InControl

InControl je skup usluga i aplikacija koje vas povezuju sa vašim vozilom i povezuju vas bez problema i bezbedno sa spoljnim svetom. Čak i kada ste udaljeni od automobila, InControl ostaje s vama, pazeći da je Jaguar iskustvo ugodnije nego ikad.

InControl Aplikacije

InControl Apps vam omogućava da koristite razne aplikacije za pametne telefone optimizovane za vozila na ekranu osetljivom na dodir povezujući uređaj sa USB portom. InControl Apps sadrži sve širi spektar usluga. To vam pomaže da isplanirate svoje putovanje, organizujete vaš dan i sledeći sastanak, rezervišete hotel i otkrijete svet oko sebe.

InControl Protect

Pogodnost i poverenje. InControl Protect isporučuje pametnu aplikaciju Remote Smartphone, optimizovanu pomoć za Jaguar i SOS hitni poziv.

InControl Secure

InControl Secure koristi tehnologiju praćenja kako bi vas upozorio na pokušaj krađe i signalizira lokaciju vašeg vozila , radi pravovremenog reagovanja.

InControl Touch

InControl Touch je novi standardni multimedijalni sistem sa 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir sa intuitivnim kontrolama dodirom i prevlačenjem. Sadrži vrhunski navigacioni sistem sa 2D ili 3D mapama i glasovnim uputstvima. Tu je besprekorna telefonska povezanost, kao i klima, zabava i kontrole vozila koje odgovaraju vašem raspoloženju. InControl Touch je središte mnogih aktivnih sigurnosnih funkcija i dodatnih opcionalnih dodataka.

InControl Touch Pro

InControl Touch Pro je najnapredniji multimedijalni sistem koji je Jaguar ikada ponudio. Odgovarajući multi-touch ekran podržava dodirivanje ekrana prstima i pruža našu najbogatiju audio-vizuelnu zabavu. Da bi se dodatno obogatilo iskustvo, tu je i potpuno prilagodljiv početni ekran, kao i prirodne komande za kontrolu glasa kao što je „više kao ovo“ za izbor numere. 10 GB čvrstog diska (SSD) je posvećeno medijskom skladištenju, kao i omogućavanju prikaza albuma na Gracenote albumu.

Meridian Sound System

Tri audio sistema dizajnirana za Jaguar u saradnji sa britanskim audio stručnjacima Meridian, pružaju veliku širinu performansi: Digitalni zvučni sistem Meridian 380V, digitalni surround zvučni sistem Meridian 825V i Meridian Referentni 1300V digitalni zvučni sistem. Svi imaju naprednu tehnologiju, uključujući softver za digitalni signalni procesor (DSP) za stvaranje vrhunskog stereo ili surround zvuka u kabini i optimiziranje svakog elementa sistema, kao i Meridian Cabin Correction kako bi značajno poboljšali jasnoću i autentičnu reprodukciju vaše muzike.

VLASNIŠTVO
ADBLUE®

Jaguarovi dizel modeli su opremljeni AdBlue®-om kako bi pomogli u čišćenju izduvnih gasova. AdBlue® je neotrovan, nezapaljiv, biorazgradiv aditiv koji čisti gasove u izduvnom sistemu automobila kako bi se uklonile štetne emisije azotnih oksida. Saznajte više o AdBlue®

Dizelski izduvni fluid (DEF)

DEF, poznat i kao AdBlue®, AUS 32 i ARLA 32, je netoksična, bezbojna, bez mirisa i nezapaljiva tečnost. DEF se ubacuje u izduvni sistem kako bi se očistili izduvni gasovi. Saznajte više o Dizelski izduvni fluid tečnosti.

SIGURNOST IPRAKTIČNOST
Ključ za aktivaciju vozila

Ključ za aktivaciju vozila dodatno vam olakšava život. Narukvica je robustna i potpuno vodootporna, što vam omogućava da uživate u nizu aktivnosti - od biciklizma do vožnje kajaka - bez potrebe da sa sobom nosite ključ od vozila.Konvekcionalni ključni privezak ostaje u automobilu deaktiviran iz bezbednosnih razloga.. Find out more about Activity Key.

Otvaranje/zatvaranje vrata prtljažnika na pokret

Predstavite nogu na zadnjoj bočnoj strani vozila,i vrata prtljažnika se otvaraju ili zatvaraju.

ZAKAŽITE TEST VOŽNJU

Zakažite test vožnju na putu u dogovoru sa predstavnicima našeg lokalnog salona
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali vašsavršeni Jaguar
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Jaguar brošure
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
 Potražite najbliži maloprodajni salon Jaguar vozila