Logo jaguar mobile
 • JAGUAR F‑PACE

  Najpraktičniji sportski Jaguarov automobil ujedinjuje sportsko upravljanje i lepotu, praktičnost i efikasnost u toku celog dana.

 • Jaguar E‑PACE

  Novi E‑PACE je Jaguarov prvi kompaktni SUV. To je jedinstvena kombinacija izgleda,agilnosti i dinamične vožnje.

 • JAGUAR I‑PACE

  Predstavljamo novi I-Pace koncept, prvo potpuno elektricno Jaguar sportsko vozilo sa pet sedišta.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Snažan, agilan i sasvim poseban. Pravi Jaguar-ov sportski automobil.

 • Jaguar XE

  Najnaprednija, najefikasnija i najprefinjenija sportska limuzina koju je Jaguar ikada proizveo.

 • JAGUAR XF

  Tipičan Jaguar. XF-ov uverljiv dizajn izdvaja ga iz gomile.

 • JAGUAR XJ

  Novi XJ je vrhunska Jaguar-ova limuzina, savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza.

ISKUSTVO VOŽNJE

Otkrijte rafiniranost XJ-a sa izvrsnim motorima, veoma brzim prenosom i paletom naprednih vozačkih tehnologija.
CO2 EMISIJE g/km

od 99 sa manuelnim
od 106 sa automatskim menjačem

POTROŠNJA GORIVA kombinovana l/100km

od 3.8 sa manuelnim
4.1 sa automatskim menjačem

XJ nudi udobnost i prefinjenost luksuznog automobila sa dinamikom i involviranošću vozača sportskog automobila.

SNAŽAN, DINAMIČAN, PAMETAN

XJ je stvoren izborom odličnih motora konstruisanima da bi zadovoljili različite vozačke potrebe, ali na način da uvek obezbeđuju izvanredne performanse. Svi modeli imaju automatski menjač sa osam brzina za tihu i uglađenu izmenu brzina koji omogućava dinamičnu vožnju i ekonomičnost.

LEPOTA, SNAGA I BEZBEDNOST

LEPOTA, SNAGA I BEZBEDNOST

XJ-ova kompletna konstrukcija od aluminijuma nije samo čvrsta i kruta, nego i izrazito lagana. Spojeni nitnama bez ijednog zavarenog spoja, 100% aluminijumsko podvozje i karoserija su jedni od najlakših u svojoj klasi. Odličan odnos snage i težine poboljšava sve aspekte performansi, a samonosiva karoserija nudi veću čvrstoću za poboljšanu upravljivost i odličnu bezbednost.

UDOBNOST I KONTROLA

UDOBNOST I KONTROLA

Sistem za prilagodljivu dinamiku stalno nadgleda vozilo do 500 puta u sekundi menjajući vešanje kako bi se prilagodio uslovima na putu. Ova kontinuirana poboljšanja pomažu da XJ ostane ravan i stabilan, poboljšava kontrolu bez gubljenja udobnosti vožnje.

POTPUNA KONTROLA

POTPUNA KONTROLA

XJ-ov automatski menjač sa 8 brzina se kontroliše pomoću Jaguar Drive Selector birača koji se podiže prema vašoj ruci kada pritisnete "Start" dugme. Jaguar Drive Control nudi dva načina vožnje - dinamični koji omogućava bolje ubrzanje i zimski način koji omogućava progresivnu kontrolu u klizavim uslovima.

POBOLJŠANA UPRAVLJIVOST I POGON

POBOLJŠANA UPRAVLJIVOST I POGON

Elektronski aktivni diferencijal upravlja raspodelom obrtnog momenta zadnjih točkova. Potpuna elektronska kontrola blokiranja zadnjeg diferencijala omogućava brzo, potpuno blokiranje kako bi se ograničili proklizavanje, maksimalno prianjanje i kontrola.

POGON NA SVE TOČKOVE

POGON NA SVE TOČKOVE

Inteligentni sistem za pogon na sve točkove reagira brzinom treptaja oka u slučaju proklizavanja zadnjih točkova i momentalno raspoređuje obrtni momenat kako bi se to izbeglo. Preko 90% obrtnog momenta motora može biti raspoređeno sa zadnjih na prednje točkove kako bi se omogućilo optimalno prianjanje.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Jaguar-ov jedinstveni sistem All Surface Progress Control (ASPC) tempomat je za niske brzine koji funkcioniše pri brzinama između 3.6 km/h i 30 km/h. Ovaj sistem omogućava da XJ savlađuje uslove sa malim prianjanjem u bilo kojim vremenskim uslovima i omogućava vozaču da se koncentriše na upravljanje vozila. Sistem takođe ima funkciju za izvlačenje vozila, omogućava XJ-u da krene na klizavim podlogama, kao i funkciju spuštanja sa uzvišenja koja kontroliše brzinu vozila na strminama.