• JAGUAR F‑PACE

  Najpraktičniji sportski Jaguarov automobil ujedinjuje sportsko upravljanje i lepotu, praktičnost i efikasnost u toku celog dana.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE je Jaguarov prvi kompaktni SUV. To je jedinstvena kombinacija izgleda,agilnosti i dinamične vožnje.

 • JAGUAR I‑PACE

  Predstavljamo novi I-Pace koncept, prvo potpuno elektricno Jaguar sportsko vozilo sa pet sedišta.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Snažan, agilan i sasvim poseban. Pravi Jaguar-ov sportski automobil.

 • Jaguar XE

  Najnaprednija, najefikasnija i najprefinjenija sportska limuzina koju je Jaguar ikada proizveo.

 • JAGUAR XF

  Tipičan Jaguar. XF-ov uverljiv dizajn izdvaja ga iz gomile.

 • JAGUAR XJ

  XJ je vrhunska Jaguar-ova limuzina, savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza.

PERFORMANSE U VOŽNJI

Performanse u vožnji kod Jaguarovih automobila su istinski legendarne - linija XF vozila uzdiže ovo dostignuće još jednu stepenicu napred.

KOMFOR I DINAMIČNOST

XF odgovara agilnošću i dinamičnim performansama a da pri tome zadržava komfor u vožnji - ovo vozilo pruža jedinstvenu ravnotežu karakteristika koja je tipična samo za Jaguar. Sad, uz pogon na sva četiri točka AWD i inteligentnu dinamiku vožnje, XF nudi još veće sposobnosti u izazovnim uslovima vožnje.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

VOŽNJA & UPRAVLJANJE

XF odgovara agilnošću i dinamičnim performansama a da uvek zadržava komfor u vožnji. Ovo je delimično zahvaljujući i Jaguarovoj jakoj i čvrstoj, no ipak izuzetno laganoj aluminijumskoj arhitekturi. Ovom vozilu duh sportskog automobila daju sistem duplih poprečnih spojlera i sistem suspenzije na zadnjim točkovima.

Vozila prikazana u snimljenom sadržaju na ovoj veb stranici možda nisu tačan prikaz nedavnih nadogradnji i ažuriranja. Molimo vas kontaktirakte zaposlene u lokalnom Jaguar maloprodajnom salonu kako biste stekli uvid u najnovije specifikacije..

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

Pusti sadržaj
SUSPENZIJA

SUSPENZIJA

Kod modela XF sistem za suspenziju napred i pozadi napravljen je od izdržljivih a laganih aluminijumskih komponenti. Struktura suspenzije napred, u obliku slova W, slično kao kod modela F-TYPE, osigurava lako i bezbedno upravljanje vozilom. Integralni sistem multilink suspenzije pozadi obezbeđuje čvrstinu kako bi dao podršku upravlajnju, a pored toga unapređuje i sam kvalitet vožnje.

ASORTIMAN INGENIUM MOTORA

ASORTIMAN INGENIUM MOTORA

Ingenium je nova vrsta motora kompanije Jaguar Land Rover, dizajnirana da pruži lake performanse,prefinjenost i efikasnost. Uz napredne tehnologije i aluminijumsku konstukciju u celosti, Ingenium donosi impresivno nisku potrošnju goriva i nisku emisiju CO2.

INGENIUM BENZINSKI MOTOR

INGENIUM BENZINSKI MOTOR

Novi XF 2.0 litarski 4-cilindrični Ingenium benzinski motori na turbo punjenje pružaju izuzetnu snagu i obrtni momenat. Lakom konstrukcijom i širokom upotrebom kotrljajućih ležajeva niskog-trenja ,ovi motori garantuju besprekorne,visoko efikasne performanse.

INGENIUM DIZEL MOTORI

INGENIUM DIZEL MOTORI

Ingenium tehnologija prisutna je kod tri dizel motora za modele XF. Ovi aluminijumski motori niskog trenja imaju oštre cilindrične blokove i balans barova koje osiguravaju nizak nivo vibracije,zarad besprekornih performansi.Svi motori su opremljeni Stop/Start tehnologijom* i pametim regenerativno punjenjem - skupljaju kinetičku energiju od kočenja kako bi se punila baterija - a sve zarad maksimalne ekonomičnosti, naročito u uslovima gradske vožnje.

*Dostupnost zavisi od tržišta

V6 TROLITARSKI DIZELSKI MOTOR NA DUPLO TURBO PUNJENJE SNAGE 300 KS

V6 TROLITARSKI DIZELSKI MOTOR NA DUPLO TURBO PUNJENJE SNAGE 300 KS

V6 trolitarski dizel motor na duplo turbo punjenje nudi izuzetnu snagu i obrtni moment.Koristi inovativno dvostuko paralelno sekvencijalno turbo punjenje-koncept koji je započeo Jaguar Land Rover-za laku,neposrednu isporuku snage pri svim brzinama motora kao i dvostepeno vodeno hladjenje radi očuvanja energije.

MOTORI INSPIRISANI MODELOM F-TYPE

MOTORI INSPIRISANI MODELOM F-TYPE

Svi XF benzinski motori nude snagu i responsivnost, dok istovremeno unapređuju efikasnost. Kao i kod modela F-TYPE, trolitarski V6 benzinski motor na superpunjenje nudi snagu od 380KS i obrtni momenat od 450Nm. Ovaj motor, koji je u celosti izrađen od aluminijuma, daje instant pristup visokim nivoima performansi pri svim brzinama kretanja.

AUTOMATSKI PRENOS BRZINA

AUTOMATSKI PRENOS BRZINA

Osmostepena automatska transmisija na modelu XE obezbeđuje brze promene brzina zarad besprekornog ubrzanja, veoma je responsivna, nečujna i efikasna. Ovaj menjač ima obrtni selektor u saten crnoj boji - sistem transmisije omogućuje brže menjanje brzina i sportski kick-down u režimu Dynamic Mode. Jednim pritiskom prsta, transmisiju možete prebaciti na manuelnu kontrolu brzina pomoću noćnih pedala.

MANUELNI PRENOS BRZINA

Ova lagana visoko napredna 6-stepena ručica menjača doprinosi izuzetnoj efikasnosti XF-a,kućište je od aluminijmske legure šupljeg vratila,đžepni zupčanici štede svaki gram težine-čineći ovaj uredjaj najlakšim u ovoj klasi.sportski automobil pruža brze promene i vrhunski nivo udobnosti.

Vozila prikazana u snimljenom sadržaju na ovoj veb stranici možda nisu tačan prikaz nedavnih nadogradnji i ažuriranja. Molimo vas kontaktirakte zaposlene u lokalnom Jaguar maloprodajnom salonu kako biste stekli uvid u najnovije specifikacije. .

Saznajte više

POGON NA SVA ČETIRI TOČKA & INTELIGENTNA DINAMIKA VOŽNJE

XF nudi Jaguarov jedinstven pogon na sva četiri točka uz inteligentnu dinamiku vožnje (IDD)1 i sistem za prilagođavanje podlozi (AdSR)5 na dizel i benzinskim motorima. Jedinstveni IDD softver, koga je Jaguar ekskluzivno razvio, koristi sofisticirane algoritme kako bi inteligentno reagovao na uslove putovanja. Prediktivan kao i reaktivan, ovaj sistem pomaže da se ne izgubi trakcija, umesto da radi na ponovnom uspostavljanju iste. Sistem za prilagođavanje podlozi (AdSR) može da radi pri svim brzinama kretanja, a njegov zadatak je da automatski prepoznaje razlike između podloga kako bi iskoristio maksimalnu raspoloživu snagu.

KONTROLA KRETANJA PO SVIM POVRŠINAMA (ALL SURFACE PROGRESS CONTROL, ASPC)

Jedinstven u ovoj klasi automobila, Jaguarov sistem za kontrolu kretanja po svim površinama pruža dodatno samopouzdanje u klizavim uslovima vožnje. ASPC je tempomat niskih brzina koji pomaže vozilu da lakše savladava situacije niske trakcije, bez obzira na vremenske uslove - i time dozvoljava vozaču da se koncentriše na upravljanje vozilom. .

Jedinstven u ovoj klasi automobila, Jaguarov sistem za kontrolu kretanja po svim površinama pruža dodatno samopouzdanje u klizavim uslovima vožnje. ASPC je tempomat niskih brzina koji pomaže vozilu da lakše savladava situacije niske trakcije, bez obzira na vremenske uslove - i time dozvoljava vozaču da se koncentriše na upravljanje vozilom.

Saznajte više

ELEKTRIČNO UPRAVLJANJE VOZILOM

Sistem električne asistencije upravljanja nudi neverovatne povrtane informacije i kontrolu nad vozilom i pomoć pri napajanju.Dopuštajući sofisticiranom upravljanju računarima da prilagode novo podrške za upravljanje EPAS fino kalibriše količinu elektro asocojacije za svaki pokret i mjabevar.Elekktrično uprvljanje vozilom EPAS radi u kombinaciji i sa drugim pomoćnim unkcijama,uključujući i pomoć pri zadržavanju saobraćajne trake Lane Keep Assist (LKA)8, Park Assist kako bi ponudili povećanu sigurnost i povećali udobnost vozaču.

Saznajte više
JAGUARDRIVE CONTROL

JAGUARDRIVE CONTROL

JaguarDrive Control omogićava vozaču da izabere jedan od četiri režima vožnje - Normal, Eco, Dynamic ili Rain Ice Snow, od kojih svaki subtilno menja način upravljanja vozilom kao i podešavanje pedale gasa. Eco režim rada podstiže energetsku efikasnost pogonskog motora tj. efikasnost potrošnje goriva, dok dinamički režim izoštrava odziv gasa i povećava težinu upravljanja. Ukoliko selektujete režim Rain Ice Snow, istem automatski ublažava ubrzanje i primjenjuje postepenu trakciju u klizavim uslovima.

Savremeni nagradjeni dizajn Jaguara,napredna vozačka dinamika i najsavremeniji infotainment u automobilu postavili su XF pred konkurencijom. Korisitie naš konfigurator da biste kreirali savršeni XF.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

1 Zavisno tržište .
2 Podaci o performansama motora i efikasnosti predstavljeni samo za XF salon .
3 Standardi samo za XF Sportbrake. Nije dostupan kod XF Saloon.
4 Available on 2.0 litre 4-cylinder 163PS and 2.0 litre 4-cylinder 180PS Turbocharged Ingenium Diesel engines.
5 AdSR is optional on All Wheel Drive vehicles fitted with Adaptive Dynamics.
6 Samo kod Automatsog prenosa brzina.
7 Opciono sa svim motora sem 2.0 litrarski četvorocilindričnim dizelskim motorom snage 163 KS.Standard kod XF S
8 Opcione karakteristike