Logo jaguar mobile
 • JAGUAR F‑PACE

  Najpraktičniji sportski Jaguarov automobil ujedinjuje sportsko upravljanje i lepotu, praktičnost i efikasnost u toku celog dana.

 • Jaguar E‑PACE

  Novi E‑PACE je Jaguarov prvi kompaktni SUV. To je jedinstvena kombinacija izgleda,agilnosti i dinamične vožnje.

 • JAGUAR I‑PACE

  Predstavljamo novi I-Pace koncept, prvo potpuno elektricno Jaguar sportsko vozilo sa pet sedišta.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Snažan, agilan i sasvim poseban. Pravi Jaguar-ov sportski automobil.

 • Jaguar XE

  Najnaprednija, najefikasnija i najprefinjenija sportska limuzina koju je Jaguar ikada proizveo.

 • JAGUAR XF

  Tipičan Jaguar. XF-ov uverljiv dizajn izdvaja ga iz gomile.

 • JAGUAR XJ

  Novi XJ je vrhunska Jaguar-ova limuzina, savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza.

PERFORMANSE U VOŽNJI

Kombinacija najnovije Jaguar-ove inovacije, tehnologije i dizajna - XE spaja vozača sa autom, a auto sa putem.

KONFOR I DINAMIČNOST

XE reagira agilnošću i dinamikom i zadržava udobnost vožnje - to je jedinstvena kombinacija što ga čini pravim Jaguar-om. Od sada i sa pogonom na sve točkove (opcijski) sa inteligentnom dinamikom pogona, XE nudi još veću sposobnost u izazovnim uslovima na putu.

Kreirajte sopstveni model

POGON NA SVE TOČKOVE I INTELIGENTNA DINAMIKA POGONA

XE-ov pogon na sve točkove (All Wheel Drive - AWD) nudi uglađeniju i bezbedniju vožnju na svim podlogama. U srce motora je ugrađen brzo reaktivni, kompaktni prenosnik momenta sa integrisanim programom za inteligentnu dinamiku pogona (Intelligent Driveline Dynamics - IDD). Ekskluzivno razvijen od strane Jaguar-a, jedinstveni IDD program izvršava sofisticirane algoritme kako bi inteligentno reagovao na sve uslove na putu. Sistem predviđa, ali i reaguje kako bi vam pomogao da ne izgubite snagu i vuču, dok druge kompanije imaju samo sistem kako da vrate snagu automobilu.

LAGANA ALUMINIJUMSKA ARHITEKTURA

LAGANA ALUMINIJUMSKA ARHITEKTURA

Štedeći na težini, a ne smanjujući trajnost, XE-ova izrazito snažna karoserija omogućava visoku torzionu čvrstoću i podržava precizno upravljanje. Na ovaj način pomaže optimalnom odnosu težine, koji iznosi približno 50:50. Lagana struktura ne samo što smanjuje potrošnju goriva i CO2 emisije, nego i omogućava XE modelima postizanje niskih 99 g/km i maksimalne brzine do 250 km/h.

TORQUE VECTORING - VECTORING OBRTNI MOMENT

TORQUE VECTORING - VECTORING OBRTNI MOMENT

XE-ov sistem za kontrolisanje obrtnog momenta pomoću kočenja (Torque Vectoring by Braking) povećava kontrolu i u najužim krivinama. Omogućava nezavisno kontrolisano kočenje unutrašnjeg prednjeg i zadnjeg točka. Ovaj sistem omogućava izvrsnu sportsku agilnost i povećava poverenje vozača.

SISTEM ZA PRILAGOĐAVANJE PODLOZI (ADAPTIVE SURFACE RESPONSE)

SISTEM ZA PRILAGOĐAVANJE PODLOZI (ADAPTIVE SURFACE RESPONSE)

Sistem za prilagođavanje podlozi (Adaptive Surface Response - AdSR) prepoznaje razlike između podloga kako bi omogućio maksimalno prianjanje u različitim klimatskim uslovima i na izazovnim terenima.*

*AdSR sistem je opcija kod vozila sa pogonom na sve točkove sa prilagodljivom dinamikom.

INSPIRISANO VEŠANJE

INSPIRISANO VEŠANJE

XE-ovo sofisticirano prednje i zadnje vešanje nadopunjuju podvozje da bi ostvarili odličnu kombinaciju sportske vožnje i rafiniranosti. Napredne tehnologije amortizera - pasivne i prilagodljive - još više poboljšavaju kvalitet vožnje i povećavaju XE-ove dinamične mogućnosti. Kontrola vešanja, njegova agilnost i reakcija daju XE-u duh sportskog automobila.KONTROLA UPRAVLJANJA NA SVIM POVRŠINAMA - (ALL SURFACE PROGRESS CONTROL - ASPC)

Jedinstven u svojoj klasi vozila, XE-ov sistem Kontrole upravljanja na svim površinama (ASPC) pomaže i olakšava vožnju XE-a u izazovnim uslovima. ASPC (All Surface Progress Control) je sistem upravljanja niske brzine koji pruža pomoć XE-u na površinama niskog trenja, bez obzira na vremenske uslove - omogućava vam da se fokusirate samo na upravljanje vozilom.

*Isključivo uz automatski prenos.NAPREDNA DINAMIČNA VOŽNJA

Dinamičan režim oživljava sportski karakter modela XE. On jasno daje odgovor,povećava lakoću upravljanja i vrši promenu stepena prenosa mnogo brže i pri vožnji na većim brzinama.

PODESIVA DINAMIKA

PODESIVA DINAMIKA

Preuzimajući ovaj sistem iz modela F‑TYPE, opcijska* podesiva dinamika omogućava vam da podesite XE-ovu dinamiku pedale gasa, tačke izmene stepena prenosa i upravljanje kako bi odgovarali vašim vozačkim potrebama za postizanje performansi. Kada je ugrađena opcijska prilagodljiva dinamika, možete se još više približiti vašim potrebama podešavajući postavke amortizera.

*Dostupno samo sa automatskim prenosom. Nije dostupno kod 2.0 litarskih dizel motora sa 4 cilindra snage 163 KS;deo standardne opreme na S modelu.

SISTEM KONTROLE VOŽNJE - JAGUAR DRIVE CONTROL

SISTEM KONTROLE VOŽNJE - JAGUAR DRIVE CONTROL

Sistem kontrole vožnje (Jaguar Drive Control) omogućava vam više načina vožnje: Normalni, Ekološki, Dinamični ili Kiša, led, sneg; svaki od njih suptilno menja način upravljanja i podešavanja pedale gasa. Ekološki način podržava štedljivu vožnju i povećava osećaj upravljanja. Izborom načina Kiša, led, sneg sistem automatski smanjuje ubrzavanje i primenjuje postepeno povećanje obrtnog momenta na klizavim podlogama.
Vozilo prikazano u filmskom sadržaju ne mora sadržavati najnovija poboljšanja i opremu. Molimo vas da se obratite lokalnom predstavniku Jaguar-a za najnovije informacije.

ELEKTRIČNI SERVO-UPRAVLJAČ

ELEKTRIČNI SERVO-UPRAVLJAČ

Električni servo-upravljač omogućava vam finu kontrolu i veliku pomoć u toku sporih manevara, a XE-ova najnovija generacija električnog servo-upravljača (Electric Power Assisted Steering - EPAS) nudi izvrstan osećaj i brzu pomoć. Budući da je aktivan samo kad je potrebno, servo-upravljač štedi snagu i gorivo.