BEZBEDNOST

Paleta naprednih sistema za pomoć vozaču i bezbednost dizajnirani su da vas štite na svakom putovanju.

XJ je opremljen paletom sistema za pomoć vozaču koji daju sveobuhvatnu podršku, radi integrisano kako bi vožnja bila lakša i bezbednija.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
KARAKTERISTIKE POTPISA
DIZAJNIRAN DA BUDE UVERLJIV
Koji god bio vaš zadatak, uslovi na putu ili okolina, možete biti sigurni da će XJ ići još dalje samo da bi pomogao, asistirao i zaštitio vas i vaše suputnike.
FANTASTIČNO OSVETLJENJE
Moćni i efikasni LED farovi proizvode izuzetno jasan snop svetlosti koji umnogome naliči dnevnom svetlu - što omogućava vozaču da brže prepoznaje objekte koji mu dolaze u susret. Uz LED farove možete uzeti i adaptivno frontalno osvetljenje1, koje radi u kombinaciji sa volanom tj načinom upravljanja vozila, radi povećanja osvetljenja u krivinama; ili se možete opredeliti za automatsku asistenciju visokog snopa svetlosti (AHBA) koja obara svetlo čim detektuje dolazeće vozilo.
POGLEDAJTE FILM
yt:r5uU9Ed_tvo
DEČIJA SEDIŠTA
Brojna dečija sedišta kompatibilna sa XJ-om su na raspolaganju kako bi mališani bili zaštićeni i bezbedni. Od nosilica za bebe do uzdignute podloge sedišta za stariju decu, sva oprema je dizajnirana kako bi se lako postavila, uklonila ili održavala.
DRIVER ASSISTANCE FEATURES
UPOZORENJE O NAPUŠTANJU SAPOBRAĆAJNE TRAKE
Upozorenje o napuštanju saobraćajne trake2 može da pomogne da vaša duga putovanja prođu što bezbednije. Ova funkcija detektuje kada vozilo nenamerno napušta svoju saobraćajnu traku, i o tome obaveštava vozača emitovanjem vizuelnog upozorenja i blagim vibriranjem volana.
POMOĆ PRI ZADRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE
Ova funkcija radi zajedno sa upozorenjem o napuštanju saobraćajne trake2, pa tako kada vaše vozilo nenamerno kreće izvan sopstvene saobraćajne trake, asistencija pri zadržavanju saobraćajne trake2 nežno menja način upravljanja i vraća vaše vozilo u ispravnu traku.
AUTONOMNO HITNO KOČENJE
U slučaju predviđanja eventualnog sudara, sistem autonomnog hitnog kočenja (AEB) daje zvučni signal za preteći sudar, ostavljajući vam vreme da preduzmete odgovarajuće mere. Ukoliko ne reagujete na ovo upozorenje, sistem aktivira kočnice kako bi pomogao da se umanje posledice eventualnog sudara.
ASISTENCIJA ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA
Asistencija za praćenje mrtvog ugla12 može da pomogne u prevenciji sudara. Ukoliko vaše vozilo detektuje da u vaš mrtav ugao ulazi drugo vozilo kada ste vi već započeli preticanje, na odgovarajućem spoljnom retrovizoru počinje da svetli mala signal lampica, dok vas istovremeno sila upravljanja ohrabruje da upravite vozilo dalje od automobila koji vam se približava.
MONITOR ZA PRAĆENJE STANJA VOZAČA
Driver Condition Monitor2 otkriva da li počinjete da se osećate pospano i daje vam rano upozorenje kada treba da napravite pauzu.
PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA I ADAPTIVNI LIMITER BRZINE
Naš sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova čini da vozač bude potpuno informisan o svim saobraćajnim uslovima, tako što na ekranu osetljivom an dodir prikazuje podatke o dozvoljenoj brzini kretanja i daje na znanje da li je preticanje dozvoljeno ili ne. Kada se aktivira, naš adaptivni limiter brzine koristi informacije sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi shodno tome prilagodio brzinu kretanja vozila.
UVEK POD KONTROLOM

InControl Protect sistem sadrži SOS Emegency Call funkciju - pomoć za hitni poziv, koja automatski dovodi odgovarajuće službe do vaše tačne lokacije prilikom kritične situacije. Takođe sadrži optimiziranu asistenciju Jaguar-a koja prenosi vašu tačnu lokaciju i dijagnostičke podatke kako bi smanjili kašnjenja prilikom putovanja. Aplikacija Remote Essentials omogućava vam da nadgledate vaš XJ preko vašeg pametnog telefona kako biste, na primer, proverili nivo goriva ili dali je auto zaključan ili ne.

PARK AND TRAFFIC ASSIST FEATURES
ADAPTIVNI TEMPOMAT SA ASISTENCIJOM PRILIKOM VOŽNJE U KOLONI
Kada se krećete na autoputu ili putujete u gustom saobraćaju, ovaj sistem će, bez potrebe da se koriste pedale,držati vaše vozilo na bezbednoj udaljenosti od onog ispred, bilo da je potrebno da se kretanje uspori ili zaustavi.
ASISTENCIJA PRI PARKIRANJU
Ovaj sistem čini paralelno i parkiranje pod pravim uglom daleko lakšim nego ikad , tako što uvodi vaše vozilo u odgovarajući prostor. Na vama je samo da odaberete odgovarajuću brzinu i kontrolišete nožne pedale. Sistem za pomoć pri parkiranju će lagano isparkirati vaše vozilo, otklanjajući sav stres koji možete imati sa tim u vezi. Tokom čitavog procesa, na ekranu na dodir prikazane su smernice za parkiranje.12
POMOĆ PRI PARKIRANJU U 360°
Ova funkcija koristi senzore locirane oko vozila koji se automatski aktiviraju čim vozač podesi vožnju unazad (rikverc). Ovaj sistem se takođe može i manuelno aktivirati. Dok se parkirate, na ekranu na dodir pojavljuju se vizuelna i zvučna obaveštenja koja vam daju na znanje koliko daleko ste od prepreke.1
SISTEM KRUŽNE KAMERE
Ovaj sistem pomaže prilikom različitih manevara, od parkiranja uz ivicu, do ulaska ili izlaska iz tesnih prostora ili raskrsnica, tako što daje pregled okoline u 360° na vašem ekranu na dodir. Imaćete mnogo više samopouzdanja da savladate čak i najgore prostore i najnezgodnije situacije.1
DETEKCIJA SAOBRAĆAJA KOJI DOLAZI IZA VAŠEG VOZILA
Detekcija saobraćaja iza vozila1 vas upozorava na vozila, pešake ili druge opasnosti koji se približavaju sa obe strane vašeg vozila. Sistem šalje audio i vizuelna upozorenja čak i kada je vaš pogled opstruisan.

XJ je Jaguarovo najreprezentativnije salonsko vozilo. Ovaj automobil pruža savršenu kombinaciju najsavremenijih tehnologija,dinamike sportskog vozila i izobilja luksuznih detalja. Kreirajte savršeni XJ uz pomoć našeg Konfiguratora.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

1Karakteristike i njihova dostupnost mogu se razlikovati po specifikaciji vozila i tržišta. Za više informacija posetite lokalni Jaguar maloprodajni salon.
2Funkcija nije dostupna kod derivata sa pogonom na sva četiri točka (AWD).
Sve pomoćne funkcije za vozača moraju se koristiti samo ukoliko je njihova upotreba bezbedna. Vozač se u svakom trenutku mora postarati da ima punu kontrolu nad vozilom.
Kada smo izbacili InControl naglasili smo da specifične funkcije ovog sistema koja mogu biti deo dodatne opreme dok dostputnost siistema zavisi od tržišta ili od pogonskog sklopa vozila.Molimo vas konsultujete lokalni Lange Rover sajt ili lokalnog Lange Rovera zastupnika kako biste dobili više informacija o dostupnosti sistema i specifičnim uslovima .Odredjene funkcije zahtevaju odgovarajuće SIM (kartice) sa propratnim ugovorom o pružanju podataka što zahteva dodatnu preplatu.Mobilno povezivanje se ne može garantovati na svim lokacijama.

UPOREDITE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modela za usporedbu
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon