ISKUSTVO U VOŽNJE

Otkrijte prefinjenost XJ-a sa izuzetnim motorom, neverovatnom brzim prenosom brzina i velikim izborom naprednih tehnologija vožnje.

UPOREDITE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modela za usporedbu
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon

XJ nudi udobnost i prefinjenost luksuznog automobila sa dinamikom i involviranošću vozača sportskog automobila.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
LEPOTA. SNAGA. BEZBEDNOST

XJ-ova aluminijumska struktura tela je jaka, izuzetno kruta i vrlo lagana. Zakrivljena i bez ijednog zavarenog spoja, 100% aluminijumska monokokna šasija i struktura karoserije čine ovo vozilo najlakšim automobilom u svojoj klasi.

Odličan odnos snage i težine poboljšava sve aspekte performansi dok monokokna konstrukcija nudi povećanu čvrstoću zarad boljeg upravljanja vozilom, kao i odlične sigurnosne benefite.

MOĆAN, RESPONSIVAN, PAMETAN

XJ-ov V6 dizel motor na turbo punjenje nudi izuzetan obrtni momenat, snagu i izdrživost. Zarad skoro nečujne promene brzina, poput šapata, svi motori imaju osmostepenu transmisiju koja obezbeđuje responsivniju vožnju a donosi i benefite u pogledu uštede u potrošnji goriva.

MOTORI
POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
KARAKTERISTIKE POTPISA
KOMFOR I KONTROLA
Adaptivna dinamika kontinuirano prati rad vozila do 500 puta u sekundi, prilagođavajući dampiranje kako bi odgovaralo uslovima vožnje (dampiranje je zvučna izolacija vozila, tj ustaljen naziv za utišavanje i umirivanje vibracija u putničkoj kabini). Ova kontinuirana podešavanja pomažu u održavanju stabilnog rada vašeg XJ vozila, poboljšavajući kontrolu bez gubitka udobnosti vožnje.
POTPUNA KOMANDA
Osmostepenu automatsku transmisiju na modelima XJ kontroliše Jaguar Drive Selector, koji se uzdiže na dohvat ruke čim pritisnete "Start" dugme. Jaguar Drive Control nudi dva režima vožnj e- Dynamic mode koji obezbeđuje responsivniju akseleraciju (ubrzanje), i Winter Mode koji pruža napredniju kontrolu u klizavim uslovima vožnje.
UNAPREĐENO UPRAVLJANJE VOZILOM I OBRTNI MOMENAT
Kod modela XJR575, dinamiku vožnje potpomažu dva sistema - alektronski aktivni diferencijal i sistem za kontrolu proklizavanja pogonskih točkova TVB (Torque Vectoring by Braking). Ove tehnologije omogućavaju finu kontrolu isporučivanja snage, maksimizuju trakciju i blokiranje točkova svode na minimum; a rade zajedno sa ABS sistemom (ABS je elektro-hidraulični sistem koji sprečava blokiranje točkova prilikom kočenja) i sistemom dinamičke kontrole stabilnosti (DSC). Sve ovo Vam omogućava da istinski iskoristite sve raspoložive performanse XJR575 vozila.
POGON NA SVE TOČKOVE
Inteligentni sistem za pogon na sve točkove reagira brzinom treptaja oka u slučaju proklizavanja zadnjih točkova i momentalno raspoređuje obrtni momenat kako bi se to izbeglo. Preko 90% obrtnog momenta motora može biti raspoređeno sa zadnjih na prednje točkove kako bi se omogućilo optimalno prianjanje.
POGLEDAJTE FILM
KONTROLA KRETANJA PO SVIM POVRŠINAMA (ASPC)
Jedinstvena Jaguarova kontrola kretanja po svim površinama (ASPC) je tempomat niskih brzina,koji kontoliše brzinu izmedju 3.6 km/h i 30 km/h. Ova funkcija pomaže vašem XJ vozilu da kontoliše situacije niske trakcije bez obzira na vremenske uslove i time omogućava vozačima da se koncentrišu na utravljane vozilom. Sistem ima funkciju kretanja unazad sa klizavih terena kao i funkciju spuštanja niz brdo koja kontroliše brzinu vozila na strmim nagibima.
NOVI DIZEL,BENZINSKI ILI ELEKTRIČNI MOTOR?

Naši benzinski i novi dizel motori koji su aktuelno u ponudi predstavljaju ekološki najčistije i najefikasnije motore koje je naša kompanija ikada razvila. No, budućnost autoindustrije svakako predstavlja motor na električni pogon. Koji motor Vi birate?

SAZNAJTE VIŠE

XJ je Jaguarovo najreprezentativnije salonsko vozilo. Ovaj automobil pruža savršenu kombinaciju najsavremenijih tehnologija,dinamike sportskog vozila i izobilja luksuznih detalja. Kreirajte savršeni XJ uz pomoć našeg Konfiguratora.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

*Navedene brojke predstavljaju rezultat zvaničnih testova proizvođača sprovedenih u skladu sa EU regulativom. Samo radi poređenja. Brojke u realnim uslovima mogu se razlikovati. Podaci o emisiji CO2 i potrošnji goriva mogu se razlikovati u zavisnosti od ugrađenih točkova i dodatne opreme.

Pogledajte rezulatte prema WLTP testu .

WLTP (svetski harmonizovan postupak testiranja lakih vozila) je novi zvanični EU test koji se koristi za izračunavanje standardizovane potrošnje goriva i emisije CO2 za putnička vozila. Ovaj test je dizajniran kako bi obezbedio bliži uvid u ponašanje vozila u realnim sulovima. WLTP testira vozila uz pomoć dodatne opreme i primenjuje zahtevnijeprocedure testiranja i drugačiji profil vožnje.

[1]Podaci o motoru nisu ponovo sertifikaovani 2018-godine . Prikazani podaci su u skladu sa NEDC sertifikatom za 2017 godinu.