PRAKTIČNOST I BEZBEDNOST

XF nudi prostranost, praktičnost i 5 zvezdica za bezbednost na Euro NCAP1 testu.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL


Koristite konfiguerator kako biste kreirali vaše savršeno Jaguar vozilo
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon
PRAKTIČNI DETALJI

Svestrani enterijer XF-a pomaže vam da maksimalno iskoristite svoj životni stil.Njegova praktičnost i napredna tehnologija čine svoko putovanje lakšim i opuštenijim.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
BEZBEDONOSNE I DRUŠTVENE POMOĆI

Da bi se svako putovanje učinilo sigurnijim XF pruža niz pomoći za vozača.Koristeći najnovije inovativne InControl tehnologije ovaj skup funkcija pomaže u izbegavanju potencijalnih sudara i upravljanju nizom različitih scenarija vožnje.

SISTEM KRUŽNE KAMERE<sup>3</sup>
Ovaj sistem pomaže prilikom različitih manevara, od parkiranja uz ivicu do ulaska ili izlaska iz tesnih prostora ili arskrsnica, tako što obezbeđuje pregled okoline u 360° na vašem ekranu na dodir. U cilju dalje nadogradnje sistema, an raspolaganju su vam i dodatne funkcije Forward Vecihle Guidance i Forward Traffic Detection (od kojih prva nudi asistenciju prilikom vožnjke unapred a druga prati saobraćaj tj vozila koja se kreću ispred vašeg autpomobila). Kao integralni deo sistema kružne kamere, Forward Vehicel Guidance pruža vozaču vizualizaciju vozila na ekranu kao i informacije o razdaljini drugih vozila. Forward Traffic Detection pomaže ad se izbegnu potencijalni sudari u situacijama gde manevri kretanja unapred uključuju ograničeno sagledavanje okoline.
AUDIO I VIDEO KAMERA I AUTONOMNO HITNO KOČENJE
U situaciji gde je neophodno hitno kočenje, vaš XF je spreman. Koristeći sistem prednje kamere, u slučaju detekcije potencijalnog sudara, XF daje zvučno obaveštenje za vozača i time mu dozvoljava da preduzme neki korak. Nakon toga slede vizuelna upozorena na HUD displeju (ukoliko je montiran) ili na instrument tabli. Ukoliko sistem i dalje predviđa sudar a vozač ne preduzima nikakve mere, sistem primenjuje kočenje kako bi umanjio posledice pomućeg udara.
POGLEDAJTE FILM
yt:1EDxvxwoHmI
NAPREDNE ASISTENCIJE ZA PARKIRANJE<sup>4</sup>
Napredna asistencija parkiranja čini parkiranje u uskim prostorima lakšim nego ikad. Senzori mere prostor, tako da XF pravi samostalne manevre prilikom bilo paralelenog ili bočnog parkiranje - na vama je samo da kontrolišete kočnicu i pedalu gasa. Asistenciaj pri izlasku pomaže vašem XF vozilu da lakše napusti paralelni prostor. Sistem za detekciju saobraćaja iza vašeg vozila pomoću senzora koje koristi monitor za praćenje mrtvog ugla, može da detektuje dolazeća vozila koje vozač možda ne može da vidi, i u tom slučaj sistem šalje prvo audio upozorenje a zatim se i pojavljuje obaveštenje na ekranu na dodir.
POGLEDAJTE FILM
yt:t0bJwhuBcew
PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA I ADAPTIVNI LIMITER BRZINE<sup>5</sup>
Jaguarova funkcija zadužena zaprepoznavanje saobraćajnih znakova koristi vosoko preciznu kameru koja se nalazi u prednjem delu i detektuje brzinu vozila,saobraćajne znakove pored puta koje prikazuje vozaču.Ovaj sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova prikazuje podatke o dozvoljenim brzinama i znacima pored puta (uslovima vožnje).Tamo gde se može aktivirati .adaptivni limiter brzine koristi informacije sistema za prepoznavanje znakova kako bi održao kretanje XF vozila u okviru dozvoljenih granica.
POGLEDAJTE FILM
yt:9oDfEgUTbCw
UPOZORENJE O NAPUŠTANJU SAPOBRAĆAJNE TRAKE , POMOĆ PRI ZADRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I PRAĆENJE STANJA VOZAČA
XF karakteriše kao standardna funkcija koja detektuje kada vozilo nenamerno napušta svoju saobraćajnu traku.ovu funkciju dopunjava i pomoć pri zadržavanju saobraćajne trake i praćenje stanja vozača. LKA održava krertanje u istoj saobraćajnoj traci detektuje nenamerni prelazak saobraćajne linije i pomaže da se XF vrati u okvire kretanja svoje saobraćajne trake. Monitor za praćenje stanja vozača detektuje detektuje ukoliko dođe do pada u koncentraciji vozača usled umora i šalje audio alarm da je potrebno napraviti apuzu. Pored zvučnog upozorenja, na instrumenta tabli se pojavljuje i obaveštenje koje signalizira vozaču da napravi pauzu.
Film features Lane Keep Assist only.
POGLEDAJTE FILM
yt:6qIFIr8SWdM
MONITOR ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA I SAOBRAĆAJA IZA VOZILA
Ukoliko sistem detektuje da se drugo vozilo približava ili ulazi u vaš mrtav ugao, vozač se odmah upozorava tako što sistem automatski počinje da emituje blago svetlo u odgovarajućem spoljnem retrovizoru vozila. Isti radarski sistem koristi i funkcija praćenja saobraćaja iza vašeg vozila - pa tako na ekranu na dodir dobijate informacije o vozilima koaj se kreću iza vas dok se vaše vozilo kreće unazad tj rikvercom - ova funkcija može biti jako korisna na primer kada napuštate parking prostor sa veoma slabom vidljivošću okoline.3
POGLEDAJTE FILM
yt:KBDoSu0jO0E

Jaguarov savremeni dizajn, zahvaljujući kome je ova kompanija dobila brojne nagrade, napredna dinamika vožnje kao i najsavremeniji infotainment sistem čine da se XF vozila izdvajaju od konkurencije. Kreirajte vozilo koje savršeno odgovara vašim potrebama uz pomoć Jaguarovog Konfiguratora.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

1XF Saloon only.
2Opciona funkcija (requires Keyless Entry).
3Opciona funkcija (requires Auto-dimming exterior mirrors)
4Opciona funkcija (requires 360° Parking Aid).
5Zahteva Navigation Pro.