PRAKTIČNOST I SIGURNOST

XE je prilagodiljiv čitavim nizom mogućnosti, pomažei vam da bezbedno dođete do svake destinacije.

UPOREDITE NAŠA VOZILA
Izaberite do tri Jaguar vozila i uporedite ih
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Jaguar brošure
PRONADJITE NAJBLIŽI MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon
BUDITE UVEK DOSTUPNI
PRAKTIČNI PRTLJAŽNI PROSTOR

Sa mogućnošću podeljenih sedišta, lako će te sklopite drugi red sedišta i spakovati sve stvari u automobil.Ako su vam ruke pune vrata prtljažnika se veoma lako otvaraju i zatvaraju.

POGLEDAJTE FILM
yt:1MHfdW1iFo0
STANDARDNE KARAKTERISTIKE ASISTENCIJE ZA VOZAČA
HITNO KOČENJE
Ukoliko se otkrije potencijalni sudar XE daje se upozorenje o budućem sudaru. Ako vozač ne preuzme nikakvu akciju,sistem primenjuje kočnicu kako bi smanjio mogući sudar. Ovaj sistem takodje uključuje senzore i za pešake.
POGLEDAJTE FILM
TEMPOMAT I OGRANIČENJE BRZINE
Tempomat omogućava održavanje trenutne brzine vozila bez potrebe za kontinuiranom upotrebom pedale gasa-što pomaže u smanjenju zamora.Tempomat sa limitiranom brzinom omogućava da unapred podesite maksimalno odredjenu brzinu koju vozilo neće prelaziti.
ADAPTIVNI LIMITER BRZINE I PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA
Ovaj sistem vas obaveštava o ograničenjima brzine i znakovima zabrane preticanja tako što ih ih jasno prikazauje na instrument tabli. Kada je aktiviran, Adaptivni Limiter1 brzine koristi funkciju prepoznavanja saobraćajnih znakova kako bi prilagodio brzinu kretanja XE pomoću tempomata.
MONITOR ZA PRACENJE MRTVOG UGLA
Driver Condition Monitor otkriva da li počinjete da se osećate pospano i daje vam rano upozorenje kada treba da napravite pauzu.
Pomoć pri održavanju saobraćajne trake
Ova funkcija radi zajedno sa upozorenjem o napuštanju saobraćajne trake, pa tako kada vaše vozilo nenamerno kreće izvan sopstvene saobraćajne trake, asistencija pri zadržavanju saobraćajne trake nežno menja način upravljanja i vraća vaše vozilo u ispravnu traku.
KAMERA ZA POMOĆ PRI PARKIRANJU UNAZAD
Ova kamera obezbeđuje unapređenu vidljivost prilikom vožnje rikvercom. Na vašem ekranu na dodir pojavljuju se statičke linije koje predstavljaju spoljni perimetar vašeg XE vozila kao i predviđena putanja kretanja.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
MATRIX LED FAROVI

Sa ciljem da svi korisnici puta budu bezbedni, opcioni Matrik LED farovi automatski podešavaju oblik svetlosnog snopa kako bi se izbeglo zaslepljivanje nadolazećih vozila. Zajedno sa animiranim pokazivačima pravca, ovi farovi dozvoljavaju drugim korisnicima puta da ranije prepoznaju vaš željeni smer kretanja.

POGLEDAJTE FILM
POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA

Svaki paket nudi niz funkcija koje će vam pomoći da budete bezbedni i informisani. Paket Park Pack dolazi kao deo standardne opreme na modelu SE. Paketi Park Pack i Drive Pack uključeni su u standardnu opremu na modelu HSE

PARK PACK
DRIVE PACK
PARK ASSIST
Paralelno i pravolinijsko parkiranje je sada još lakše uz pomoć Park Assist-a, koji upravlja vašim vozilom kako bi to vozilo ušlo u odgovarajući prostoru i izvan njega. Vi jednostavno kontrolišete brzinu, a sistem kontroliše upravljač i savršenom putanjom parkira Vaš XE. Nakon odabira Drive ili Reverse, morate samo kontrolisati brzinu vozila. Grafike i obaveštenja će vas voditi kroz manevre.
360° POMOĆ PRI PARKIRANJU
Naša asistencija pri parkiranju u 360 ° pruža vam potpunu sigurnost kada manevrišete u tesnim prostorima. Senzori koji se nalaze oko automobila automatski se aktiviraju kada je izabrana opcija "hod unazad" ili se mogu ručno aktivirati, a grafika se pojavljuje na ekranu osetljivom na dodir, prikazujući pogled na gornji deo automobila. Dok parkirate, ekran osetljiv na dodir i zvučni povratni signal pokazuju koliko ste blizu preprekama.
PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VOZILA
Detekcija saobraćaja iza vozila1 vas upozorava na vozila, pešake ili druge opasnosti koji se približavaju sa obe strane vašeg vozila. Sistem šalje audio i vizuelna upozorenja čak i kada je vaš pogled opstruisan.
ADAPTIVNI TEMPOMAT
Održava bezbednu udaljenost od vozila ispred čak i kada ovo vozilo usporava kretanje. Ukoliko se vozilo ispred vas potpuno zaustavi, i vaše vozilo će se zaustaviti. U stani-kreni saobraćaju, Adaptive Cruise Control2 će automatski nastaviti da prati automobil ispred sebe.
ASISTENCIJA PRI KOČENJU U VELIKIM BRZINAMA
Otkriva kada se može pojaviti potencijalni frontalni sudar sa drugim vozilom i pokazuje upozorenje unapred kako bi upozorio vozača na kpčenje. Ako vozač ne reaguje High-speed Emergency Braking2 će rasporediti kočione mogućnosti kako bi smanjio mogućnost udara.
ASISTENCIJA PRI PRAĆENJU MRTVOG UGLA
Asistencija za praćenje mrtvog ugla može da pomogne u prevenciji sudara. Ukoliko vaše vozilo detektuje da u vaš mrtav ugao ulazi drugo vozilo kada ste vi već započeli preticanje, na odgovarajućem spoljnom retrovizoru počinje da svetli mala signal lampica, dok vas istovremeno sila upravljanja ohrabruje da upravite vozilo dalje od automobila koji vam se približava.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
UPOREDITE NAŠA VOZILA
Izaberite do tri Jaguar vozila i uporedite ih
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Jaguar brošure
PRONADJITE NAJBLIŽI MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon

1Deo dodatne opreme na modelu S.
2Deo dodatne opreme na modelima S i SE.