PERFORMANSE U VOŽNJI

Доживите безбрижну али узбудљиву вожњу кроз напредне технологије и инжењеринг компаније XЕ.

POGLEDAJTE FILM
yt:sICXbRVdbpQ
UPOREDITE NAŠA VOZILA
Izaberite do tri Jaguar vozila i uporedite ih
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Jaguar brošure
PRONADJITE NAJBLIŽI MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon
UDOBNOST I DINAMIČNOST
LAGANA ALUMINIJUMSKA ARHITEKTURA

Lagana struktura ne samo što smanjuje potrošnju goriva i CO2 emisije, nego i omogućava XE modelima postizanje maksimalne brzine do 250 km/h.

sistem za kontrolu proklizavanja pogonskih točkova TVB (Torque Vectoring by Braking)
sistem za kontrolu proklizavanja pogonskih točkova TVB (Torque Vectoring by Braking)

Maksimizirajući kontrolu kretanja na svim površinama, XE stalno prati i balansira raspodelu obrtnog momenta kako bi poboljšao kako prianjanje za tlo tako i upravljanje vozilom. Sistem smanjuje podupravljanje aprimenom kočenja na unutrašnje točkove, što dovodi do većeg obrtnog momenta na spoljnim točkovima.

yt:Fw9zhsJ6JWc
LAGANA ALUMINIJUMSKA ARHITEKTURA
SISTEM ZA KONTROLU PROKLIZAVANJA POGONSKIH TOČKOVA TVB
TEHNOLOGIJE VOŽNJE
POGON NA SVA ČETIRI TOČKA
Sistem pogona na sva četiri točka (AWD) kod XE modela unapređuje performanse i kontrolu vozila. Ovaj sistem uključuje i softver za inteligentnu dinamiku pogona (Intelligent Driveline Dynamics IDD) koji analizira trenutno stanje na putu i shodno tome distribuira snagu između točkova kako bi se postiglo dinamično upravljanje na bilo kojoj površini kretanja vozila.
POGLEDAJTE FILM
yt:Ul20FhA6c6g
Sistem za prilagođavanje podlozi (Adaptive Surface Response - AdSR) 
Naš sistem za prilagođavanje kretanja podlozi, Adaptive Surface Response (AdSR) 1 , radi zajedno sa pogonom na sva četiri točka kako bi obezbedio bezbednu i nemsetanu vožnju u nepovoljnim drumskim i vremenskim uslovima. AdSR prepoznaje razlike između površina i prilagođava XE-ov odziv papučice gasa omogućavajući stabilnu vožnju na različitim površinama kao što su trava, šljunak ili sneg.
KONTROLA KRETANJA PO SVIM POVRŠINAMA (ASPC)
Jaguarova kontrola kretanja po svim površinama (ASPC) predstavlja tempomat koji kontroliše kretanje pri niskim brzinama i time pomaže vozaču da održi stalnu brzinu kretanja i u situacijama niskog trenja.
INSPIRISANA SUSPENZIJA
XE-ovi sistemi za suspenziju napred i pozadi predstavljaju nastavak na priču o dinamičkim performansama vozila. Pasivna sportska suspenzija2 obezbeđuje tvrđe opruge i jedinstvenu upravljačko tuniranje što doprinosi agilnoj vožnji.
POGLEDAJTE FILM
yt:sTT2DEs-cZ8
MOTORI I PRENOSI BRZINA
MOTORI

Naš asortiman benzinskih i dizel motora dizajniran je da spoji unapređenja u potrošnji goriva sa kvalitetnim persormansama koje neće biti ugrožene smanjenjem potrošnje goriva ili emisije štetnih gasocva. Zadatak naših motora je da svaki put vozaču i putnicima pruže uzbudljivo putovanje.

VOZNI OPSEG

Jaguarovi motori koroiste inovativne tehnologije koje obezbeđuju manju potrošnju goriva i daleko manju emisiju CO2, bez ikakvih kompromisa po kvalitet performansi.

BENZIN
XE nudi izbor od dva benzinska motora iz Ingenium asortimana sa snagama motora od 250 KS i 300 KS. 2.0-litarski četvorocilindrični turbo benzinski omogućuje fleksibilnost u optimizaciji performansi i potrošnji goriva kod vašeg Jaguar XE vozila.
NOVI DEZEL
2.0 litarski turbo dizel motor pruža optimalnu kombinaciju ekonomičnosti i performansi, a dostupan je sa izlaznom snagom od 180 KS. Turbo punjenje smanjuje turbo lag, i time stvara preduslov za kontinuitet performansi.
POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
DINAMIČNA VOŽNJA
PAKET DYNAMIC HANDLING

Unapređujući i estetiku vozila jednako kao i iskustvo u vožnji, ovaj paket uključuje funkcije poput konfigurabilne i adaptivne dinamike, crvene kalipere na kočnicama, prednje kočnice u dimenziji od 350mm i spojler na zadnjim vratima tj vratima prtljažnika.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
KONFIGURABILNA DINAMIKA
Personalizujte vozne karakteristike vašeg vozila kako bi zadovoljiti vlastite preferencije. Konfigurabilna dinamika omogućava podešavanje težine upravljanja, mape tranmisije kao i odgovora gasa.
POGLEDAJTE FILM
yt:r6FXUvAlcok
ADAPTIVNA DINAMIKA
Bez obzira da li dajete ubrzanje na autoputu, krećete se po seoskim putevima ili manevrišete po gradu, adaptivna dinamika menja odgovor vašeg XE vozila kako bi kretanje vozila prilagodila ne samo uslovima puta već i vašem stilu vožnje. Sistem vrši konstantno prilagođavanje amortizera kako bi u svakom trenutku obezbedio optimalnu ravnotežu između komfora, prefinjenosti i agilnosti.
POGLEDAJTE FILM
yt:F_ecqRJGdko
JAGUAR DRIVE CONTROL
Uživajte u željenom stilu uz sistem JaguarDrive Control koji obuhvata sledeće režime vožnje - Comfort, ECO, Dinamic, Rain, Ice, Snow.
POGLEDAJTE FILM
yt:e6qPki3mQk0
EPAS
Električna servo asistencija u upravljačkom mehanizmu (EPAS) nudi neverovatnu kontrolu, responsivnost i povratni odgovor na vaše inpute, što sve obezbeđuje neverovatnu preciznost pri kretanju u velikim brzinama i pruža sveobuhvatniju asistenciju pri sporom manevrisanju.
POGLEDAJTE FILM
yt:Behx2sCilJo
UPOREDITE NAŠA VOZILA
Izaberite do tri Jaguar vozila i uporedite ih
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Jaguar brošure
PRONADJITE NAJBLIŽI MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon

1Dostupno samo uz funkciju konfigurabilne i adaptivne dinamike.
2Dostupno samo na modelu XE R-Dynamic sa pogonom na zadnjim točkovima.