BEZBEDNOST

Uz mnoštvo inovativnih funkcija koje su Vam na raspolaganju, shvatićete da su svi sistemi dizajnirani da unaprede vaše iskustvo u vožnji i pruže više sigurnosti.

Dizajniran kako bi zaštitio Vas, putnike u vašem vozilu, bateriju i ostale korisnike u saobraćaju, I‑PACE je kreiran vodeći računa da u svakom trenutku pruža maksimalnu bezbednost.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
BEZBEDNOSNE ĆELIJE

I‑PACE koristi kombinaciju aluminijuma i čelika kako bi oformio kruti kavez oko baterije, što obezbeđuje povećanu sigurnost za sve putnike u vozilu.

EKSTERNI AUDIO SISTEM
I‑PACE emituje eksterni akustični signal pri brzinama manjim od 20km/h kako bi skrenuo pažnju pešaka da vozilo prolazi.
ERBEGOVI
Sistem od šest vazdušnih jastuka, uključujući vazdušne jastuke vozača i putnika, bočnu zavesu i grudni koš , deo je standardne opreme na svim I‑PACE vozilima.
ISOFIX
Dva ISOFIX punkta za sedišta za bebe / decu su postavljenasa svake strane zadnjih sedišta. Nije predviđen punk za priključivanje ISOFIX sedišta u centralnom delu zadnje klupe.
INOVATIVNE BEZBEDNOSNE TEHNOLOGIJE

Kako biste savladali uslove vožnje u gustom saobraćaju ili otvorenom putu, i osigurali dodatnu bezbednost za vas i vaše putnike, na raspolaganju vam je niz inovativnih bezbednosnih tehnologija koje su dostupne bilo kao deo standardne ili dodatne opreme ili u okviru opcionalnog paketa.

ADAPTIVNI TEMPOMAT SA ASISTENCIJOM PRI UPRAVLJANJU

Kako bi vožnja u dugim putovanjima i gustom saobraćaju učinila što lakše I‑PACE koristi Adaptivni tempomat sa asistencijom prilikom upravljanja vozilom. Ovaj sistem automatizovano centrira i instalira I‑PACE u svojoj traci i zadržava određena odstojanja od vozila koja se kreću ispred.

POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA - DEO STANDARDNE OPREME
3D kružna kamera
Ovaj sistem pomaže prilikom različitih manevara, od parkiranja uz ivicu, do ulaska ili izlaska iz tesnih prostora ili raskrsnica, tako što daje pregled okoline u 360° na vašem ekranu na dodir. Imaćete mnogo više samopouzdanja da savladate čak i najgore prostore i najnezgodnije situacije
HITNO KOČENJE
Ovaj sistem pomaže u sprečavanju sudara sa drugim vozilima, pešacima i biciklistima pomoću kamere, radara i ultrazvučnih senzora. Ako se otkrije potencijalni frontalni sudar, sistem daje zvučna i vizuelna upozorenja. Ako se ne preduzmu nikakvo radnje, sistem primenjuje kočenje kako bi se smanjila težina mogućeg udara.
TEMPOMAT I LIMITER BRZINE
Cruise Control vam omogućava da održavate konstantnu brzinu kretanja bez korišćenja pedale gasa. Koristeći Speed Limiter možete podesiti maksimalnu brzinu vozila.
PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA I ADAPTIVNI LIMITER BRZINE
Naš sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova čini da vozač bude potpuno informisan o svim saobraćajnim uslovima, tako što na ekranu osetljivom an dodir prikazuje podatke o dozvoljenoj brzini kretanja i daje na znanje da li je preticanje dozvoljeno ili ne. Kada se aktivira, naš adaptivni limiter brzine koristi informacije sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi shodno tome prilagodio brzinu kretanja vozila.
MONITOR ZA PRAĆENJE STANJA VOZAČA
Praćenjem inputa upravljanje, dakle praćenjemaktivnosti pedale gasa i kočnice, Driver condition Monitor detektuje ukoliko vozač počinje da se oseća pospano i šalje rana obaveštenja da je potrebno napraviti pauzu.
ASISTENCIJA PRI ODRŽAVANJU KRETANJA U SAOBRAĆAJNOJ TRACI
Ova funkcija radi zajedno sa upozorenjem o napuštanju saobraćajne trake, pa tako kada vaše vozilo nenamerno kreće izvan sopstvene saobraćajne trake, asistencija pri zadržavanju saobraćajne trake nežno menja način upravljanja i vraća vaše vozilo u ispravnu traku.
POMOĆ ZA PARKIRANJE NAPRED I POZADI
Prednji i zadnji senzori koji se nalaze na prednjem i zadnjem braniku koji ukazuju na blizinu predmeta vašem braniku,i olakšavaju upravljanje vozilom
POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA: DODATNA OPREMA

Svaki paket nudi niz funkcija koje će vam pomoći da budete bezbedni i informisani. Paket pomoći pri detekciji mrtvog ugla deo je standardne opreme na modelu I-PACE SE i HSE . Paket Driver assistance packet je standardni na modelu I-PACE HSE. Park Assist Pack je opcionalan, tj dolazi kao deo dodatne opreme na svim modelima.

ASISTENCIJA ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA
Asistencija za praćenje mrtvog ugla može da pomogne u prevenciji sudara. Ukoliko vaše vozilo detektuje da u vaš mrtav ugao ulazi drugo vozilo kada ste vi već započeli preticanje, na odgovarajućem spoljnom retrovizoru počinje da svetli mala signal lampica, dok vas istovremeno sila upravljanja ohrabruje da upravite vozilo dalje od automobila koji vam se približava.
MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA KOJI DOLAZI IZA VAŠEG VOZILA
Monitor za praćenje saobraćaja koji dolazi iza vašeg vozila naročito je koristan kada rikvercom izlazite sa parking mesta. Sistem vas upozorava na automobile, pešake ili druge opasnosti koji se približavaju vašem vozilu sa bilo koje strane. Sistem šalje zvučno i vizuelno upozorenje tako da vozač zna šta se nalazi iza, čak i ukoliko je pregled obstruisan.
MONITOR ZA JASNI IZLAZ
Upozorava putnike koji napuštaju vozilo sa zadnjih vrata na približavanje automobilima ili biciklistima. Kada se otkrije opasnost od dolaska, na vratima će treptati upozoravajuća lampica. Svetlo će se odmah ugasiti kada se vrata mogu otvoriti.
BLIND SPOT ASSIST PACK
Naš paket Asistencije pri detekciji mrtvog ugla pomaže vozaču da identifikuje i bezbedno odgovori na potencijalni sudar, što pruža više samopouzdanja u vožnji. Ovaj paket uključuje sistem za detekciju mrtvog ugla, monitor za praćenje saobraćaja koji se odvija iza vašeg vozila (posebno koristan kada se izlazi iz parking prostora, Monitor saobraćajne trake vas upozorava na opasnosti koje dolaze sa obe strane vašeg vozila. Sistem vam šalje audio i vizuelna upozorenja, tako da znate šta stoji iza, čak i ukoliko pozadi nije sasvim jasna slika) i monitor za jasan izlaz (upozorava putnike koji napuštaju vozilo sa zadnjih vrata na približavanje automobilima ili biciklistima. Kada se otkrije opasnost od dolaska, na vratima će treptati upozoravajuća lampica. Svetlo će se odmah ugasiti kada se vrata mogu otvoriti)
ADAPTIVNI TEMPOMAT SA ASISTENCIJOM PRILIKOM UPRAVLJANJA
Kada se krećete na autoputu ili putujete u gustom saobraćaju, ovaj sistem će, bez potrebe da se koriste pedale,držati vaše vozilo na bezbednoj udaljenosti od onog ispred, bilo da je potrebno da se kretanje uspori ili zaustavi.

Pronadjite svoju sopstvenu kombinaciju Jaguar performansi, tehnologije i stila.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

Sve pomoćne funkcije vozač treba da koristi samo kada je siguran da je njihova uipotreba valjana. Vozači se moraju postarati da u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad vozilom.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

Koristite konfiguerator kako biste kreirali vaše savršeno Jaguar vozilo
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
Preuzmite brošuru
Saznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon