ČESTO POSTAVLJANA PITANJA O ELEKTRIČNIM VOZILIMA
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

Koristite konfiguerator kako biste kreirali vaše savršeno Jaguar vozilo
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
Preuzmite brošuru
Saznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon
Često postavljana pitanja o električnim vozilima
PITANJE: ŠTA SU GLAVNE PREDNOSTI POSEDOVANJA ELEKTRIČNOG VOZILA (EV)?

Električna vozila nude prostraniju, prefinjeniju vožnju, kao i udobnost punjenja motora u kućnim uslovima.

Kako se snabdevanje električnom energijom sve više isporučuje iz obnovljivih izvora, električna vozila nude ekološke prednosti u odnosu na vozila sa motorima zasnovanim na sagorevanju goriva. Zatim, pošto proizvode nulte emisije izduvnih gasova, električna vozila takođe mogu pomoći u smanjenju zagađenja vazduha.
Ove i druge benefite sve više priznaju lokalne i nacionalne vlade. Na raspolaganju je niz podsticaja koji podstiču vozače da kupe električno vozilo. Detaljnije informacije dostupne su na stranici "Inicijative za električna vozila".

PITANJE: KOJI TIP ELEKTRIČNOG VOZILA PREDSTAVLJA MODEL I‑PACE?

I‑PACE je baterijsko električno vozilo (BEV), što znači da ovaj automobil nema motor na unutrašnje sagorevanje. Umesto sagorevanja goriva (dizela ili benzina), strujom se napajaju dva električna motora u vidu električne energije koja se nalazi u punjivoj bateriji.

Ostali tipovi električnih vozila uključuju hibridno elektično vozilo (HEV) i Plu-in hibridno električno vozilo (PHEV). Ova vozila kombiniju motor na sagorevanje sa elektromotorom.
HEV tipično iam malu bateriju koju puni motor ili regenerativno kočenje. Ovo vozilo ima veoma mali vozni opseg ukoliko se vozi samo an električni motor.
PHEV se takođe može puniti iz eksternih izvora električne energije. Kod PHEV-a je baterija veća u odnosu na hibridno električno vozilo, pa je i vozni opseg na elektro motor veći.

PITANJE: DA LI POSTOJE NEKE MANE (NEDOSTATCI) KOD VALSNIŠTVA ELEKTRIČNOG VOZILA?

Vozni opseg električnog vozila ( razdaljina koju vozilo može da pređe između dva punjenja baterije) tradicionalno je prestavljalo sporno pitanje te se stoga i razvio termin " anksioznost opsega". Međutim, najnovija dostignuća iz oblasti tehnologija baterije znače da je vozilo poput I-PACe-a sada realan predlog za većinu ljudi. Mnogi vlasnici ovog vozila će Vam reći da sada pune bateriju I‑PACE-a samo jednom sedmično.

Za duža putovanja možda će biti potrebno da se zaustavite kako biste dopunili bateriju. Ovo može zahtevati neka planiranja unapred, ali i to postaje sve lakše i lakše kako se mreža javnih stanica za punjenje širi i brzi punjači povećavaju snagu.

PITANJE: DA LI STRUJNA MREŽA MOŽE DA ISPRATI TOLIKI BROJ ELEKTRIČNIH VOZILA?

Proizvođači motora rade sa vladama i dobavljačima energije kako bi osigurali da povećanje upotrebe električnih vozila ne uzrokuje probleme sa električnim mrežama.

PITANJE: GDE MOGU DA DOBIJEM VIŠE INFORMACIJA O ELEKTRIČNIM VOZILIMA?

Svaki Jaguar maloprodajni samon ima specijalistu za električna vozila koji Vam može dati odgovor na sva pitanja o I‑PACE-u kao i uopšteno, o svim električnim vozilima.

Možete postaviti pitanje našem EV specijalisti koristeći dole navedeni online obrazac.

VOZNI OPSEG
PITANJE: DA LI ĆE ELEKTRIČNO VOZILO IMATI DOVOLAN VOZNI OPSEG ZA MOJE PUTOVANJE?

Vozni opseg neće predstavljati problem za većinu vozača. I‑PACE ima vozni opseg od 470km prema WLTP ciklusu (WLTP - Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure /globalno usaglašena testna procedura lakih komercijalnih vozila), što zanči da će mnogi vlasnici, na osnovi prosečno pređene kilometraže, bateriju motora puniti samo jednom nedeljno.

PITANJE: KOJI FAKTORI UTIČU NA VOZNI OPSEG?

Na opseg mogu uticati brojni faktori, uključujući spoljašnju temperaturu, rad sistema za grejanje ili hlađenje i brzina kojom vozite.

PITANJE: DA LI JE PREDVIĐENI VOZNI OPSEG I‑PACEA TAČAN?

Predviđeni domet za I‑PACE je dizajniran da bude izuzetno tačan. Modul za kontrolu elektromotora će napraviti predviđanja zasnovana na vašem trenutnom stilu vožnje i prosečnoj upotrebi u poslednjih 500 milja. Navigacijski sistem će pomoći u predviđanju opsega uključujući podatke o topografiji i ograničenjima brzine na odabranoj ruti.

PITANJE: UKOLIKO SE BATERIJA ISPRAZNI, DA LI ĆE SE VOZILO JEDNOSTAVNO ZAUSTAVITI?

I‑PACE poseduje sistem za upravljanje baterijama koji će obezbediti informacije o energiji dok se opseg smanjuje. Tamo gde je potrebno, aktiviraće se režim Eco Mode pomažući vam da proširite vozni opseg identifikacijom sistema u vozilu koji se mogu isključiti, kao što su kontrola klime i zagrevanje vetrobrana.

PITANJE: D ALI VOŽNJA SA UPALJENIM SVETLIMJA SMANJUJE VOZNI OPSEG?

I‑PACE koristi LED farove koji su neverovatno energetski efikasni, pa vožnja sa uplajenim svetlima neće uticati na opseg vozila.

BATERIJA
PITANJE: IZ KOLIKO ĆELIJA SE SASTOJI BATERIJA MOTORA I‑PACE?

Baterija vozila I‑PACE sastoji se od 432 ćelije. Baterija ima 36 particija, od kojih svaka broji po 12 ćelija.

PITANJE: ŠTA ZNAČI REFERENTNA VREDNOST KILOVAT ČAS (KWH)?

Kilovat-sati su mera koliko energije može da se skladišti u bateriji. Za dato vozilo, baterija većeg kapaciteta i više kVh će imati veći opseg i / ili performanse.

PITANJE: KOLIKA JE TEŽINA BATERIJE?

Baterijski sklop je težak 613kg.

PITANJE: DA LI JE BATERIJA ZAPALJIVA?

I‑PACE-ova baterija može postati zapaljiva samo usled zloupotrebe ili spoljne intervencije. Akumulatori električnih vozila su manje zapaljivi od nafte ili dizela i koriste sofisticirane sigurnosne sisteme koji održavaju bezbedne temperature.

PITANJE: DA LI SPOLJNA TEMPERATURA UTIČE NA BATERIJU?

Baterije se mogu čuvati na temperaturi od čak -40 ° C, ali moraju biti priključene i zagrevane do -20 ° C pre vožnje. Kod dugotrajnih vrućih ili hladnih temperatura opseg električnog vozila je smanjen, jer je potrebna energija da bi baterija držala na efikasnoj radnoj temperaturi. Energija je takođe potrebna za zagrevanje kabine kada je temperatura niska.

I‑PACE koristi najsavremenije sisteme upravljanja toplotom kako bi optimizovao performanse baterije pri toplijim ili hladnijim temperaturama.

PITANJE: DA LI SE BATERIJA ZAGREVA TOKOM RADA?

I‑PACE ima efikasan sistem upravljanja toplotom koji održava temperaturu baterije. Temperatura baterije električnog vozila će obično biti između 15 ° C i 30 ° C, što je znatno hladnije od temperature motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

PITANJE: DA LI BATERIJA IMA GARANCIJU?

Da. I‑PACE-ova baterija ima 8 godina garancije ili 160,000 km pređenih kilometara i može se obnoviti ukoliko stanje baterije opadne ispod 70% ispravnosti.

PITANJE: KAKO SE BATERIJE ODLAŽU?

Baterije električnih vozila odlažu se u skladu sa Direktivom o kraju radnog veka vozila. U zavisnosti od tržišta, ova direktiva podleže regionalnom poduređivanju.

PUNJENJE
PITANJE: KAKO SE PUNE ELEKTRIČNA VOZILA

I‑PACE-ova baterija se puni preko ulaza za punjenje koji se nalazi iza prednjeg točka na automobilu. Kada uključite vozilo na punjenje, slobodno napustite I‑PACEvoziloe. Vozilo će automatski prestati da se puni kada baterija dostigne 100% napunjenosti.

Za optimalno punjenje u kućnim uslovima možete instalirati odobreni wallbox punjač. Uz I‑Pace dobiajte jednofazni AC punjač snage 7.4 kW koji može u potpunosti da napuni bateriju vozila preko noći, i da ponudi raspon od 35 km. Kada koristite kućni priključak, stopa punjenja je sporija u odnosu na punjenje preko wallboxa-a (do 11 km opsega po satu), ali ipak dovolja da se pokrije dnevno putovanje od 60 km ukoliko se vozilo puni preko noći. Industrijske utičnice mogu da pune do 35 km opsega na sat.
Kada se nalazite van kuće, najbolji način za brzo dopunjavanje baterije na dugim putovanjima je javni DC punjač - tipični 50kV punjač može isporučiti do 270km raspona na sat. Kako se javna infrastruktura za punjenje poboljšava, I‑PACE će biti opremljen da prihvati do 100kV DC punjenja. To znači da možete lako dodati 100 km opseg za samo 15 minuta. U zavisnosti od dobavljača usluga, javni AC punjači mogu imati niz izlaza. Takođe možete pronaći pogodne punktove na mestima na kojima ćete možda želeti da ostanete nekoliko sati - ili čak i preko noći - uključujući lokalne trgovačke centre, hotele i teretane.
Dalje informacije možete pronaci an veb stranici Range and Charging.

PITANJE: KOJA OPREMA Z PUNJENJE MI JE POTREBNA?

I‑PACE poseduje multifunkcionalni kabal za punjenje (poznat i kao univerzalni kabel za punjenje Mode 2) koji se može priključiti direktno u kućni priključak. Ovaj kabl takođe uključuje i adapter koji omogućava da se koristi sa priključkom za industrijski konektor (IEC).

Za optimalno punjenje u kućnim uslovima možete instalirati odobreni wallbox punjač. Uz I‑Pace dobiajte jednofazni AC punjač snage 7.4 kW koji može u potpunosti da napuni bateriju vozila preko noći, i da ponudi raspon od 35 km. Možete izabrati wallbox koji koristi sopstveni kabal za punjenje, ili wallbox bez kabla. Wallbox bez kabla zahteva da imate kabal za punjenje na javnim stanicama (takođe poznartiji i kao Mode 3 kabal za punjenje), jer je ovo kabal koji će vam trebati ukoliko želite da punite bateriju vozila i na AC punktovima.

Sve javne stanice za punjenje sa brzim DC punjačom koriste sopstveni kabal, pa Vam za punjenje na ovakvim stanicama nije potrebna nikakva dodatna oprema.
Dalje informacije o punjenju baterije vozila I‑PACE možete pronaci an veb stranici Range and Charging.

PITANJE: KO MOŽE DA MI INSTALIRA WALLBOX?

Kompanija Jaguar ima ovlašćene dobavljače i instalere za sva tržišta na kojima je dostupan model I‑PACE. Naši partneri će Vas rado posavetovati o rešenju koje je najbolje za Vas. Za više informacija molimo Vas obratite se zaposlenima u najbližem Jaguar maloprodajnom salonu.

PITANJE: DA LI JE WALLBOX UKLJUČEN U CENU VOZILA?

Ne. Ako biste želeli da instalirate wallbox u vašem domu, lokalni Jaguar prodavac će vas voditi kroz proces nabavke i instalacije, zajednosa našim odobrenim dobavljačima i instalaterima za zidne kutije (wallbox-ove).

PITANJE: UKOLIKO INSTALIRAM WALLBOX, ŠTA ĆE SE DESITI AKO SE PRESELIM U MEĐUVREMENU?

Dobavljač wallbox-a će poslati lice koje će skinuti punjač iz vaše stare kuće i ponovo ga instalirati na vašoj novoj adresi.

PITANJE: DA LI ĆU MOĆI DA PUNIM BATERIJE DRUGIH ELEKTRIČNIH VOZILA POMOĆU JAGUAR ODOBRENOG WALLBOX-A?

Da. Naše odobrene zidne kutije su opremljene za upotrebu sa priključkom za sistem kombinovanog punjenja za punjenje AC a imaju i ulaz za DC punjenje . Bilo koje električno vozilo sa ovim priključcima moći će da se napuni pomoću naših odobrenih zidnih kutija.

PITANJE: DA LI MOGU DA KORISTIM NEČIJI DRUGI WALLBOX, ILI SE MORAM UVERITI DA JE PUNJAČ KOJI KORISTIM KOMPATIBILAN?

bilo koji Mode 3 wallbox sa istim konekcijama za punjenje kao na modelu I‑PACE može se koristiti za punjenje vozila.

PITANJE: UKOLIKO IMAM SVOJE PARKING MESTO U ZGRADI, DA LI TU MOGU DA INSTALIRAM WALLBOX PUNJAČ?

Odobreni dobavljači wallbox punjača mogu da instaliraju ovaj sistem za punjenje na različitim mestima. Na vama je da dobijete prethodne dozvole za lokaciju, ukliko se punjač ne montira u vašoj kući.

PITANJE: NEMAM NAMENSKO PARKING MESTO KOD KUĆI ILI NA PSOLU; DA LI TO ZNAČI DA JA NE MOGU DA BUDEM VLASNIK ELEKTRIČNOG VOZILA?

Ne nužno: u tom slučaju se morate osloniti na mreu javnih stanica za punjenje. Postoji sve veća mreža javnih punktova sa standardnim i brzim punjenjem.

PITANJE: KOLIKO KOŠTA PUNJENJE ELEKTRIČNOG VOZILA?

Cena električne energije varira u zavisnosti od tržišnih uticaja. Da biste izračunali trošak za punu bateriju, jednostavno pomnožite stopu koja se naplaćuje po kVh sa 90, jer I‑PACE ima bateriju od 90kVh.

PITANJE: DA LI MOGU DA PUNIM BATERIJU NA VOZILU KORISTEĆI FOTOVOLTAIČNI (SOLARNI) SISTEM KOD KUĆE?

Da. Vaše vozilo se može puniti strujom koja je veća od 2 Amps ili 750W.

PITANJE: DA LI VOZILO MOGU DA PUNIM NA BILO KOJOJ JAVNOJ STANICI ZA PUNJENJE?

Dok god punjač nudi isti standard i konektor kao vaše vozilo, a imate račun kod provajdera punjenja, možete koristiti tu javnu stanicu za punjenje.

Međutim, javne stanice za punjenje koje su u valsništvu određenog proizvođača vozila mogu biti dostupne samo za vozila tog proizvođača.

PITANJE: ZAŠTO JAGUAR NIJE NAPRAVIO SVOJU MREŽU STANICA ZA PUNJENJE?

Nezavisna mreža brzih punjača za vozila se rapidno razvija u mnogim zemljama. Uverićemo se da su sva Jaguar električna vozila kompatibilna sa ovom mrežom.

PITANJE: KAKO DA PRONAĐEM STANICE ZA PUNJENJE?

Možete koristiti I‑PACE-ovu navigaciju u automobilu dok vozite, ili aplikaciju Remote kako biste pronašli stanice za punjenje pre nego što otputujete.

PITANJE: DA LI JE PRIHVATLJIVO DA SE KABLOVI ZA PUNJENJE DRŽE U KABINI ILI NA ZADNJEM SEDIŠTU VOZILA?

Naša vozila su dizajnirana sa skladišnim prostorom za bezbedan transport svih kompatibilnih kablova za punjenje.

PITANJE: DA LI MOGU DA KORISTIM BILO KOJI MODE 3 KABAL ZA PUNJENJE I‑PACE-A?

Dostupna su dva rejtinga za Public Charging (Mode 3) kablove. To su 16A i 32A. Vaše vozilo i tačka punjenja identifikuju koji je kabl vezan i regulišu odgovarajuću količinu električne struje za punjenje vozila. Tamo gde električno napajanje dozvoljava, korićenjem 32A baterija će se brže puniti.

PITANJE: KAKO JE KABAL ZA PUNJENJE NA JAVNIM STANICAMA ZAŠTIĆEN U SLUČAJU KRAĐE ILI NASILNIŠTVA ?

Javni punjač (režim 3) se zaključava u dovodu vozila i ostaje zaključan dok ne otključate I‑PACE.

PITANJE: DA LI SE I‑PACE MOŽE VOZITE UKOLIKO JE NA NJEMU I DALJE PRIKLJUČEN KABAL ZA PUNJENJE?

Ne. To je obavezan zahtev međunarodnih standarda da se električna vozila ne mogu voziti kada se priključe u stanicu za punjenje.

PITANJE: DA LI SE ELEKTRIČNA VOZILA MOGU PUNITI NA KIŠI?

Da. Korisnici i posmatrači nisu izloženi riziku od električnog udara.

PITANJE: DA LI BATERIJI TREBA DA PUNIM AN 100% SVAKI PUT?

Predlažemo da napunite I‑PACE na 80 posto i da punite na 100 posto samo kada planirate dugo putovanje. Ovo je tipična preporuka za električna vozila i osigurava da su životni vek baterije i performanse optimizovani.

Naša električna vozila imaju sistem za upravljanje punjenjem koji će u skladu sa tim optimizirati vaše zahteve za punjenje.

PITANJE: ZAŠTO JE PRVIH 80% PUNJENJA ZNATNO BRŽE OD PREOSTALIH 20%?

Stopa punjenja ograničena je hemijom i fizikom litijum-jonskih baterija i punjenje oslednjih 20 posto može trajati jednako dugo kao punjenje prvih 80% . Završne faze punjenja pažljivo kontroliše sistem upravljanja baterijama.

PITANJE: KOLIKO DANA SE ELEKTRIČNO VOZILO MOŽE OSTAVITI BEZ PUNJENJA? NA PRIMER, DA LI MOGU DA OSTAVIM VOZILO PARKIRANO NA AERODROMU?

Naša električna vozila se mogu ostaviti bez nadzora najmanje šest meseci, iako je uključivanje jednom mesečno optimalno. Sistem upravljanja baterijom se elektronski kontroliše i koristi veoma malo energije.

PITANJE: ŠTA ZNAČE TERMINI " PUNJENJE NA DESTINACIJI" I "PUNJENJE TOKOM PUTOVANJA"?

Punjenje na destinaciji odnosi se na punjenje na stanicama koje su dostupne u lokalnim tržnim centrima, hotelima, teretanama ili drugim odredištima na kojima se možete naći.

Punjenje tokom putovanja se odnosi na punjenja na punktovima servisnih stanica ili stanica za punjenje namenskih električnih vozila koja obezbeđuju maksimalnu stopu punjenja u najkraćem roku.

PITANJE: DA LI POSTOJI IOS ILI ANDROID APLIKACIJA KOJA MI MOŽE POMOĆI DA OLAKŠAM PROCES PUNJENJA I‑PACE-A?

Da. Aplikacija InControl Remote, dostupna za IOS i Android platforme, omogućava vam da zaustavite ili započnete punjenje, uunapred podesite klimu u vozilu, u upravljate tarife i uspostavite maksimalnu kontrolu vozila. Ova aplikacija Vam takođe šalje obaveštenja ukoliko kabal za punjenje neočekivano uklonjen ili ukoliko nije moguće napuniti bateriju usled nedostatka napajanja.

PERFORMANSE
PITANJE: KAKO IZGLEDA RUKOVANJE OVIM VOZILOM U POREĐENJU SA KONVENCIONALNIM AUTOMOBILIMA?

Električni automobili generišu maksimalni obrtni momenat u stanju mirovanja, pružajući impresivno ubrzanje.

Mesto baterije, između dve osovine, takođe obezbeđuje niži centar gravitacije i ravnomernu raspodelu težine radi boljeg rukovanja. I, bez potrebe za velikim motorom na prednjoj strani, točkovi mogu biti postavljeni bliže do najdaljeg ugla vozila u cilju poboljšanja stabilnosti i osećaj prilikom upravljanja vozilom.
Sve ovo omogućuje dinamično i fleksibilno iskustvo u vožnji, koji ostaje nepogrešivo Jaguar.

PITANJE: ŠTA JE REGENERATIVNO KOČENJE?

Elektromotori troše energiju da obezbede kretanje. Kada se pokret više ne zahteva, na primer, kada vozilo usporava, sila kočenja se može iskoristiti kako bi se oborio rad motora i generisao električna energija. Generisana električna energija može se vratiti na bateriju, povećavajući opseg vozila.

PITANJE: JAGUAROVA VOZILA SU DO SADA IMALA RAZLIČITE REŽIME UPRAVLJANJA ZA VOZAČA? DA LI ELEKTRČNA VOZILA IMAJU SLIČNE FUNKCIJE?

I‑PACE ima tri režima rada koji mogu automatski prilagoditi podešavanja vozila za udobnost, dinamiku ili očuvanje voznog opsega.

PITANJE: DA LI MOGU DA INSTALIRAM KUKU ZA VUČU NA MOJ I‑PACE?

Ne. I‑PACE nije dizajniran da podržava bilo kakvu vuču.

PITANJE: ZAŠTO SE JAGUAR TAKMIČI NA FORMULI E?

FIA Formula E Championship nam pruža podatke iz stvarni život, na osnovu kojih vršimo testiranje i usavršavanje tehnologija električnih vozila

BEZBEDNOST
PITANJE. DA LI SU ELEKTRIČNA VOZILA BEZBEDNA?

Električna vozila su dizajnirana, projektovana i ispitana prema svim važećim standardima za bezbednost upotrebe.

Priznate procedure ispitivanja bezbednosti, sertifikacija i razna odobrenja - sve ovo obezbeđuju da su električna vozila bezbedna u slučaju sudara.

P: ŠTA SE DEŠAVA UKOLIKO ZAPADNEMU POPLAVU?

I‑PACE ima dubinu od 500mm i ima sigurnosne sisteme dizajnirane da se bave situacijom poplave.

PITANJE: DA LI MOGU KORISTITI ELEKTRIČNI UREĐAJ U AUTOMOBILU?

Da. Električna vozila su dizajnirana i testirana po istim standardima kao i kod konvencionalnih vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

PITANJE: DA LI JE MOGUĆE PUNITI ELEKTRIČNA VOZILA UKOLIKO NAPOLJU PADA KIŠA?

Da. Korisnici i posmatrači nisu izloženi riziku od električnog udara.

ODRŽAVANJE
PITANJE: DA LI SU ELEKTRIČNA VOZILA TEŠKA ZA ODRŽAVANJE?

U poređenju sa vozilom sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, električna vozila zahtevaju manje održavanja jer imaju manje pokretnih delova. Drugim riječima, manje se haba.

PITANJE: DA LI BATERIJA ELEKTRIČNOG VOZILA IMA GARANCIJU?

Da. I‑PACE-ova baterija ima 8 godina garancije ili 160,000 pređenih kilometara i može se obnoviti ukoliko stanje baterije opadne ispod 70% ispravnosti.

PITANJE: DA LI SE ELEKTRIČNO VOZILO MOŽE TRANSPORTOVATI VUČOM UKOLIKO DOĐE DO NEKOG ELEKTROKVARA ILI UKOLIKO SE BATERIJA ISPRAZNI?

Ukoliko je neophodno, I‑PACE se može vući na kratkoj relaciji i pri niskim brzinama vožnje.

PITANJE: AKO JE ELEKTRIČNO VOZILO DOBILO PUNKTURU, DA SE VOZILO MOŽE PODIĆI NA ISTI NAČIN KAO I KONVENCIONALNO VOZILO?

Da. Struktura I‑PACE dizajnirana je tako da bude jednako rigidna i strukturno sposobna za vozilo sa sagorevanjem.

Ne možete da nađete odgovor na pitanje koje imate o električnom vozilu? Pitajte Jaguarovog specijalistu za električna vozila.

KONTAKTIRAJTE NAS
NEKA OVO VOZILO BUDE VAŠE

Nađite sopstvenu kombinaciju Jaguarovih performansi, tehnologije i stila.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
ŽELIM DA PRIMAM OBAVEŠTENJA

WLTP (svetski harmonizovan postupak testiranja lakih vozila) je novi proces testiranja vozila koji je stupio na snagu 2017. godine, a koji meri potrošnju goriva i energije,zatim vozni opseg i emisije štetnih gasova. Ovaj test je dizajniran kako bi obezbedio bliži uvid u ponašanje vozila u stvarnom svetu. WLTP testira vozila uz pomoć opcione opreme i primenjuje zahtevnije procedure testiranja i drugačiji profil vožnje.
Zvanični rezultati EU testa iz testova proizvođača prema zakonodavstvu EU. Samo u komparativne svrhe. Podaci iz realnog sveta i ukupni EV podaci o performansama mogu se razlikovati u zavisnosti od varijabli vožnje i okoline.
Specifične karakteristike ovde opisane mogu biti opcione ili zavisiti od tržišta. Za preciznije informacije o dostupnosti karakteristika i celokupnim odredbama koje vađe za trđište vaše zemlje, molimo vas pogledajte lokalnu veb stranicu Jaguara ili se obratite najbližem Jaguar maloprodajnom salonu. Određene funkcije zahtevaju odgovarajuću SIM karticu sa odgovarajućim ugovorom o prenosu podataka koji će zahtevati dodatnu pretplatu nakon prvobitnog termina koji vam je savetovao vaš Prodavac. Mobilno povezivanje ne može biti garantovano na svim lokacijama. Informacije i slike prikazane na ovoj veb stranici u odnosu na tehnologiju, uključujući ekrane ili sekvence, podležu ažuriranju softvera, kontroli verzija i drugim sistemskim / vizuelnim promenama u zavisnosti od izabranih opcija. Sve pomoćne funkcije za vozača (in-car features) treba koristiti samo kada je vozač sasvim siguran da je njihova upotreba opravdana. Vozači se moraju postarati da u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad vozilom