OPSEG VOŽNJE I PUNJENJE

I‑PACE vam dozvoljava da idete dalje

UPOREDITE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modela za usporedbu
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
Preuzmite brošuru
Saznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon
ŠTA TO ČEKA VLASNIKE ELEKTRIČNIH VOZILA U BUDUĆNOSTI

Vozni opseg modela I‑PACE je 470 km prema WLTP testu. Prelazak ove kilometraže omogućen je uz pomoć visoke tehnologije litijum -jonske baterije kapaciteta 900 kwh. Upotrebom najsavremenijoh tehnologija karakterističnih za električno vozilo kao i uz pomoć velike kreativne energije Jaguar tima, stvoreno je vozilo koje proizvodi nultu emisiju štetnih gasova, dok istovremeno u dizajnu ostaje nepogrešivi Jaguar.

* WLTP (svetski harmonizovan postupak testiranja lakih vozila) je novi proces testiranja vozila koji je stupio na snagu 2017. godine, a koji meri potrošnju goriva i energije,zatim vozni opseg i emisije štetnih gasova. Ovaj test je dizajniran kako bi obezbedio bliži uvid u ponašanje vozila u stvarnom svetu. WLTP testira vozila uz pomoć opcione opreme i primenjuje zahtevnije procedure testiranja i drugačiji profil vožnje.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
DA LI SI ZNAO

Izaberite kategoriju kako biste saznali kako ona utiče na opseg I‑PACE’s range.

Klima u kabini vozila
Klima u kabini vozila

Sistem grejanja i klimatizacije korisit energiju i to može smanjiti opseg vožnje (maksimalna kilometraža koju vozilo može da predje sa jednim punjenjem). Ovi sistemi najčešće se koriste na početku putovanja,tako da, kako bi smanjio uticaj sitema za klimatizaciju na smanjenje opsega vožnje. I‑PACE ima mogućnost da unapred primremi unutrašnjost vozila grejanjem ili hladjenjem, pre početka putovanja, dok se vozilo još puni.Ova mogućnost I‑PACE-u omogućava da korisit stuju iz napajanja a ne iz baterije.

Ekstremne temperature
Ekstremne temperature

Ekstremno niske ili visoke temperature utiču na dužinu trajanja napajanja baterije. I‑PACE poseduje sofisticirane sisteme za upravljanje toplotom koji pomažu u održavanju baterije na optimalnoj temperaturi i smanjuju uticaj spoljašnje temperature na opseg vožnje automobila.

Stil vožnje
STIL VOŽNJE

Jedan od najvećih uticaja na vožnju je vozač. Često ,veliko ubrzanje imaštetan uticaj na stanje vozila,dok će putovanje konstantnom brzinom omogućiti električnom automobilu da sačuva opseg vožnje (maksimalna kilometraža koju vozilo može da predje sa jednim punjenjem). Naglo kočenje pri postepenom ubrzanju troši više energije nego blago kočenje. Putovanje sa konstantnom brzinom pomaže pri štednji električne enrgije u automobilu.

Vožnja u gustom saobraćaju
Vožnja u gustom saobraćaju

Ubrzanje i kočenje koriste snagu. Stalno ubrzavanje i kočenje u gustom saobraćaju troši više električne energije koja utiče na potročnju baterije .Održavanje stabilne brzine u gustom saobraćaju pomaže pri očuvanju opsega vožnje (maksimalna kilometraža koju vozilo može da predje sa jednim punjenjem)

ČISTO,POVERLJIVO,BESPLATNO

I‑PACE-ova baterija se puni preko ulaza za punjač koji se nalazi direktno iza prednjeg točka vozila. Kada ste uključeni na punjenje ,slobodno možete napustiti vaše vozilo I‑PACE. Vozilo će automatski prekinuti punjenje kada se napuni baterija. Bezbedno je puniti bateriju i na kiši,ili čak i kada je vozilo parkirano u snegu,jer je sistem za punjenje potpuno zatvoren.

HOME CHARGING
Za optimalno punjenje kod kuće možete ugradite odobrenu Jaguar zidnu kutiju * . I PACE je opremljen sa 7.4kW AC punjačem **, koji može potpuno dopuniti vozilo preko noći i isporučiti do 35 km opsega vožnje . Ukoliko koristite unutrašnje utičnice,punjenje je sporije od zidne kutije ( do 11 km opsega na sat),ali su dovoljne da pokriju prosečnu dnevnu brzinu 60 km ako se vozilo puni preko noći. Industrijska utičnica (ili nadogradjene unutrašnje utičnice) mogu napuniti do 35 km raspona na sat.

* Jaguar je odobrio naplatu infrastrukturnih partnerstava za sva tržišta na kojima je dostupan I‑PACE . Naši partneri u infrastrukturi su dostupni da posavetuju vas sa najboljim rešenjima. Molimo da se obratite svom prodavcu Jaguar vozila za dodatne informacije snadbevanje strujom od 7.4kW je dostuono u većini zemalja.
PUNJENJE NA JAVNIM STANICAMA
Najbolji način za brzo dopunjavanje baterije za duga putovanja je DC punjač - tipični punjač od 50 kW može da obezbedi vozni opseg od 270 km po satu* . Kada se unapredi infrastruktura javnih stanica za punjenje, I‑PACE će biti opremljen da prihvati do 100 kw DC punjenja.To znači da ćete moći lako da dodate 100 km voznog opsega za samo 15 minuta. Uzaisnosti od servisnih provajdera, javni AC punjači mogu imati više izlaza. Možete naći pogodne punjače na mestima gde ste možda želeli da ostanete nekoliko sati ili čak i preko noći-uključujući lokalne tržne centre,hotele i teretane. Jednostavno povucite,uključite i onda iditei uživajte.

Jaguar je odobrio sve javne stanice za punjenja na tržištima na kojima jemodel I‑PACE dostupan.
*Brzi DC punjači obezbedjuje velike količine energije za kratko vreme. Stopa punjenja opada kada baterija dostigne pun kapacitet, stoga je u većini slučajeva brže da brzo napunite 80% kapaciteta baterije ukoliko vam je potreban veći tj produženi opseg vožnje.
CHARGEMAP - APLIKACIJA ZA PRONALAŽENJE STANICA ZA PUNJENJE

Bez obzira na to kako ćete ići, sada imate priliku da unapred planirate putovanje tako da vaš Jaguar I‑PACE uvek bude dovoljno napunjen. Sa našim interaktivnim Chargemap-om (aplikacijom za pronalaženje stanica za punjenje) možete da pronađete sledeću stanicu za punjenje u bilo kom trenutku, gde god da se nalazite.

PUNJENJE KABLOM
MULTIFUNKCIONALNI KABL ZA PUNJENJE
Multifunkcionalni kabl za punjenje (poznat kao univerzalni kabl za punjenje mod 2) koji se isporučuje suz model I‑PACE , omogućava vam da napunite vozilo iz utičnice ili industrijskog priključka (IEC). Za više informacija o korišćenju I‑PACE -a u drugim zemljama, kontaktirakte zaposelene u najbližem Jaguar maloprodajnom salonu.
KABL ZA PUNJENJE NA JAVNIM STANICAMA
Kabl za punjenje na javnim stanicama (poznat kao kabl za punjenje mod 3) povezuje I‑PACE sa standardnim AC stanicama za punjenje. Ovaj kabl se takodje može koristiti i za povezivanje na kućni punjač (wallbox). Javne stanice za punjenje koje koriste brzi DC punjač imaju ugrađen kabl za povezivanje tako da vam za napajanje ne treba vaše kablo. Za više informacija o lokalnim i nacionalnim javnim mrežama za punjenje, molimo Vas kontaktirajte zaposlene u najbližem Jaguar maloprodajnom salonu.
INSTALACIJA KUČNOG PUNJAČA ZA BATERIJU ELEKTRO VOZILA

Naši odobreni dobavljači će instalirati zidne kutije za kučno punjenje i osigurati da se sve obavlja po najvišim standardima. Robusna zidna kutija može se ugraditi na u vašoj garaži ili na bilo kojoj drugoj pogodnoj lokaciji u vašem domu. Za više informacija molimo Vas kontaktirajte zaposlene u najbližem Jaguar maloprodajnom salonu.

KONTAKTIRAJTE NAS
ČUVANJE BATERIJE ZARAD DODATNOG VOZNOG OPSEGA

I‑PACE je opremljen tehnologijama za očuvanje voznog opsega i zaštitu baterije vozila. Uz prekondicioniranje klime, na primer, možete grejati ili hladiti unutrašnjost vozila a da se pri tome I‑PACE puni. Na ovaj način energiaj se neće koristiti iz abterije vozila, već od izvora glavnog anpajanja.

ISTRAŽITE PERFORMANSE
ECO MODE

Eko režim rada (Eco Mode) pomaže u očuvanju voznog opsega tako što smanjuje utrošak energije i podstiče efikasniji stil vožnje. Ovaj režim vrši neznatne promene u temperaturi kabine, recirkulaciji vazduha i drugim funkcijama. Ove promene mogu se poništiti normalnim korišćenjem svake funkcije ili u okviru podešavanja na meniju.

Skrojite sopstvenu kombinaciju Jaguar performansi,tehnologije i stila.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

WLTP (svetski harmonizovan postupak testiranja lakih vozila) je novi proces testiranja vozila koji je stupio na snagu 2017. godine, a koji meri potrošnju goriva i energije,zatim vozni opseg i emisije štetnih gasova. Ovaj test je dizajniran kako bi obezbedio bliži uvid u ponašanje vozila u stvarnom svetu. WLTP testira vozila uz pomoć opcione opreme i primenjuje zahtevnije procedure testiranja i drugačiji profil vožnje.
Zvanini Eu podaci preuzeti iz testova koje je spoveo proizvodjač u skladu sa regulativom Evropske unije.Samo u komparativne svrhe.Podaci iz realnog sveta i ukupni EV podaci o performansama mogu se razlikovati u zavisnosti od promenljive vožnje i okoline.