OPSEG VOŽNJE I PUNJENJE

I‑PACE vam dozvoljava da idete dalje

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

Koristite konfiguerator kako biste kreirali vaše savršeno Jaguar vozilo
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
Preuzmite brošuru
Saznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon
NAPREDNE TEHNOLOGIJE, ODRŽIVA VOŽNJA

Kontinuirano kombinujemo našu strast prema dizajnu i inovativne tehnologijame kako bi kreoirali vozilo sa nultom emisijom izduvnih gasova, koje ujedno ostaje Jaguar nepogrešivo. I-PACE ima vozni domet od 470km (292 milje) prema WLTP testu *. Ovo je omogućeno kombinacijom visokotehnološke litijum-jonske baterije sa kapacitetom od 90kVh i I-PACE koeficijentom povlačenja od 0,29Cd.

WLTP je skraćenica za "Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure". To je postupak za ispitivanje putničkih i lakih privrednih vozila ujednačen u celom svetu. Predstavlja novi ispitni postupak za određivanje potrošnje nekog vozila. Na osnovu podataka o realnoj vožnji, prikupljenih širom sveta, taj postupak će u budućnosti i u laboratorijskim uslovima omogućiti približno realnu simulaciju vožnje automobila. Tako WLTP više ne uzima u obzir samo različite situacije i brzine vožnje u saobraćaju, nego i različite varijante opreme i različite vrednosti mase nekog vozila.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
DA LI SI ZNAO

Izaberite kategoriju kako biste saznali kako ona utiče na opseg I‑PACE’s range.

Klima u kabini vozila
Klima u kabini vozila

Sistem grejanja i klimatizacije korisit energiju i to može smanjiti opseg vožnje (maksimalna kilometraža koju vozilo može da predje sa jednim punjenjem). Ovi sistemi najčešće se koriste na početku putovanja,tako da, kako bi smanjio uticaj sitema za klimatizaciju na smanjenje opsega vožnje. I‑PACE ima mogućnost da unapred primremi unutrašnjost vozila grejanjem ili hladjenjem, pre početka putovanja, dok se vozilo još puni.Ova mogućnost I‑PACE-u omogućava da korisit stuju iz napajanja a ne iz baterije.

Ekstremne temperature
Ekstremne temperature

Ekstremno niske ili visoke temperature utiču na dužinu trajanja napajanja baterije. I‑PACE poseduje sofisticirane sisteme za upravljanje toplotom koji pomažu u održavanju baterije na optimalnoj temperaturi i smanjuju uticaj spoljašnje temperature na opseg vožnje automobila.

Stil vožnje
STIL VOŽNJE

Jedan od najvećih uticaja na vožnju je vozač. Često ,veliko ubrzanje imaštetan uticaj na stanje vozila,dok će putovanje konstantnom brzinom omogućiti električnom automobilu da sačuva opseg vožnje (maksimalna kilometraža koju vozilo može da predje sa jednim punjenjem). Naglo kočenje pri postepenom ubrzanju troši više energije nego blago kočenje. Putovanje sa konstantnom brzinom pomaže pri štednji električne enrgije u automobilu.

Vožnja u gustom saobraćaju
Vožnja u gustom saobraćaju

Ubrzanje i kočenje koriste snagu. Stalno ubrzavanje i kočenje u gustom saobraćaju troši više električne energije koja utiče na potročnju baterije .Održavanje stabilne brzine u gustom saobraćaju pomaže pri očuvanju opsega vožnje (maksimalna kilometraža koju vozilo može da predje sa jednim punjenjem)

ČISTO,POVERLJIVO,BESPLATNO

I‑PACE-ova baterija se puni preko ulaza za punjač koji se nalazi direktno iza prednjeg točka vozila. Kada ste uključeni na punjenje ,slobodno možete napustiti vaše vozilo I‑PACE. Vozilo će automatski prekinuti punjenje kada se napuni baterija. Bezbedno je puniti bateriju i na kiši,ili čak i kada je vozilo parkirano u snegu,jer je sistem za punjenje potpuno zatvoren.

PUNJENJE U KUĆNIM USLOVIMA
Za optimalno punjenje kod kuće, možete instalirati wall box1 koju preporučuje kompanija Jaguar i koristiti kabl za punjenje Mode 3. I-PACE je opremljen ugrađenim trofaznim naizmeničnim punjačem od 11 kV (naizmenična struja), koji može da napunite vaše vozilo preko noći i isporučuje do 65 km (40 milja) dometa na sat.

Uz vozilo se isporučuje se i kabl za punjenje Mode 2 koji se može koristiti sa kućnom utičnicom. Kada koristite kućnu utičnicu, brzine punjenja su sporije nego kada punite preko wall box-a (raspon do 11 km / 6 milja na sat), ali su dovoljne da pokrijete prosečno dnevno putovanje od 60 km (38 milja) ako se vozilo puni preko noći.
PUNJENJE NA JAVNIM STANICAMA
I-PACE dolazi sa kablom Mode 3 koji se povezuje na javnim stanicama za punjenje koje koriste naizmeničnu struju (AC), što predstavlja standard u većini zemalja. Javne stanice za punjenje lako možete pronaći na mnoštvu lokacija pomoću aplikacije Jaguar Remote ili Navigacionog sistema. Tipični punjač od 50 kV može isporučiti do 270 km (168 milja) dometa po satu2.

Brzi punjači na jednosmernu struju sa privezanim kablovima su sve dostupniji kako se poboljšava infrastruktura za punjenje. I-PACE je opremljen da prihvati do 100kV punjenja jednosmernom strujom preko privezanog DC kabla, tako da nema potrebe za nošenjem.

Skrojite sopstvenu kombinaciju Jaguar performansi,tehnologije i stila.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

WLTP (svetski harmonizovan postupak testiranja lakih vozila) je novi proces testiranja vozila koji je stupio na snagu 2017. godine, a koji meri potrošnju goriva i energije,zatim vozni opseg i emisije štetnih gasova. Ovaj test je dizajniran kako bi obezbedio bliži uvid u ponašanje vozila u stvarnom svetu. WLTP testira vozila uz pomoć opcione opreme i primenjuje zahtevnije procedure testiranja i drugačiji profil vožnje.
Zvanini Eu podaci preuzeti iz testova koje je spoveo proizvodjač u skladu sa regulativom Evropske unije.Samo u komparativne svrhe.Podaci iz realnog sveta i ukupni EV podaci o performansama mogu se razlikovati u zavisnosti od promenljive vožnje i okoline.