BEZBEDNOST I PRAKTIČNOST

Neosporno, vozilo usmereno na vozača.

ISTRAŽITE FUNKCIJE NAMENJENE ZA UNAPREĐENJE BEZBEDNOSTI
UPOREDITE NAŠA VOZILA
Izaberite tri vozila Jaguara i uporedite ih naporedo.
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Organizujte probnu vožnju posredstvom najbližeg Jaguar maloprodajnog salona
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Jaguar brošure
PRONADJITE NAJBLIŽI MALOPRODAJNI SALON
Pronadjite najbliži maloprodajni salon Jaguar automobila
SIGURNO MESTO

Roll barovi izuzetno doprinose bezbednosti na kabriolet varijantama. Završna obrada može biti saten hromiranje ili sjajno crna boja.

MESTO ZA DVOJE
SIGURNOST
F-TYPE sadrži sveobuhvatan sistem vazdušnih jastuka za vas i vašeg saputnika. Senzori otkrivaju vašu veličinu i težinu pre nego što se prednji vazdušni jastuci pravilno primene. Napredni zatezači sigurnosnih pojaseva kod modela F-TYPE automatski zatežu sigurnosne pojaseve u situacijama brzog usporavanja.
UŽIVAJTE U KRATNIK PUTOVANJIMA
Više nego dovoljno prostora za vikend van grada. F-TYPE pruža dovoljno prostora u prtljažniku za ručni prtljag dvoje ljudi. Na kupeu se otvara i pokreće automatski poklopac prtljažnika pritiskom na zgodno locirano dugme.
VIDLJIVOST U MRAKU

Sa opcionim novim Pixel LED farovima, inteligentna tehnologija omogućava razdvajanje dugog snopa svetlosti i izbegavanje zasljepljivanja drugih učesnika u saobraćaju, tj. drugih vozača. Takođe, ova tehnologija prilagođava širinu i dubinu snopa svetlosti brzini kojom putujete, ili kada skrećete u neki zavoj, savija se sa zavojom puta, obezbeđujući veću vidljivost u svim situacijama.

VOZILO KOJE PRUŽA UŽITAK

F-TYPE je, bez premca, vozilo namenjeno vozaču. Napredni bezbednosni sistemi i čitav spektar pomočnih funkcija za vozača, pomažu vam da se fokusirate na čisto zadovoljstvo i užitak u vožnji.

POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
BEZBEDNOST
PAKET POMOĆNIH FUNKCIJA ZA POMOĆ PRI DETEKTOVANJU MRTVOG UGLA
Ukoliko F-Type detektuje drugo vozilo u vašem mrtvom uglu u trenutku kada vi započnete preticanje tj promenu saobraćajne trake, na odgovarajućem spoljnjem retrovizoru pojavljuje se svetlo upozorenja i vozilo automatski podešava obrtni momenat upravljanja kako bi vaše vozilo usmerilo izvan oblasti potencijalnog sudara. Prilikom kretanja unazad, tj aktivacijom rikverca, monitor za praćenje saobraćaja koji se odvija iza vašeg vozila koristi isti sistem kako bi Vas upozorio na dolazeća vozila, prikazujući informaciju na vašem ekranu instrument table.
Sistem za pomoć pri održavanju saobraćajne trake (LKA)
Otkriva kada vaše vozilo nenamerno izlazi iza svoje trake i primenjuje korektivni obrtni moment na upravljaču, podstičući vas da svoje vozilo usmerite nazad.
KAMERA ZA HOD UNAZAD
Zadnja kamera omogućava poboljšanu vidljivost prilikom vožnje unazad. Za pomoć pri parkiranju, na ekranu na dodir pojavljuju se statičke linije koje predstavljaju projektovanu putanju vašeg vozila.
TEMPOMAT I LIMITER BRZINE
Tempomat (Cruise Control) vam omogućava da održavate konstantnu brzinu kretanja bez kontinuirane upotrebe papučice gasa. Limiter brzine omogućava podešavanje maksimalne brzine vozila.
POMOĆ PRI PARKIRANJU
Naš sistem asistencija pri parkiranju čini paralelno parkiranje u uskim prostorima lakšim tako što upravlja vaše vozilo da se kreće odgovarajućom putanjom i stane u zadati prostor. Nakon odabira pogona ili vožnje unazad, morate samo kontrolisati brzinu vozila.Grafika i obaveštenja vas vode kroz oba manevra (uparkiravanje i isparkiravanje).
SISTEM ZA PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA I ADAPTIVNI LIMITER BRZINE
Ovaj sistem vam pruža informacije o saobraćajnim znacima koji upozoravaju na ograničenje brzine kretanja ili zabranu preticanja, tako što iste prikazuje na vašoj instrument tabli. Adaptivni tempomat koristi sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova kako bi pomogao da vaše vozilo ostane u okviru dozvoljene brzine kretanja.
HITNO KOČENJE
Pomaže u sprečavanju sudara sa drugim vozilima i pešacima pomoću ugrađenih kamera. Ako se otkrije potencijalni prednji sudar, sistem daje zvučna i vizuelna upozorenja. Ako se ništa ne preduzme, sistem primenjuje kočnice kako bi se smanjio ozbiljnost mogućeg udara.
MONITOR ZA PRAĆENJE STANJA VOZAČA
Nadgledanjem inputa volana, kočnice i papučice gasa, monitor za praćenje stanja vozača otkriva da li počinjete da se osećate pospano i daje vam rano upozorenje kada trebate da napravite pauzu.
SISTEM ZA PRAĆENJE PRITISKA U GUMAMA
Sagledavajući potrebu da proverite pritisak u pneumaticima, sistem stalno nadgleda pritisak u svakom točku i upozorava vas kada je jedna ili više guma značajno izduvana.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
IZABERITE VAŠ F-TYPE

Ne postoji pogrešan odgovor kada birate između varijante kupe ili kabriolet.

IZABERITE SVOJ MODEL
UPOREDITE NAŠA VOZILA
Izaberite tri vozila Jaguara i uporedite ih naporedo.
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Organizujte probnu vožnju posredstvom najbližeg Jaguar maloprodajnog salona
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Jaguar brošure
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
Pronadjite najbliži maloprodajni salon Jaguar automobila

Opcione funkcije i njihova dostupnost mogu se razlikovati u zavisnosti od specifikacija vozila (vrste modela i pogona), ili mogu zahtevati instaliranje drugih funkcija koje bi omogućile njihov rad. Za više informacija, molimo Vas konsultujte zaposlene u najbližem maloprodajnom salonu, ili konfigurišite svoje vozilo onlajn.
Vozači u svakom trenutku moraju biti sigurni da imaju potpunu kontrolu nad vozilom.