IN‑CAR TEHNOLOGIJA

Radeći u harmoniji sa svojom sportskom prirodom, F‑TYPE-ova napredna tehnologija omogućava vam da se osećate sigurno, povezano i zabavno.

F‑TYPE koristi najsavremeniji infotainment sistem, Touch Pro, i audio sisteme najboljeg kvaliteta - ovo vozilo vas konektuje, informiše i zabavlja na sasvim drugačiji način.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
INTUITIVNE VIZUELNE KONTROLE

F‑TYPE-ov 10" ekran na dodir je vaša jedina tačka interakcije sa InControl informatičkim sistemom. To vam daje mogućnost direktne kontrole sistema navigacije, muzike, telefona, klimatizacije i mnogo drugih sistema za pomoć vozaču, uključujući pomoć pri parkiranju i prilagodljivi sistem dinamike.

CONNECTIVITY
TOUCH PRO
Deo standardne opreme na modelu F‑TYPE je novi infotainemnt sistem Touch Pro. Neverovatno responsivan, sa veoma intuitivnim korisničnim interfejsom i oštrom grafikom, Touch Pro predstavlja najnapredniji infotainment sistem koji je Jaguar kreirao. Ovaj sistem ne samo što čini vožnju lakšom već pruža i neuporedivo veći užitak.
SMARTPHONE PACK
Ostanite povezani sa vašim pametnim telefonom čak iako više niste u vozilu. Pomoću vašeg Apple® ili AndroidTM mobilnog telefona, ovaj paket vam omogućava da kontrolišete aplikacije optimizovane na vozilu, kao što su Spotify® i Tile®, preko ekrana na dodir na vašem F‑TYPE vozilu, uz pomoć USB kabla (Stotify je muzički striming servis, Tile je aplikacija koja prati kretanje vašeg prtljaga).
CONNECT PRO
Connect Pro* tehnologija i aplikacije pružaju najbolju udobnost i povezanost. Ovaj sistem obuhvata InControl aplikacije, InControl aplikacije za kontrolu na daljinu i Pro Services; sve ove funkcijeoslanjaju se na brz 4G internet.
INCONTROL APLIKACIJE ZA KONTROLU NA DALJINU (INCONTROL REMOTE APP)
InControl Remote aplikacije daju vam mogućnost da pratite kao i da vršite interakciju sa vašim F‑TYPE vozilom pomoću vašeg pametnog telefona. Ove aplikacije pružaju vam informacije i statističke podatke o vašem vozilu, uključujući preostali nivo goriva u rezervoaru, detalje o prethodnom putovanju, kao i to da li su na vašem vozilu sva vrata i prozori zatvoreni ili otključani. Aplikacije vam takođe omogućavaju da pokrenete motor i uključite klimu**, zaključate i otključate automobil i locirate vaš F‑TYPE na mapi.
**Samo na modelima sa automatskom transmisijom.
PRAĆENJE VOZILA SECURE TRACKER
Secure Tracker* detektuje krađu ili neovlašćeno kretanje vašeg vozila. Ovaj sistem pokazuje tačku na kojoj se vozilo nalazi i sarađuje sa Secure tracker monitoring centrom kako bi se omogućilo praćenje kretanja vozila. Možete aktivirati ovaj alarm čak i u slučaju da je vaše vozilo ukradeno sa ključevima - pozivom tracking call centra pomoću InControl Remote aplikacije.
INCONTROL APLIKACIJE
InControl Aplikacije vam omogućava da koristite različite aplikacije za pametne telefone u vozilu - optimizovane za ekran osetljiv na dodir.Sa sve većim spektrom usluga InControl aklikacija može pomoći da planirate putovanje,organizujete svoj sledeći sastanak,i otkrijete svet oko sebe.
MERIDIAN<sup>TM</sup> ZVUK

U saradnji sa audio ekspertima iz britanske kompanije Meridian™ kreirali smo dva audio sistem posebno za vozila F‑TYPE. Standardni sistem snage 380W sa 8 zvučnika i 2 sabvufera; i opcioni Meridian Surround Sound System snage 770W sa 10 zvučnika koji proizvodi akustiku po kvalitetu ravnu koncertnoj sali (ovaj sistem koristi ekskluzivnu Trifield™ tehnologiju).

ISTRAŽITE MERIDIAN
DRIVER ASSISTANCE AND SAFETY FEATURES
POMOĆ PRI ZADRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE
Kada vaše vozilo nenamerno kreće izvan sopstvene saobraćajne trake, asistencija pri zadržavanju saobraćajne trake2 nežno menja način upravljanja i vraća vaše vozilo u ispravnu traku.
POGLEDAJTE FILM
yt:Ml4TYkPhSJg
MONITOR ZA PRAĆENJE STANJA VOZAČA
Monitor za praćenje stanje vozača otkriva da li počinjete da se osećate pospano i daje vam rano upozorenje kada treba da napravite pauzu.
POGLEDAJTE FILM
yt:QLBR1tDQdTI
MONITOR ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA I SAOBRAĆAJA IZA VOZILA
Ukoliko sistem detektuje da se drugo vozilo približava ili ulazi u vaš mrtav ugao, vozač se odmah upozorava tako što sistem automatski počinje da emituje blago svetlo u odgovarajućem spoljnem retrovizoru vozila. Isti radarski sistem koristi i funkcija praćenja saobraćaja iza vašeg vozila - - pa tako na ekranu na dodir dobijate informacije o vozilima koaj se kreću iza vas dok se vaše vozilo kreće unazad tj rikvercom - ova funkcija može biti jako korisna na primer kada napuštate parking prostor sa veoma slabom vidljivošću okoline.
POGLEDAJTE FILM
yt:Oz8rX_cM9D8
SISTEM ZA ZAŠTITU PEŠAKA

Doprinosi zaštiti ljudi van vozila, kao i onih unutra. U slučaju da vozilo ostvari kontakt sa pešakom, naš sistem za zaštitu pešaka vodeći u klasi je dizajniran da automatski podigne poklopac motora kako bi ublažio potencijalni udarac.

DRIVER ASSISTANCE AND SAFETY FEATURES
POMOĆ PRI PARKIRANJU
Naš sistem asistencija pri parkiranju* čini paralelno parkiranje u uskim prostorima lakšim tako što upravlja vaše vozilo da se kreće odgovarajućom putanjom i stane u zadati prostor. Na vama je samo da odaberete odgovarajuću brzinu i kontrolišete brzinu kretanja vozila. Park asistent će vas takođe i isparkirati sa određenog mesta, otklanjajući sav stes koji bi s tim u vezi mogli imati. Grafika i obaveštenja vas vode kroz oba manevra (uparkiravanje i isparkiravanje).
POGLEDAJTE FILM
yt:UzQHxy8bjxA
POMOĆNE FUNKCIJE ZA PARKIRANJE
Frontalne* i zadnje parking asistencije dizajnirane su kako bi vozača upozorile na prisustvo obližnjih objekata tako što daju zvučna obaveštenja. Stelice na centralnoj konzoli ekrana na dodir daju dalje informacije o lokaciji obližnjih objekata u odnosu na vaše vozilo. Zarad dodatne bezbednosti i udobnosti, opcioni sistem zadnje kamere prenosi sliku na ekran na dodir.
KAMERA ZA HOD UNAZAD
Ova opcija kombinuje kameru koja daje pozadinski pregled i informacije na ekranu na dodir. Na ekranu se pojavljuju smernice u boji kao indikatori arstojanja kao i linije koje predtsvljaju kretanje vašeg vozila i pomeraju se u skladu sa kretanjem vozila kako biste videli u kom smeru se vozilo kreće i kuda treba da upravljate.
BEZBEDNOST PUTNIKA
Sveobuhvatni sistem vazdušnih jastuka pruža dodatnu sigurnost za vas i putnike u vašem vozilu. Senzori detektuju težinu i visnu vozača i putnika pre nego što se prednji erbegove ne rasporede na odgovarajući način. U situacijama naglog smanjenja brzine napredni pojasevi za vezivanje se automatski dodatno zatežu.
ROL BAROVI
Ova prevashodno bezbednosna funkcija na kabriolet modelima pomaže da se putnici zaštite u slučaju prevrtanja vozila. Rol barovi iamju završnu obrade u saten hromu na modelima F‑TYPE, F‑TYPE R-Dynamic, F‑TYPE R i sjajno crnu na modelu F‑TYPE SVR.
SISTEM ZA POMOĆ PRI HITNOM KOČENJU
U slučaju brze aktivacije kočnica, sistem pojačava kočionu silu do maksimuma kako bi se smanjio put kočenja. Takođe može pomoći u postizanju veće kontrole upravljanja u neočekivanim situacijama.

Dizajniran da pruži užitak u vožnji,tehničke migućnosti daju modelu F‑TYPE široku mogćnost da odgovori na zahteve svakog vozača i svakog puta.Kupe ili kabriolet,pogon na zadnje točkove,pogon na sva četiri točka,ručni ili automatski menjač,sve su to karakteristike koje F‑TYPE nudi za svaki stil vozača.Kreirajte vaš savršen F-Type uz pomoć našeg Konfiguratora.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

2 Samo na modelima sa automatskom transmisijom. Kako se uvodi u InControl, opisane specifične karakteristike mogu biti opcionalne i zavisne od tržišta ili pogonskog sklopa. Molimo vas da konsultujete Jaguar websajt koji je specifičan za vašu zemlju ili lokalnog Jaguar maloprodajnog trgovca o dostupnosti i punim uslovima u vašoj zemlji. Određene funkcije zahtevaju odgovarajuću SIM karticu sa odgovarajućim ugovorom o podacima koji će zahtevati dodatnu pretplatu nakon početnog roka koji je preporučio vaš prodavac. Mobilnost se ne može garantovati na svim lokacijama. "

UPOREDITE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modela za usporedbu
Url
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
Url
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Jaguar vozilima
Url
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon
Url