PERFORMANSE U VOŽNJI

Otkrijte uzbudjenje pri vožnji F‑PACE sa lakim rukovanjem i tehnoški naprednim motorima koji pružaju performanse i efikasnost.

UPOREDITE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modela za usporedbu
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon
PERFORMANSE TEHNOLOGIJE

F‑PACE je svojstven po snazi svojih motora, jaguarovoj lakoj aluminijumskoj arhitekturi i naprednim dinamičnim tehnologijama. Sve ovo zajedno daje neverovatno dobre performanse i naprednu efikasnost.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
PERFORMANSE U VOŽNJI KOD MODELA F‑PACE SVR

F‑PACE SVR-u specijalno SUV vozilo koje ostvaruje ubrzanje od 0 do 100 km/h za za samo 4.3 sekunde.

SVE JE U SAMOPOUZDANJU

Bez obzira da li izaberete pogon na zadnje točkove (RWD)1 ili na sva četiri točka (AWD), F‑PACE će uvek pružiti osećaj vožnje i upravljanja svojstven samo Jaguaru.

LAKA ALUMINIJUMSKA ARHITEKTURA

Laka aluminijumska arhitektura kod modela F‑PACE je čvrsta i jaka, nudi izuzetnu zaštitu svim putnicima u vozilu, dok redukovana težina vozila unapređuje efikasnost,i olakšava upravljanje vozilom. F‑PACE je među najlakšim automobilima u svojoj klasi vozila2 nudi distribuciju težine sa skoro savršenom ravnotežom od 50:502 zarad postizanja sportskih performansi i besprekorne vožnje.

MOTORI I PRENOS BRZINA
SPECIFIKACIJE
BENZINSKI MOTORI
Model F‑PACE nudi širok izbor benzinskih motora, uključujući i dva motora iz našeg Ingenium asortimana. Ovi dvolitarski četvorocilindrinčni Ingenium benzinski motori na turbo punjenje, snage bilo 250KS ili 300KS, isporučuju neverovatnu korisnu snagu i obrtni momenat. Sa svojim laganim dizajnom i širokom upotrebom valjkastih ležajeva sa niskim trenjem, oni su napravljeni za glatke, visoko efikasne performanse.
NOVI DIZEL MOTORI
Ingenium tehnologija leži u osnovi tri dizel motora u F‑PACE opsegu. Ovi aluminijumski motori sa malim trenjem konstruisani su tako da obezbede glatku svakodnevnu izvedbu. Svi su opremljeni sa Stop/Start tehnologijom1 i pametnim regenerativnim punjenjem. Na ovaj način sakuplja se kinetička energiju od kočenja da bi se napunila baterija za maksimalnu ekonomičnost, posebno tokom gradske vožnje.
MOTORI INSPIRISANI F‑TYPE MODELOM
Svi F‑PACE benzinski motori nude snagu i brzinu. Kao i kod F-TIPE-a, trolitarski litarski V6 benzinski motor na superpunjenje2 nudi snagu od 380KS i obrtni moment od 450Nm. Dostupan na modelu F‑PACE SVR-u, petolitarski V8 motor snage 550KS nudi zapanjujući obrtni moment od 680 Nm. Oba motora pružaju trenutne performanse pri svim brzinama motora, kao i jedinstvenu zvučnu podlogu tj gotovo nečujan zvuk prilikom rada.
TROLITARSKI V6 DIZEL MOTOR NA DVOSTRUKO TURBOPUNJENJE
Trolitarski V6 dizel motor na dvostruko superpunjenje isporučuje snagu uz prefinjenost i efikasnost, dostiže obrtni momenat od neverovatnih 700Nm zarad visoko responsivne vožnje. Poseduje "piezo common-rail" sistem ubrizgavanja goriva (injektor sa brizgaljkama) od 2.000 bara za upravljanje dovodom goriva, osiguravajući efikasno sagorevanje i manje emisije. Common rail sistem je nazvan po zajedničkom rezervoaru visokog pritiska (common rail) koji snabdeva sve cilindre gorivom. Sa konvencionalnim sistemima dizel ubrizgavanja, pritisak goriva mora biti generisan pojedinačno za svako ubrizgavanje. Sa common rail sistemom, međutim, generisanje pritiska i ubrizgavanje su odvojeni, što znači da je gorivo stalno dostupno po neophodnom pritisku za ubrizgavanje.Injektor u common rail sistemu se sastoji od mlaznice, pokretača za Piezo injektor ili magnetnog ventila za injektore magnetnog ventila, kao i hidrauličnih i električnih spojeva za pokretanje igle mlaznice.
MANUELNA ILI AUTOMATSKA TRANSMISIJA

Osmostepena automatska transmisija kod modela F‑PACE obezbeđuje veoma responsivnu i efikasnu vožnju. Promena brzina je brza i besprekorna i omogućava laku akceleraciju i preticanje. Promenu brzina možete kontrolisati i manuelno, pomoću komandi na vašem volanu. Šestostepeni manuelni menjač3 takođe omogućuje brze promene. Ovaj lagani, veoma napredni menjač doprinosi postizanju veće efikasnosti.

PERFORMANSE ZA VOZAČA
KONTROLA KRETANJA PO SVIM POVRŠINAMA (ASPC)
Kontrola kretanja po svim površinama (ASPC) pruža dodatnu sigurnost prilikom kretanja u klizavim sulovima vožnje - bez obzira da lči vozite po snegu, poledici, ili da čak vučete prikolicu po mokroj travi, ovaj sistem je tu da vam pomogne. ASPC je tempomat niskih brzina koji pomaže vašem vozilu da prebrodi situacije niske trakcije, bez obzira an vremenske uslove, i time vozaču olakšava da može da se koncentriše samo na vožnju.

Kontrola kretanja po svim površinama (ASPC) pruža dodatnu sigurnost prilikom kretanja u klizavim sulovima vožnje - bez obzira da lči vozite po snegu, poledici, ili da čak vučete prikolicu po mokroj travi, ovaj sistem je tu da vam pomogne. ASPC je tempomat niskih brzina koji pomaže vašem vozilu da prebrodi situacije niske trakcije, bez obzira an vremenske uslove, i time vozaču olakšava da može da se koncentriše samo na vožnju.
POGLEDAJTE FILM
yt:PGx2zd9Afjw
JAGUARDRIVE CONTROL
JaguarDrive Control omogićava vozaču da izabere jedan od četiri režima vožnje - Normal, Eco, Dynamic ili Rain Ice Snow, od kojih svaki subtilno menja način upravljanja vozilom kao i podešavanje pedale gasa. Eco režim rada podstiže energetsku efikasnost pogonskog motora tj. efikasnost potrošnje goriva, dok dinamički režim izoštrava odziv gasa i povećava težinu upravljanja. Ukoliko selektujete režim Rain Ice Snow, istem automatski ublažava ubrzanje i primjenjuje postepenu trakciju u klizavim uslovima.

Vozila prikazana u snimljenom sadržaju na ovoj veb stranici možda nisu tačan prikaz nedavnih nadogradnji i ažuriranja. Molimo vas kontaktirakte zaposlene u lokalnom Jaguar maloprodajnom salonu kako biste stekli uvid u najnovije specifikacije.
POGLEDAJTE FILM
yt:hJWsGMsCcC4
TORQUE VECTORING (sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama)
Ovaj sistem maksimizira kontrolu nad vozilom čak i ako se krećete u veoma sukim prostorima. Obezbeđujući kontrolisano nezavisno kočenje na unutar svakog prednjeg i zadnjeg točka, ovaj sistem daje agilnost nalik sportskim vozilima i dodatno samopouzdanje za vozača.
ELEKTRIČNA SERVO ASISTENCIJA
Sistem električne asistencije upravljanja (EPAS) nudi neverovatne povrtane informacije,kontrolu nad vozilom i aktivan je nazahtev-štedi energiju za situacije kada vam je ona zaista potrebna,a ostvaruje i uštede u potrošnji goriva. Sofisticirani kompjuterski sistem varira u opsegu asistencije - povećava asistiranje pri manevrisanju u niskim brzinama a unapređuje osećaj vožnje prilikom kretanja u velikim brzinama.
ADAPTIVNA DINAMIKA
Bez obzira da li ubrzavate na autoputu, ili se krećete po gradu ili regionalnim odnosno magistralnim putevima, opciona funkcija Adaptive Dinamics 5 modifikujenačin rade vašeg F‑PACE vozila tako da odgovara uslovima i vašem stilu vožnje. Sistem stalno prilagođava amortizere kako bi obezbedio optimalni balans između udobnosti i rafiniranosti u svakom trenutku.
KONFIGURABILNA DINAMIKA
Inspirisani sportskim modelom F‑TYPE opcioni sistem konfigurisanja dinamike 6 omogućava vam da podesite F‑PACE ovu dinamiku pedale gasa, tačku izmene stepena prenosa i upravljanje kako bi zadovoljili vaše potrebe vožnje i ostvarili željene performanse. Ovaj sistem se aktivira kada odaberete režim rada Dynamic Mode na panelu JaguarDrive Control. Dynamic Mode oživljava sporstki karakter F‑PACE modela, izoštrava odgovor gasa,povećava težinu upravljača i brže izvršava prenos brzina i pri većoj brzini.

Jaguar F‑PACE je performantni sporstki terenac koji kombinuje užitak u vožnji sa efikasnošću i praktičnošću. Kreirajte savršeni F‑PACE uz pomoć našeg konfiguratora.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

1Dostupnost zavisi od tržišta.
2Zavisi od izabranog modela i motora.
3Dostupno samo uz dvolitarski četvorocilindrični dizel motor snage 163KS
4Samo uz automatsku transmisiju.
5Deo standardne opreme na modelima F‑PACE S i SVR, nije dostupno kod vozila sa dvolitarskim četvorocilindričnim dizel motorom snage 163KS.
6Samo uz automatsku transmisiju. Deo standardne opreme na modelima F‑PACE S i SVR, nije dostupno kod vozila sa dvolitarskim četvorocilindričnim dizel motorom snage 163KS.
Sve ovde navedene brojke predstavljau samo ciljani domet proizvođača; iste podležu zvaničnom potvrđivanju pre puštanja vozila u proizvodnju. Molimo Vas uzmite u obzir da podaci o emisiji CO2 i potrošnji goriva mogu da variraju u zavisnosti od montaže točkova, i da se najniže brojke ne mogu ostvariti sa standardnim točkovima.
Pogledajte F‑PACE WLTP.
Pogledajte F‑PACE SVR WLTP karakteristike.
WLTP (svetski harmonizovan postupak testiranja lakih vozila) je novi zvanični EU test koji se koristi za izračunavanje standardizirane potrošnje goriva i CO2 za putnička vozila. Ovaj test je dizajniran kako bi obezbedio bliži uvid u ponašanje vozila u stvarnom svetu. WLTP testira vozila uz pomoć opcione opreme i primenjuje zahtevnom procedure testiranja i drugačiji profil vožnje.
Sve prikazane vrednosti su sa intelligent Stop/Start technologijom.
[1]Podaci o motoru nisu ponovo sertifikaovani 2018-godine . Prikazani podaci su u skladu sa NEDC sertifikatom za 2017 godinu.