PRAKTIČNOST I SIGURNOST

Gde god da trebada ideš,šta god da treba da preuzmeš E‑PACE je dizajniran tako da vas i putnike preveze bez napora ,najvažnijeda je udobno i sigurno.

Za optimalnusigurnost E‑PACE je projektovan tako da uključuje niz funkcija ne samo da štiti vas ivaše putnike već i da aktivno pomogne u sprečavanju nesreće. Daleko više od sume njihovih delova E‑PACE sistem za pomoć vozačukako bi vožnja bila lakša i sigurnija.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
KARAKTERISTIKE POTPISA
AKTIVACIONI KLJUČ
Pomoću opcije aktivacioni ključ možete uživati u omiljenim aktivnostima i bezbedno držati ključ u automobilu. Za dodatnu pogodnost možete aktivirati aktivacioni ključ. Traka za nošenje je robusna ipotpuno vodootporna,što vam omogućava da učestvujete u nizu aktivnosti. Jednostavno dodirnite svoj aktivacioni ključ na zadnjoj strani da bi ste zakljulčali ili otključali automobil i deativirati ili ponovo aktivirati konvenkcionalni ključ.
OTVARANJE/ZATVARANJE VRATA PRTLJAŽNIKA NA EL KOMANDU<sup>1</sup>
Opcija koja vam omogućava da upravljate zadnjim vratima (i za otvaranje kao i zatvaranje) izvan vozila, bez potrebe da se fizički dodiruje vozilo ili ključ-kartica za paljenje automobila).staviti nogu ispod jednog dela zadnjeg dela vozila i otvarailizatvara vrata prtljžnika.
PONESITE SVET SA SOBOM
Veliki predmeti se lako mogu smestiti maksimalnom širinom prtljažnog prostora od 1.3m. Sa kapacitetom gepeka od 577 litra, u prtljažnik se lako mogu smestiti dva kofera srednje veličine i tri manje, putne torbe.
KARAKTERISTIKE POMOĆI VOZAČU
KOČENJE U HITNIM SLUČAJEVIMA
Ukoliko se otkrije potencijalni sudar E‑PACE daje se upozorenje o budućem sudaru. Ako vozač ne preuzme nikakvu akciju,sistem primenjuje kočnicu kako bi smanjio mogući sudar. Ovaj sistem takodje uključuje senzore i za pešake.
ASISTENCIJA PRI ODRŽAVANJU KRETANJA U SAOBRAĆAJNOJ TRACI
Ova funkcija radi zajedno sa upozorenjem o napuštanju saobraćajne trake, pa tako kada vaše vozilo nenamerno kreće izvan sopstvene saobraćajne trake, asistencija pri zadržavanju saobraćajne trake nežno menja način upravljanja i vraća vaše vozilo u ispravnu traku.
MONITOR ZA PRAĆENJE STANJA VOZAČA
Primećuje da li počinjete da se osećate pospano, i daje vam rano upozorenje kada treba napraviti pauzu.
TEMPOMAT SA LIMITIRANOM BRZINOM
Tempomat omogućava održavanje trenutne brzine vozila bez potrebe za kontinuiranom upotrebom pedale gasa-što pomaže u smanjenju zamora.Tempomat sa limitiranom brzinom omogućava da unapred podesite maksimalno odredjenu brzinu koju vozilo neće prelaziti.
POMOĆ PRI PARKIRANJU UNAPRED I UNAZAD
Omogućava lakše i sigurnije manevrisanje-senzori se nalaze na prednjim i zadnjim branicima i aktiviraju se kada se izabere Reverse. Dok parkirate ekran osetljiv na dodir i zvučne informacije ukazuju koliko je blizu prepreka.
360° SURROUND CAMERA<sup>2</sup>
Pruža eksterni prikaz od 360° preko ekrana na dodir, pomaže pri različitim manevrisanjima - od parkiranja na ivičnjak do ulaska i izvlačenja kroz uske prostore.
MATRIX LED FAROVI

Opcioni Matrix LED farovi omogućuju rad Inteligentne asistencije visokog snopa svetlosti (IHBA) kao i rad adaptivnog frontalnog osvetljenja (AFL). Deljenjem glavnog zraka u neprimetne vertikalne trake, IHBA marsimizira broj delova sa velikim snopom oko dolazećeg saobraćaja i time stvara najbolje uslove vidljivosti., a pri tome baca senku ispred dolazećih vozila kako bi sprečila zaslepljenje i unapredila bezbednost. Animirani indikatori pravca pomažu da se smanji vreme koje je potrebno drugim učesnicima u saobraćaju da prepoznaju vaš željeni pravac putovanja.

ERBEG ZA PEŠAKA<sup>3</sup>

U slučaju sudara, senzori u bamperu pokreću vazdušni jastuk skrivenispod poklopca motora. Ovo podiže haubu, postavljajući spoljašnji vazdušni jastuk kako bi zaštitio pešake ili bicikliste od kontakta sa vetrobranom.

PAKETI POMOĆI VOZAČU
ADAPTIVNI TEMPOMAT SA ASISTENCIJOM PRILIKOM VOŽNJE U KOLONI
Kada se krećete na autoputu ili putujete u gustom saobraćaju, ovaj sistem će, bez potrebe da se koriste pedale,držati vaše vozilo na bezbednoj udaljenosti od onog ispred, bilo da je potrebno da se kretanje uspori ili zaustavi.
ASISTENCIJA ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA
Asistencija za praćenje mrtvog ugla može da pomogne u prevenciji sudara. Ukoliko vaše vozilo detektuje da u vaš mrtav ugao ulazi drugo vozilo kada ste vi već započeli preticanje, na odgovarajućem spoljnom retrovizoru počinje da svetli mala signal lampica, dok vas istovremeno sila upravljanja ohrabruje da upravite vozilo dalje od automobila koji vam se približava.
BRZO KOČENJE U SLUČAJU NUŽDE
Otkriva kada se može pojaviti potencijalni frontalni sudar sa drugim vozilom i pokazuje upozorenje unapred kako bi upozorio vozača na kpčenje. Ako vozač ne reaguje automobil će rasporediti kočione mogućnosti kako bi smanjio mogućnost udara.
MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA KOJI DOLAZI IZA VAŠEG VOZILA
Monitor za praćenje saobraćaja koji dolazi iza vašeg vozila naročito je koristan kada rikvercom izlazite sa parking mesta. Sistem vas upozorava na automobile, pešake ili druge opasnosti koji se približavaju vašem vozilu sa bilo koje strane. Sistem šalje zvučno i vizuelno upozorenje tako da vozač zna šta se nalazi iza, čak i ukoliko je pregled obstruisan.
ASISTENCIJA PRI PARKIRANJU
Pomoć pri parkiranju olakšava paralelno i perpetuialno parkiranje tako što upravljavašim vozilom u odgovarajućem prostoru. Vi samo treba da izaberete odgovarajući stepen prenosa i kontrolišete brzinu vozila, a grafika i obaveštenja vas vode kroz manevre. Pomoć pri parkiranju takođe može da vas izvuče iz paralelnog parking prostora, smanjujući time sav stres koji ovakve situacije mogu da uzrokuju.
POMOĆ PRI PARKIRANJU U 360ᵒ
Naša asistencija pri parkiranju u 360 ° pruža vam potpunu sigurnost kada manevrišete u tesnim prostorima. Senzori koji se nalaze oko automobila automatski se aktiviraju kada je izabrana opcija "hod unazad" ili se mogu ručno aktivirati, a grafika se pojavljuje na ekranu osetljivom na dodir, prikazujući pogled na gornji deo automobila. Dok parkirate, ekran osetljiv na dodir i zvučni povratni signal pokazuju koliko ste blizu preprekama.

Jaguar’s je prvi kompaktni SUV. jedinstvenih kombicaija, upečatljivog izgleda, agilnosti i dinamične vožnje. Kreirajte savršeni E‑PACE sanašim konfiguratorom.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

1Standardan kod paketa sa specifikacojim HSE. Dostupno samo ako je ugradjen opcioni Keyless Entry
2Dostupno samo ako su ugradjena opcioni retrovizori sa automatskim zatamljivanjem
3Zavisno od tržišta
4Uključeno u paketu specifikacija HSE ili kao opcionalna mogućnost. Dostupno samo ako su ugrađeni opcioni retrovizori sa automatskim zatamnjivanjem. Samo automatski menjač.
5Uključenio u pekete specifikacija SE ili HSE ili kao opciona mogućnost.

Sve vozačke karakteristike vozača treba koristiti samo kada je vozač siguran za njih. Vozači se moraju osigurati da u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad vozilom

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

Koristite konfiguerator kako biste kreirali vaše savršeno Jaguar vozilo
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Jaguar maloprodajni salon