Logo jaguar mobile
 • JAGUAR F‑PACE

  Najpraktičniji sportski Jaguarov automobil ujedinjuje sportsko upravljanje i lepotu, praktičnost i efikasnost u toku celog dana.

 • Jaguar E‑PACE

  Novi E‑PACE je Jaguarov prvi kompaktni SUV. To je jedinstvena kombinacija izgleda,agilnosti i dinamične vožnje.

 • JAGUAR I‑PACE

  Predstavljamo novi I-Pace koncept, prvo potpuno elektricno Jaguar sportsko vozilo sa pet sedišta.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Snažan, agilan i sasvim poseban. Pravi Jaguar-ov sportski automobil.

 • Jaguar XE

  Najnaprednija, najefikasnija i najprefinjenija sportska limuzina koju je Jaguar ikada proizveo.

 • JAGUAR XF

  Tipičan Jaguar. XF-ov uverljiv dizajn izdvaja ga iz gomile.

 • JAGUAR XJ

  Novi XJ je vrhunska Jaguar-ova limuzina, savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza.

PERFORMANSE VOŽNJE

Otkrijte uzbudjenje pri vožnji F‑PACE,sa tehnološki naprednim motorom koji isporučuje odredjene performanse i efikasnost.

PERFORMANSE U VOŽNJI

F‑PACE je oživljen snagom svojih motora, kombinirani sa Jaguar-ovom laganom aluminijumskom arhitekturom i naprednim tehnologijama za dinamične performanse. U savršenom spoju oni omogućavaju uzbudljive performanse i impresivnu potrošnju goriva.

Kreirajte sopstveni automobil

POTPUNO POVERENJE

Da li ćete odabrati zadnji pogon (Rear Wheel Drive RWD) ili pogon na sve točkove (All Wheel Drive AWD), F‑PACE se uvek ponaša kao Jaguar.

LAKA ALUMINIJUMSKA ARHITEKTURA

LAKA ALUMINIJUMSKA ARHITEKTURA

Laka aluminijumska arhitektura na modelu F‑PACE je čvrsta i jaka i nudi izvrsnu zaštitu svim korisnicima. Smanjena težina vozila unapređuje efikasnost, rukovanje vozilom i kočenje. F‑PACE je među najlakšim vozilima u svojoj klasi*, nudi raspodelu težine u skoro savršenoj 50:50 ravnoteži zarad postizanja sportskih performansi i besprekorne vožnje.

*U zavisnosti od motora i modela

ASORTIMAN INGENIUM MOTORA

Ingenium je nova vrsta motora kompanije Jaguar Land Rover, dizajnirana da pruži lake performansama,prefinjenost u efikasnost.Uz napredne tehnologije i aluminijumsku konstukciju u celosti Ingenium donosi impresivno nisku potrošnju goriva i nisku emisiju CO2.

POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE

INGENIUM BENZINSKI MOTOR

Novi F-Pace 2.0 litarski 4-cilindrični Turbocharged Ingenium benzinski motori pružaju izuzetnu snagu i obrtni moment. Lakom konstrukcijom i širokom upotrebom kotrljajućih ležajeva niskog-trenja ,ovi motori garantuju besprekorne,visoko efikasne performanse.

POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE

INGENIUM DIZEL MOTORI

Ingenium tehnologija prisutna je nadva dizel motora za modele F-Pace.Ovi aluminijumski motori niskog trenja imaju oštre cilindrične blokove i balans štangla koje osiguravaju nizak nivo vibracije,za besprekorne performanse.Svi motori su opremljeni stop/start tehnologijom* i pametim regenerativno punjenje - skupljaju kinetičku energiju od kočenja kako bi se punila baterija - a sve zarad maksimalne ekonomičnosti, naročito u uslovima gradske vožnje.

POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE

INSPIRISAN F‑TYPE-om

F‑PACE-ovi benzinski motori nude snagu i poletnost sa poboljšanom efikasnošću. Korišten i u F‑TYPE-u, 3.0 litarski V6 Supercharged benzinski motor dostupan je u verzijama sa 340 KS i 380 KS. U verziji sa 380 KS automobil ubrzava 0-100 km/h za 5.5 sekundi. Ovi kompletno aluminijumski motori omogućavaju trenutačni pristup visokim performansama i obrtnim momentima u svim režimima rada, kao i jedinstveni zvuk auspuha.

POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE

V 6 3.0 LITARSKI DIZELSKI MOTOR SA DUPLIM SUPERPUNJENJEM SA 300 KS

Trolitarski V6 dizel motor sa duplim turbopunjenjem snage 300 KS isporučuje svoju snagu prefinjeno i efikasno,generisanjem impresivnih 700 Nm obrtnog momenta za veoma responsivnu vožnju. Poseduje common rail sistem ubrizgavanja goriva i unapredjen protok dizni goriva za 2000 bara osiguravajući efikasno sagorevanje i manju emisiju.

POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
PODVOZJE I SUSPENZIJA (VEŠANJE)

PODVOZJE I SUSPENZIJA (VEŠANJE)

F‑PACE-ovo podvozje i suspenzija nude jedinstvenu ravnotežu između agilnosti i udobne vožnje.

MANUELNI ILI AUTOMATSKI MENJAČ

MANUELNI ILI AUTOMATSKI MENJAČ

F‑PACE-ov automatski menjač sa osam brzina je brz, uglađen i efikasan. Omogućava brze izmene za postizanje ubrzanja i preticanja bez opterećenja. Možete takođe kontrolirati izmene brzina preko ručica na upravljaču. Manuelni mjenjač sa šest brzina* omogućava glatke, kratke izmene. Ovaj lagani, visoko napredni menjač doprinosi F‑PACE-ovoj izvrsnoj efikasnosti.

*Dostupan samo sa 2.0 litarskim, 4 cilindričnim Turbocharged dizelskim motorom (u zavisnosti od tržišta).

 ASPC i AdSR (tempomat za kontrulu niskih brzina sa sistemom za prilagođavanje podlozi)

ASPC i AdSR (tempomat za kontrulu niskih brzina sa sistemom za prilagođavanje podlozi)

Jaguarov All Surface Progress Control (ASPC) je tempomat za regulaciju niskih brzina koji vozaču pomaže da održi optimalno rukovanje vozilom u uslovima niskog trenja. Na vozilima koja imaju pogon na sva četiri točka (AWD) i adaptivnu dinamiku, sistem za prilagođavanje podlozi (AdSR - Adaptive Surface Response) prepoznaje razliku između površina po kojima se vozilo kreće i shodno tome vrši odgovarajuća podešavanja motora i kočionog sistema.

*Samo na vozilima sa automatskom transmisijom

SISTEM JAGUARDRIVE CONTROL

SISTEM JAGUARDRIVE CONTROL

Jedinstveni sistem Jaguar Drive Control nudi brže promene brzina i sportski kickdown u režimu Dynamic Mode, uz ranije promene ka većim brzinama u režimu Eco Mode, kako bi se unapredila efikasnost. Režim Rain Ice Snow (kiša, led, sneg) prebacuje režim rada na mirnije kretanje u navedenim vremenskim uslovima. Ovaj sistem omogućava vozaču da bira da li želi da u potpunosti iskoristi dinamične performanse modela F‑PACE ili da maksimalno uštedi potrošnju goriva.

TORQUE VECTORING - USMERAVANJE OBRTNOG MOMENTA

TORQUE VECTORING - USMERAVANJE OBRTNOG MOMENTA

Sistem za usmeravanje obrtnog momenta omogućava nezavisno kontrolirano kočenje pojedinačnog unutrašnjeg prednjeg i zadnjeg točka kako bi poboljšao upravljivost i u najužim krivinama smanjujući podupravljivost i omogućavajući izvrsnu sportsku agilnost i povećavanje poverenja vozača.

ELEKTRIČNI SERVO UPRAVLJAČ

ELEKTRIČNI SERVO UPRAVLJAČ

Električni servo upravljač (Electric Power Assisted Steering - EPAS) nudi izvanredan osećaj i preciznu kontrolu nad vozilom. Akitivira se prema potrebi - čuvajući snagu za mesta gde je zaista potrebna, štedeći gorivo. EPAS-ovo sofisticirano kompjutersko upravljanje menja pomoć prema potrebi - povećavajući je za manevre na malim brzinama i poboljšavajući osećaj kontrole na velikim brzinama.

ADAPTIVNA DINAMIKA

ADAPTIVNA DINAMIKA

Bez obzira da li ubrzava na autoputu,skreće na seoskim putevima ili koristi nagigaciju po gradu Adaptivna dinamika prilagodjava F‑PACE uslovima vožnje vašem stilu.Stilu vožnje se stalno prilagodjavaju amortizeri tako da obezbede optimalni bilans izmedju ravnoteže i udobnosti u svakom trenutku.

*StandardniF‑PACE S, nije dostupan kod 2.0 litarskog 4-cilindričnog dizelskog motora sa 163 KS.

KONFIGURABLNA DINAMIKA

KONFIGURABLNA DINAMIKA

Inspirisan sportskim vozilom F‑TYPE, opcioni sistem konfigurabilne dinamike omogućava vpozaču da definiše dinamiku za gasne ventile, tačke menjanja brzina i upravljanja kako bi zadocoljio vlastite preference u vožnji. Ovaj sistem se aktivira kada se Dynamic Mode selektuje u jaguar Drive Control. Dynamic Mode oživljava sportski karakter modela XF, izoštrava odgovor gasova, unapređuje upravljanje vozilom, čini menjanje brzina jako brzim čak i pri velikim brzinama motora.

*Samo Automatski menjač. Standardn za F‑PACE S, nije dostupan za 2.0 litrarski dizelski motor sa 4 cilindra snage 163 KS