INFORMACIJE O JAGUARU
C‑X16 — PERFORMANSE

"C-X16 se odlikuje savršenom raspodelom težine od 50:50 i prototipom hibridnog pogona koji uključuje V6 3,0-litarski benzinski motor snage 380 KS (280 kV), 332 lb (3,0 litara), spojen sa električnim motorom koji stvara dodatnih 70 kV i 235 Nm (ekvivalentno do 95PS i 173lb ft). Vozeći sa pogonom na zadnjim točkovima i sa osmostepenim menjačem, ovaj hibridni pogonski sklop daje laganom C-X16 potencijal da ubrza do 62mph za 4,4 sekunde pre nego što će dostići 186mph.
Novi V6 motor koristi istu laganu aluminijumsku arhitekturu kao i osmocilindrični blok sa visokim pritiskom, livenim blokom sa glavnim poklopcima ležajeva sa poprečnim vijkom za povećanu čvrstoću i profinjenost. Glave cilindara sa četviri ventila dizajnirane su sa recikliranim aluminijumom da bi se smanjio uticaj proizvodnje na životnu sredinu.
Lagana aluminijumska šasija vraća ekonomiju od 41mpg i kombinovanu emisiju od 165g / km CO 2 . Da bi povećali efikasnost goriva u stvarnim uslovima vožnje, osmostepeni menjač je opremljen Jaguar-ovim Inteligentnim stop / start sistemom koji gasi motor 300 milisekundi nakon što je automobil stao. Nedavno lansiran na modelu XF, sistem koristi Tvin Solenoid Starter koji je u stanju da ga ponovo pokrene u vremenu koje treba da noga vozača pređe iz kočnice u gas.
Da bi el motor isporučio ne samo snagu nego i profinjenost po kojoj su poznati automobili Jaguar, V6 poseduje patentirani sistem nezavisno rotirajućih utega za balansiranje na prednjem i zadnjem delu motora. Svako ko je upoznat sa ovim motorom V8, uvideće da V6 deli sve svoje karakteristike isporuke i usavršavanja snage, uz sopstveni zvuk koji uzbuđuje, istovremeno pružajući poboljšanu ekonomičnost u potrošnji goriva, budući da ispunjava sve SULEV 30 (Super Ultra Lov Emission Vehicle) i EU VI standarde. "

C-X16 - INNOVATIVNA TEHNOLOGIJA
SAZNAJTE VIŠE
C‑X16 - UNUTRAŠNJOST PRILAGODJENA VOZAČU
SAZNAJTE VIŠE
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Jaguar
 PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
 Potražite najbliži maloprodajni salon Jaguarova vozila
ZAKAŽITE TEST VOŽNJU
Zakažite test vožnju na putu u dogovoru sa predstavnicima našeg lokalnog salona.