Logo jaguar mobile
 • Jaguar XE

  Najnaprednija, najefikasnija i najprefinjenija sportska limuzina koju je Jaguar ikada proizveo.

 • JAGUAR XF

  Tipičan Jaguar. XF-ov uverljiv dizajn izdvaja ga iz gomile.

 • JAGUAR XJ

  Novi XJ je vrhunska Jaguar-ova limuzina, savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza.

 • JAGUAR F-PACE

  Najpraktičniji sportski Jaguarov automobil ujedinjuje sportsko upravljanje i lepotu, praktičnost i efikasnost u toku celog dana.

 • JAGUAR F-TYPE

  Snažan, agilan i sasvim poseban. Pravi Jaguar-ov sportski automobil.

 • KONCEPT VOZILO I-PACE

  Predstavljamo novi I-Pace koncept, prvo potpuno elektricno Jaguar sportsko vozilo sa pet sedišta.

ISKUSTVO VOŽNJE

Dinamika vožnje Jaguar-ovih vozila je legendarna - XF podiže letvicu još više.

Sa svojom superiornom udobnom vožnjom i izvanrednim sportskim upravljanjem, XF omogućava vrlo stimulirajuće vozačko iskustvo. Prvi put dostupno kod dizelskih i benzinskih modela, opcija pogona na sve točkove sa paketom Intelligent Driveline Dynamics* daje XF-u još veće sposobnosti u teškim uslovima na putu. *Zavisi od tržišta

POGON NA SVE TOČKOVE & INTELIGENTNA DINAMIKA POGONA

XF nudi Jaguar-ov jedinstveni pogon na sve točkove sa inteligentnom dinamikom pogona (Intelligent Driveline Dynamics IDD)* i prilagodljivim odgovorom podloge (Adaptive Surface Response AdSR)** kod benzinskih, i za prvi put, kod dizelskih modela. Ekskluzivno razvijen od Jaguar-a, jedinstveni IDD software koristi sofisticirane algoritme da bi inteligentno reagirao prema uslovima na putu. Predvidljiv, ali i reaktivan, sistem vam pomaže da ne izgubite prianjanje umesto da se trudite da ga vratite. Povećavajući mogućnosti XF-a, AdSR sistem može raditi u svim režimima motora, automatski prepoznajući različite podloge kako biste potpuno iskoristili raspoloživo prianjanje.

Zavisi od tržišta
*
AdSR je opcija kod modela sa pogonom na sve točkove opremljenima prilagodljivom dinamikom.

LAGANA ARHITEKTURA OD ALUMINIJUMA

LAGANA ARHITEKTURA OD ALUMINIJUMA

Osnova XF-ove besprekorne vožnje, upravljivosti i dinamike je Jaguar-ova lagana arhitektura od aluminijuma. Ona omogućava skoro idealnu 50:50 raspodelu težine, podržavajući agilnu i preciznu vožnju. Sa njom je XF i 190 kg lakši od prethodnika, pozicionirajući ga među najlakšima u svojoj klasi. Ova ušteda težine smanjuje potrošnju goriva i CO2 emisiju na samo 104 g/km.

Vozila prikazana u video sadržaju na ovoj stranici ne moraju sadržati sva poboljšanja i najnovija usavršavanja. Za najnovije specifikacije molimo vas da se obratite vašem lokalnom Jaguar dileru.

Preuzmite brošuru
VOŽNJA I UPRAVLJANJE

VOŽNJA I UPRAVLJANJE

XF reagira agilnošću i dinamikom, pritom uvek zadržavajući udobnu vožnju. Ovo je moguće delimično zahvaljujući XF-ovoj laganoj, ali izrazito jakoj i čvrstoj laganoj arhitekturi od aluminijuma. Ona je idealna platforma za sofisticirane prednje dvostruke viljuške i zadnji integralni sistem suspenzija, dajući XF-u duh sportskog vozila.

Vozila prikazana u video sadržaju na ovoj stranici ne moraju sadržati sva poboljšanja i najnovija usavršavanja. Za najnovije specifikacije molimo vas da se obratite vašem lokalnom Jaguar dileru.

Sastavite vaš XF

KONTROLA KRETANJA NA SVIM PODLOGAMA

Jedinstven u ovoj klasi vozila, Jaguar-ov sistem kontrole kretanja na svim podlogama (All Surface Progress Control - ASPC)* daje vam dodatnu sigurnost u klizavim uslovima - pokretanjem na snežnom putu, vozeći na zaleđenom nagibu ili čak prilikom vuče na vlažnoj travi. ASPC je tempomat za niske brzine koji pomaže XF-u da prevaziđe situacije sa slabim prianjanjem, u bilo kojim vremenskim uslovima, omogućavajući vozaču da se koncentriše na upravljanje.

*ASPC je standard kod svih modela sa automatskim menjačem.

PODESIVA DINAMIKA

Inspirisan od sportskog vozila F-TYPE, opcijski sistem Podesiva dinamika (Configurable Dynamics)* omogućava vam da podesite dinamiku XF-a prema vašim individualnim vozačkim mogućnostima. Aktivira se kada odaberete dinamični način vožnje na centralnoj konzoli. Dinamični način oživljava XF-ov sportski karakter, izoštravajući reakciju pedale gasa, povećavajući težinu upravljača i brže menjajući stepene prenosa i pri većem broju obrtaja motora.

*Podesiva dinamika nije dostupna kod modela sa 163 KS, 240 KS, Pure ili sa manuelnim menjačem.

PRILAGODLJIVA DINAMIKA

PRILAGODLJIVA DINAMIKA

Bilo da ubrzavate na autoputu, vozite krivinama seoskim putem ili krstarite gradom, Prilagodljiva dinamika* menja reakciju XF-a kako bi spojila uslove na putu i vaš stil vožnje. Sistem stalno podešava amortizere kako bi uvek omogućio optimalnu ravnotežu između stabilnosti i udobnosti.

*Opcija kod svih modela osim Pure, standard kod modela S.

INSPIRISANA SUSPENZIJA

INSPIRISANA SUSPENZIJA

Jaki i lagani aluminijumski elementi sačinjavaju XF-ov prednji i zadnji sistem suspenzije. Napred, struktura suspenzije sa dvostrukim viljuškama, slična kao kod modela F-TYPE, osigurava jednu od najboljih mogućnosti za upravljivost u klasi. Nazad, Integralni sistem suspenzije omogućava da čvrstoća podrži upravljivost, da još više poboljša kvalitet vožnje i poveća XF-ove dinamičke mogućnosti.

Preuzmite brošuru
ELEKTRIČNI SERVO UPRAVLJAČ

ELEKTRIČNI SERVO UPRAVLJAČ

XF-ov električni servo upravljač (EPAS) nudi izvrstan osećaj, kontrolu i trenutačnu pomoć. Sofisticirano kompjutersko upravljanje prilagođava nivo pomoći kako bi EPAS-sistem napravio fino podešavanje pomoći potrebne za svaku krivinu ili manevar. EPAS također sarađuje sa ostalim pomoćnim sistemima u vozilu, uključujući pomoć za održavanje pravca (Lane Keep Assist - LKA)* i pomoć pri parkiranju (Park Assist)* kako bi omogućio povećanu sigurnost i udobnost vozaču.

*Opcijske funkcije. Vozila prikazana u video sadržaju na ovoj stranici ne moraju sadržati sva poboljšanja i najnovija usavršavanja. Za najnovije specifikacije molimo vas da se obratite vašem lokalnom Jaguar dileru.

JAGUAR KONTROLA VOŽNJE (JAGUARDRIVE CONTROL)

JAGUAR KONTROLA VOŽNJE (JAGUARDRIVE CONTROL)

Jaguar kontrola vožnje vam omogućava izbor Standard, Eko, Dinamik, Kiša, Led, Sneg načina vožnje, od kojih svaki vrši suptilne promene upravljanja, reakciju pedale gasa i tačke izmene stepena prenosa. Eko način poboljšava štedljivu vožnju dok Dinamik način povećava osetljivost pedale gasa, produžava trajanje stepena prenosa i povećava težinu upravljača. Izborom načina Kiša, Led, Sneg sistem automatski prigušuje ubrzanje primenjujući postepeno povećanje obrtnog momenta za klizave uslove na putu.