Logo jaguar mobile
 • Jaguar XE

  Najnaprednija, najefikasnija i najprefinjenija sportska limuzina koju je Jaguar ikada proizveo.

 • JAGUAR XF

  Tipičan Jaguar. XF-ov uverljiv dizajn izdvaja ga iz gomile.

 • JAGUAR XJ

  Novi XJ je vrhunska Jaguar-ova limuzina, savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza.

 • JAGUAR F-PACE

  Najpraktičniji sportski Jaguarov automobil ujedinjuje sportsko upravljanje i lepotu, praktičnost i efikasnost u toku celog dana.

 • JAGUAR F-TYPE

  Snažan, agilan i sasvim poseban. Pravi Jaguar-ov sportski automobil.

 • KONCEPT VOZILO I-PACE

  Predstavljamo novi I-Pace koncept, prvo potpuno elektricno Jaguar sportsko vozilo sa pet sedišta.

XE - SPOLJAŠNOST

Jedan brzi pogled na XE dovoljan je da znate da to može biti samo Jaguar.
CO2 EMISIJE g/km

niskih 99 sa manuelnim menjačem
niskih 106 sa automatskim menjačem

POTROŠNJA GORIVA kombinovana l/100km

od 3.8 sa manuelnim menjačem
4.1 sa automatskim menjačem

XE-ov oblik je konstruisan prema rigoroznim pravilima, optimiziran za postizanje aerodinamičke efikasnosti i stabilnosti. Seče vazduh, smanjuje potrošnju goriva i emisije. Svaki element maksimalno iskorištava vanjski aerodinamički potencijal i zadržava XE-ove zapanjujuće proporcije.

NAPREDNA AERODINAMIKA

Aerodinamične performanse su ključna odlika XE-ova dizajna karoserije, koje omogućavaju impresivno nizak otpor vazduha od Cd 0.26. I sportski automobili, čak i zaštita podvozja i difuzor, su dizajnirani da bi napravili XE još efikasnijim, ekonomičnijim i rafiniranijim.

PREDNJI DEO

PREDNJI DEO

Oblikovani poklopac motora nastavlja liniju karakterističnih "J" oblikovanih prednjih farova - usmerava vazduh iznad i oko karoserije i smanjuje njegov otpor. XE je spreman za akciju.

*Opcijska funkcija (standardna kod paketa Portfolio i S).

BOČNA STRANA

BOČNA STRANA

Aerodinamički oblikovane da neprimetno usmere vazduh ka zadnjem delu vozila, XE-ove visoke bočne linije daju osećaj dinamičnosti čak i za vreme stajanja. Hromirani bočni otvori ventilacije sa ugraviranim logotipom Jaguara namerno podsećaju na F-TYPE, kao i poznat Jaguar-ov zaobljeni oblik luka iznad bočnih prozora.

ZADNJI DEO

ZADNJI DEO

Jedan pogled na stranice automobila dovoljan je da znate da to može biti samo Jaguar XE. Namerno je skraćen zadnji deo iza zadnjih točkova naglašavajući sportske karakteristike vozila, čime se dobija bolji protok vazduha.