Logo jaguar mobile

TEHNOLOGIJA MOTORA

F-TYPE nudi dva veoma napredna motora sa dve pojačane verzije – 3.0 V6 340 KS, 3.0 V6 380 KS, 5.0 V8 550 KS i 5.0 V8 575 KS.

Svaki motor ima Roots kompresor koji izražava njegove kompaktne dimenzije. Za smanjenje potrošnje goriva, naročito u toku gradske vožnje, brzi inteligentni Stop/Start sistem je ugrađen kod svakog F-TYPE modela kao standardna oprema. Sa dostupnim manuelnim i automatskim menjačem, na raspolaganju su vam F-TYPE modeli koji savršeno odgovaraju vašem stilu.

Kreirajte vaš F-TYPE
SNAGA KOJA ODUZIMA DAH

SNAGA KOJA ODUZIMA DAH

Snažan i prefinjen za uzbudljivu i prijatnu vožnju. Kompaktni kompresor sa sofisticiranom kontrolom punjenja i drugi ventil gasa nude vam eksploziju snage kada ubrzavate, bez zadrške.

MANUELNI I AUTOMATSKI MENJAČ

Za vozače entuzijaste, F-TYPE i F-TYPE S nudi lagani manuelni menjač sa 6 brzina, posebno dizajniran za potrebe performansi ovog uzbudljivog sportskog automobila. Sa druge strane, naš Quickshift automatski menjač sa 8 brzina nudi neuporedivi raspon brzih izmena i izvrsnu rafiniranost. Dostupan kod svakog F-TYPE-a, njegovi blisko postavljeni stepeni prenosa omogućavaju duži rad motora u najefektivnijim režimima.

ZVUK SPORTSKOG AUTOMOBILA

ZVUK SPORTSKOG AUTOMOBILA

Aktivni sportski izduv je standardna oprema kod F‑TYPE i F‑TYPE S modela. Aktivni zaobilazni ventil omogućava direktni izlaz izduvnih gasova dajući dublji, jači zvuk.

F‑TYPE R ima promenjivi aktivni izduv koji se aktiviše preko sistema za manuelnu kontrolu za još veću involviranost vozača.

SVR-ov promenjivi aktivni izduv izrađen je od titanijuma i Inconel® materijala, što rezultira uštedom težine od 12 kg i kvalitetnim zvukom sportskog automobila.